Buitenmuur verven

Het schilderen van een buitenmuur zorgt ervoor dat een woning er precies zo uitziet zoals u wilt. Bovendien kan het verven van een muur zorgen voor een frisser uiterlijk, waardoor uw woning er beter uitziet. Voor het schilderen van een buitenmuur gelden vaak andere regels dan voor het verven van een muur binnenshuis. Zo bestaat er speciale verf voor buiten, vaak kiest men voor acrylverf, welke binnen niet gebruikt mag worden. Als u uw buitenmuur wilt schilderen, is het verstandig om te kijken naar vochtbestrijding. Wij helpen u graag door u in contact te brengen met enkele schilders uit de buurt.

buitenmuur verven

Kiezen voor een kleur

De belangrijkste stap voordat u aan het werk gaat met het schilderen van een buitenmuur is misschien wel het kiezen van een kleur. De kleur van een buitenmuur kan de hele uitstraling van een woning bepalen, zorg er daarom voor dat u goed uw opties bekijkt en een goed overwogen keuze maakt voor een kleur. Een schilder kan samen met u kijken naar de mogelijkheden en hij geeft u advies over de kleur die u eventueel wilt gebruiken voor het verven van de buitenmuur. Wanneer u een kleur vindt naar uw smaak, begint u met de voorbereiding van het verven van de muur.

Vergunning nodig?

Voordat u een schilder inschakelt voor het schilderen van de buitenmuur, is het belangrijk dat u eerst controleert of u een vergunning nodig heeft voor het verven van de muur en gevel. Het verschilt per gemeente of er een vergunning nodig is voor schilderwerk. Wij brengen u graag in contact met een schilder uit de omgeving van uw woonplaats, waardoor hij de kennis in huis heeft over een eventuele vergunning. U kunt zelf ook navraag doen bij uw gemeente, zij kunnen u vertellen of een vergunning nodig is voor het schilderen van de buitenmuur.

Direct vocht bestrijden

Niet iedere muur is geschikt voor schilderen. Zo moet de muur niet te vochtig zijn, waardoor het verstandig is om eerst aan het werk te gaan met vochtbestrijding. Door te zorgen voor goede vochtbestrijding bij uw muur, blijft het schilderwerk langer zitten. Voordat u dus een schilder inschakelt voor het verven van de buitenmuur, schakelt u eenvoudig een vochtbestrijder in voor vochtbestrijding bij uw muur. De vochtbestrijding van uw muur kunt u eventueel ook zelf doen, al is het met sommige technieken eerder aan te raden om dit over te laten aan een professional. Bedrijven uit ons netwerk helpen u graag verder met zowel vochtbestrijding als schilderwerk.

Voorbereidingen

Als uw muur niet te vochtig is, de vergunning binnen is en uw buitenmuur geschikt is voor schilderen, is het tijd om te beginnen met de voorbereiding. Het is belangrijk dat u niet zomaar begint met verven. De muur moet u, net als bij stucwerk, eerst schoonmaken en voorbehandelen. De voegen en bakstenen moeten in goede staat zijn en eventueel gerepareerd worden. Het schoonmaken is belangrijk zodat al het vuil en stof verwijderd wordt van de bakstenen en voegen, zodat de verf beter blijft zitten na het schilderen. Een schilder kan u meer vertellen over het schoonmaken en voorbehandelen en voert het voorbehandelen eventueel voor u uit.

Gratis offertes vergelijken

muur schilderen

Verdeel de klus in vlakken

Aangezien het verven van de buitenmuur een behoorlijke klus is, is het verstandig om het te verven oppervlakte in gedeeltes te verdelen. Dit is al mogelijk met het schoonmaken en voorbehandelen, zodat u geen gedeeltes vergeet of per ongeluk overslaat. Door het verdelen van de klus, weet u zeker dat u met het verven geen gedeeltes overslaat en creëert u voor het schilderen een beter overzicht van het te verven oppervlakte. Zo houdt u makkelijker even pauzes en wordt de grote klus simpelweg overzichtelijker. Als u het verven aan een specialist overlaat, laat u het verdelen van de klus ook aan hem over.

Ladder of steiger?

Doordat de buitenmuren van een woning vaak groot en hoog zijn, moet u de lucht in tijdens het schilderen. Dit doet u met behulp van een ladder of een steiger. Een steiger is vaak steviger, maar ook duurder in gebruik. Als u zelf niet van hoogte houdt, is het verstandiger om een steiger te gebruiken. Over het algemeen is een steiger ook veiliger dan een ladder. Een professional kan vaak wel inschatten of hij een ladder of steiger nodig heeft voor de klus. Hij informeert u verder over de kosten hiervoor en regelt vaak zelf de benodigdheden voor het verven van de muur.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Kan uw woning wel een ander kleurtje gebruiken, laat dan uw buitenmuur verven. Het schilderen van de muur vereist enige voorwerk, zoals het schoonmaken van bakstenen en voegen, het eventueel repareren van bakstenen en voegen en het voorbehandelen van de muur. U zoekt een mooie kleur uit voor de buitenmuur en laat het schilderen over aan de schilder. Wij brengen u in contact met een schilder die voor u het controleren van de bakstenen en voegen uitvoert, waarna hij uiteraard aan het werk gaat met het schilderen van de buitenmuur. Neem contact op en ontvang vrijblijvende offertes.