Dakkapel renovatie

Wanneer uw dakkapel al langere tijd staat, dan kan het nodig zijn om deze op een gegeven moment te renoveren. De renovatie van een dakkapel brengt meestal redelijk hoge kosten met zich mee, maar heeft vervolgens wel een sterk verhoogde levensduur. Onder de renovatie van een dakkapel verstaan wij onder andere het voorkomen van lekkage, het herstellen van beschadigingen en algemeen groot onderhoud aan zowel buiten- als binnenzijde. Op deze pagina vindt u bovendien meer informatie over de voordelen van het plaatsen van een (houten) prefab dakopbouw, en delen we onze kennis over de beschikbare bouwmaterialen. Hebt u vragen over de kosten van het renoveren van uw dakkapel? Vraag dan via het contactformulier naar vrijblijvende offertes.

dakkapel renovatie

Diverse bouwmaterialen

Voor het bouwen en renoveren van dakkapellen zijn er verschillende bouwmaterialen op de markt. Over het algemeen kiest men het meest voor kunststof als basismateriaal, maar ook houten dakkapellen worden nog steeds regelmatig geplaatst. Hieronder vindt u enige informatie over de voor- en nadelen van beide materialen.

  • Kunststof. Kunststof is tegenwoordig een zeer populair materiaal binnen de bouwwereld. Kunststof kent namelijk een zeer lange levensduur, vraagt weinig onderhoud en is in diverse kleuren en materialen verkrijgbaar. Het nadeel van kunststof is dat dit lastig te repareren is, en daardoor vaak slecht van een renovatie kan worden voorzien.
  • Hout. Houten dakkapellen kennen hogere kosten dan de kunststof variant, maar leveren in ruil daarvoor een warme uitstraling en authentieke sfeer. Een houten dakkapel is bovendien gemakkelijke van een reparatie te voorzien. Nadeel van houten producten is het vele noodzakelijke onderhoud en de lage levensduur in vergelijking met andere grondstoffen.

Voordelen prefab dakkapel

Een dakkapel kan zowel standaard als prefab worden geplaatst. Bij een prefab model wordt de dakkapel al in de fabriek zo ver mogelijk in elkaar gezet, waarna deze in één keer op het dak wordt gezet. Het risico van prefab bouwen is dat er bij het plaatsen een constructiefout wordt gemaakt, waardoor al snel een renovatie noodzakelijk is. Een prefab dakkapel kent verder echter alleen maar voordelen. Zo profiteert u van lagere kosten voor arbeid en materiaal, en hebt u minder last van de verbouwing omdat een prefab dakkapel snel geplaatst wordt.

Gratis offertes vergelijken

Renoveren of vervangen?

Van veel klanten krijgen wij de vraag of bij een beschadiging van de dakverhoging renovatie of reparatie dan wel vervanging het handigst is. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Over het algemeen zal de vakman een renovatie aanraden, omdat dit minder kosten met zich meebrengt. Of het echter voldoende is om de dakkapel te renoveren is afhankelijk van de aard van de beschadiging. Is dit het gevolg van een externe oorzaak zoals een bal door het dakraam, of een storm? Dan is een renovatie voldoende. Ontstond de lekkage door slijtage van het materiaal? Dan is vervangen in plaats van renoveren adviseerbaar.

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de kosten voor de renovatie van uw dakopbouw? Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor prefab bouwen? Of wilt u meer weten over het verhelpen van een lekkage? Vul het contactformulier in en één of meerdere klusjesmannen uit ons netwerk stuurt u spoedig vrijblijvende offertes toe. Wij zijn u graag van dienst!

Lekkage

Lekkage kan het gevolg zijn van diverse oorzaken. Wanneer u vermoedt dat er bij uw dakkapel een lekkage is ontstaan, neem dan zo snel mogelijk contact op met een loodgieter. Deze kan met behulp van geavanceerde detectietechnieken de exacte locatie van de lekkage achterhalen, en deze vervolgens verhelpen. Door de lekkage snel op te lossen voorkomt u vervelende problemen zoals houtrot, vochtplekken en andere vormen van waterschade.
dakkapel renoveren