Dakkapel aftimmeren

Het aftimmeren van een dakkapel houdt in dat de binnenkant wordt bekleedt met bijvoorbeeld isolatiemateriaal en plaatmateriaal. In de meeste gevallen wordt het aftimmeren met gipsplaat of spaanplaat gedaan. U leest hier meer informatie over het afwerken van een dakkapel. Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij het aftimmeren? Wij zijn een landelijk netwerk van timmermannen, er zit altijd een vakman bij u in de buurt. Als u ons contactformulier invult dan ontvangt u geheel vrijblijvend meerdere offertes. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs.

dakkapel aftimmeren

Waarom aftimmeren?

Wanneer uw dakkapel is geplaatst dan is de buitenkant wel afgewerkt maar de binnenkant nog niet. De binnenkant moet er natuurlijk tevens netjes uitzien dus het is verstandig om deze af te timmeren. Bij het aftimmeren zijn verschillende opties mogelijk. Het is hierbij mogelijk om direct te isoleren, gipsplaten kunnen aangebracht worden op het plafond en de zijwanden en in de plafondafwerking kunt u leuke details zoals spotjes toevoegen. En wat dacht u bijvoorbeeld van het toevoegen van een vensterbank of het creëren van extra opbergruimte in de ruimte onder de dakkapel? Er is van alles mogelijk bij het aftimmeren.

Gips- of spaanplaat

Een dakkapel moet er aan de buitenkant maar ook van binnen goed uitzien. Bij het aftimmeren kunt u bijvoorbeeld gips- of spaanplaat aanbrengen om isolatie en balken af te werken. Spaanplaat bestaat uit houtvezels. Het oppervlak is stroef en het is moeilijk te verven. Voor een goede dekking zijn meerdere lagen nodig. Een voordeel van spaanplaat is dat het niet duur is. Een gipsplaat wordt ook veel gebruikt bij de afwerking. Een gipsplaat is tevens goedkoop, maar wel lastiger om een dakkapel strak mee af te werken. Een gipsplaat is namelijk niet eenvoudig tegen een schuin dak en in vreemde hoeken aan te brengen.

Isoleren

Als u uw dakkapel goed isoleert dan resulteert dit in een lagere energierekening. Bij het isoleren van de binnenzijde heeft u twee verschillende opties. Het is mogelijk om de isolatie tussen de dakplaat en de dakbedekking aan te brengen maar u kunt deze tevens onder het dakbeschot aanbrengen. De eerste optie heeft de voorkeur omdat er op deze manier geen condensvocht kan ontstaan aan de binnenzijde. Gaat u voor de tweede optie? Voorzie de isolatie dan van dampremmende folie. Bij het isoleren van een dakkapel wordt vaak gebruikt gemaakt van een minerale wol. Minerale wol is eenvoudig te bewerken en draagt bij aan de veiligheid.

Gratis offertes vergelijken

dakkapel afwerken

Elektra en plafondafwerking

Wanneer een dakkapel is geplaatst dan blijft het plafond van de dakkapel vaak open. Het is mogelijk om hierin elektra aan te brengen en bij de plafondafwerking spotjes toe te voegen. Is het afwerken van uw dakkapel met gipsplaten gedaan en wilt u spotjes toevoegen? Met een decoupeerzaag maakt u eenvoudig een gat in het plafond. Wilt u automatische rolluiken? Ook hiervoor is het aanleggen van elektra in de plafondafwerking handig. Het aanleggen van elektra kan beter niet door een onervaren klusser worden gedaan. Voor de plafondafwerking is het dus het beste om een vakman in te huren.

Kosten

Om kosten te besparen kunt u ervoor kiezen om de dakkapel renovatie zelf te doen. Wanneer u het afwerken zelf doet bent u alleen de kosten van het materiaal kwijt. Voor de onervaren klusser is het echter verstandig om het afwerken aan een vakman over te laten. U wilt natuurlijk wel dat uw zolder er netjes uitziet. Laat u uw dakkapel isoleren? Welk materiaal gebruikt u? En laat u elektra en spotjes plaatsen bij de plafondafwerking? Al deze factoren zijn van invloed op de kosten van het aftimmeren. Voor de kosten van het afwerken van uw dakkapel kunt u het beste offertes aanvragen.

Zelf doen of uitbesteden?

Voor een ervaren klusser is het aftimmeren goed zelf te doen. Wanneer u genoeg tijd heeft en kosten wilt besparen dat is dit een goede optie. Wilt u het afwerken toch liever niet zelf doen? Wij zijn een landelijk netwerk van timmermannen waardoor er altijd iemand bij u in de buurt zit. Via ons contactformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs. Wij helpen u graag bij het afwerken van uw dakkapel! Ook met vragen over het afwerken bent u bij ons van harte welkom.

aftimmeren van dakkapel