Nokverhogende dakkapel

Bent u op zoek naar een methode voor het creëren van meer licht en ruimte in huis, en hebt u hiervoor een ruim budget beschikbaar? Dan is het plaatsen van een dakkapel wellicht een goede keuze. Een nokverhogende dakopbouw zorgt ervoor dat de ruimte van uw bovenverdieping wordt vergroot, zonder dat hiervoor meer oppervlak rondom uw pand nodig is. Een nokverhoging kan op twee manieren worden uitgevoerd: volgens de standaard methode, of met een prefab opbouw. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het laten plaatsen van een (prefab) dakkapel? Of wilt u weten of het noodzakelijk is een vergunning aan te vragen voor een dergelijke klus? Op deze pagina geven we u meer informatie over verschillende aspecten van het monteren van een nokverhoging. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen? Stel deze dan via het contactformulier, en ontvang maximaal 5 offertes!

prefab nokverhoging

Prefab dakkapel of standaard nokverhoging?

Wanneer u een nokverhoging wilt laten uitvoeren, dan moet u ten eerste kiezen uit verschillende materialen die hiervoor beschikbaar zijn, zoals kunststof, aluminium en hout. Daarnaast moet u een keuze maken uit de methode voor plaatsing. Menig specialist bij u uit de regio kan een dakkapel zowel op de traditionele manier plaatsen, als zorgen voor een prefab product. Bij een prefab nokverhoging wordt het nieuwe gedeelte al in de fabriek geproduceerd, zodat deze bij installatie alleen nog maar op het dak hoeft te worden geplaatst. Bij de standaard methode zetten wij de dakkapel ter plekke in elkaar. De kosten voor beide methoden zijn vergelijkbaar, al het prefab plaatsen meestal iets goedkoper.

Een dakkapel vergunningsvrij plaatsen

Het plaatsen van een dakopbouw is verbonden aan vele regels, zoals het aanvragen van een vergunning. Het is echter ook mogelijk om vergunningsvrij een dakkapel te laten plaatsen. Hiervoor moet de nokverhoging voldoen aan enkele voorwaarden:

  • Vorm: voor het vergunningsvrij monteren van een dakkapel moet deze een plat dak hebben, en ondoorzichtige zijkanten.
  • Afmeting: De dakopbouw mag bovendien maximaal 1.75m hoog worden, en minimaal 0.5m afstand hebben van de zijkanten van het dakoppervlak, de dakvoet en de daknok.
  • Positie: om vergunningsvrij te bouwen geldt dat de nokverhoging alleen aan de achterkant mag komen, en niet zichtbaar mag zijn van een openbaar gebied.

Kosten aanvragen vergunning dakopbouw

Kunt u niet vergunningsvrij een dakkapel laten plaatsen? Dan dient u bij de gemeente een vergunning aan te vragen. Het opvragen van een vergunning kan enige tijd kosten. Het is daarom ook aan te raden de aanvraag minimaal zes maanden voor de klus te starten. De aanvraag doet u bij het gemeenteloket, en zal daarna door de gemeente worden beoordeeld aan de hand van bepaalde voorwaarden en vereisten uit het bestemmingsplan, de welstandsnota en het bouwbesluit. Het is dan ook noodzakelijk om bij het aanvragen van de vergunning een bouwtekening met het idee voor de nokverhoging aan te leveren. De kosten voor het opvragen van een vergunning komen op ongeveer €200,- tot €500,- en vormt bij de meeste gemeenten rond de 4 procent van de bouwsom.

Prijzen voor een dakkapel

Het plaatsen van een nokverhoging kan aardig in de prijzen lopen, waarbij de prijs van meerdere factoren afhankelijk is. Zo worden de prijzen voor een dakopbouw en ook ander dakwerk bepaald door de afmetingen van het model, de materiaalsoort en installatiemethode. Zo zijn de prijzen voor een kunststof dakkapel hoger dan voor de houten variant, en betaalt u in eerste instantie meer voor het laten produceren van een prefab dakopbouw. Wilt u graag weten met welke kosten u rekening moet houden bij het plaatsen van een dakkapel bij uw woning, of de prijzen voor het opvragen van een vergunning? Vul dan ons contactformulier in. Een vakman uit ons netwerk helpt u graag verder.

Gratis offertes vergelijken

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

nokverhogende dakopbouw

Vrijblijvend prijsopgave

Wilt u weten wat de exacte prijzen worden voor de installatie van een prefab dakopbouw? Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanvragen van een vergunning, of de mogelijkheden voor het monteren van een vergunningsvrij model dakopbouw? Of hebt u behoefte aan een prijsopgaven op maat? Aarzel dan niet om op het contactformulier uw wensen aan te geven. Wij zullen u op basis van uw wensen enkele vrijblijvende offertes toesturen. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen en aanbiedingen, en kies zo voor de dakkapel specialist die het beste aan uw eisen voldoet. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen zult worden, en zijn u met alle plezier van dienst!