Dakramen

Door dakramen aan uw zolderverdieping toe te voegen, kunt u deze omtoveren van een donkere, onbruikbare ruimte, tot een heerlijke studeer- of logeerkamer. Dakramen zorgen niet alleen voor extra licht, zij helpen tevens bij de ventilatie van uw pand, waardoor u leefklimaat verbetert. Doordat op de huidige markt zeer veel verschillende dakvensters beschikbaar zijn, heeft u bovendien een ruime keuze in materiaal, prijsklasse, kwaliteit en isolatiewaarde. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vul het contactformulier zo nauwkeurig in, en wij sturen u spoedig enkele offertes op maat toe. Kies hieruit zelf voor de leverancier die aan al uw wensen voldoet!

Houtens dakramen

Materialen

Hoewel tot een aantal jaar terug voornamelijk houten producten werden geplaatst, kan tegenwoordig een dakraam zowel van hout als kunststof worden gemaakt. Hierbij vormt kunststof in veel gevallen de beste keuze. Het materiaal is namelijk zeer goed bestand tegen de variërende weersomstandigheden, hoog isolerend, heeft weinig onderhoud nodig, en kent een lange levensduur. Bovendien is het goed mogelijk een dakraam van kunststof te plaatsen, met een hout design. Zo behoudt u de sfeer van hout, terwijl u profiteert van de voordelen van kunstof. Woont u in een monumentaal pand dan is het aan te raden voor houten dakramen te kiezen. Deze zullen goed binnen het oorspronkelijke design passen.

Soorten

Een dakraam is in diverse soorten verkrijgbaar. Het gaat hierbij om de verschillende mogelijkheden waarop het raam te openen is. De meest voorkomende vorm is het tuimelraam. Het tuimelraam draait om zijn eigen as, meestal in het midden van het raam. Hierdoor kan zowel aan de boven- als onderkant frisse lucht naar binnen worden gebracht. Een specifieke variant van het tuimel dakraam, is het toptuimelraam. Hierbij bevindt de draaiende as zich meer aan de bovenzijde van het raam. Daarnaast kunt u bij menig klusbedrijf ook terecht voor uitzetramen. Deze klappen open, in plaats van dat ze over hun eigen as draaien. Voor welke variant u het liefste kiest, is afhankelijk van uw eisen. Vraag desgewenst één van onze professionals om advies.

Merken

De meest bekende merken op het gebied van dakramen zijn Velux en Fakro. Een dakraam dat u bij één van deze twee bedrijven bestelt, heeft gegarandeerd een hoge kwaliteit, en zal lang mee gaan. U betaalt echter ook hogere kosten voor een dergelijk dakraam. Naast deze twee merken zijn er ook enkele merken meer gericht op budget. Denk dan bijvoorbeeld aan een merk als Luxtra of Optilight. De dakvensters die zij produceren hebben nog steeds een goede kwaliteit, maar is de isolatiewaarde licht gedaald. Daarnaast zijn de ramen enigszins minder bestand tegen hevige weersomstandigheden. Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk om een dakraam te kopen bij de lokale bouwmarkt.Wij kunnen hiervan echter niet de kwaliteit garanderen, of de levensduur van het product. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Gratis offertes vergelijken

Keurmerken

SKG Keurmerk dakramenZoals voor alle producten in de bouw, gelden ook voor dakramen diverse keurmerken. Met een keurmerk wordt aangegeven dat een extern bedrijf een bepaald aspect van het product (zoals veiligheid, duurzaamheid, of kwaliteit) heeft goedgekeurd. Eén van de bekendste keurmerken is het SKG label. Dit is een keurmerk dat van toepassing is op vele producten in de gevelindustrie. Met de kwalificering wordt aangetoond dat uw dakraam een hoge kwaliteit kent, en geproduceerd is tijdens een zo duurzaam mogelijk productieproces. Een tweede label dat vaak op dakvensters wordt toegepast is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze kwalificering geeft aan dat het product de kans op gelegenheidsinbraken met 50% vermindert op dat punt. Het is ook mogelijk om voor uw hele pand een dergelijke kwalificering aan te vragen. Vraag voor de exacte prijzen via het contactformulier volledige offertes op maat aan. Bij Houtens bent u verzekerd van kwalitatief werk en scherpe prijzen.

Prijzen

De prijs voor een dakraam is afhankelijk van verscheidene factoren zoals materiaal, design, merk en keurmerk. Lees hier meer over het onderwerp: dakramen prijzen

In onderstaande tabel vindt u een kleine indicatie.

Merk Afmetingen (CM) Prijs
Fakro 54 X 83 €210,-
Optilight 55 X 78 €155,-
Luxtra 45 X 73 €95,-
Velux 55 X 94 €460,-