Dakramen prijzen

Wilt u dakramen laten plaatsen of uw oude vervangen? U vraagt zich nu wellicht af: wat kost het plaatsen van een dakraam? De prijzen van dakramen hangen onder andere af van de afmetingen. Een raam met grotere afmetingen is vanzelfsprekend duurder dan één met kleinere afmetingen. Daarnaast zijn andere factoren van invloed op de prijzen. U krijgt hier een indruk van de prijslijst. Er komen bovendien verschillende merken voorbij zoals Velux, Fakro en Roto. Zoekt u een vakman die dakramen in uw woning kan plaatsen? Als u het offerteformulier invult ontvangt u meerdere offertes van vakmannen uit ons netwerk. U vergelijkt deze op voorwaarden en prijzen. Vervolgens kiest u zelf de vakman die de dakramen komt plaatsen.

dakramen prijzen

Houten of kunststof dakramen?

Wilt u een dakvenster vervangen? U heeft de keuze uit vele verschillende soorten dakramen. Laat bijvoorbeeld een kunststof of een houten dakraam plaatsen. Een houten dakraam heeft meer onderhoud nodig. Een houten raam is echter wel voordeliger dan een kunststof raam. Deze is ideaal in badkamers of andere vochtige ruimtes. Er is weinig onderhoud nodig en vocht is niet van invloed op de levensduur. De kosten van kunststof dakramen liggen circa €450,- tot €500,- hoger dan die van de houten versie. Daarnaast is een optie van beide mogelijk. Hierbij heeft het dakraam een houten kern met hier omheen een beschermlaag van kunststof.

Type beglazing

Welke beglazing u kiest is erg belangrijk. Warme lucht stijgt namelijk op naar boven. Als uw dakraam goed geïsoleerd is zult u hierdoor besparen op de energierekening. Het is daarom verstandig om isolerend glas te plaatsen in uw dakraam. De prijzen hiervan liggen iets hoger, maar uiteindelijk bespaart u op energiekosten. Voor een oppervlakte van 1 m2 kunt u rekenen op prijzen tussen de €35,- en €55,- bij enkele ruiten en op €75,- tot €115,- bij dubbele ruiten. HR++ glas isoleert het beste. Hierbij kunt u rekenen op prijzen tussen de €125,- en €175,-. Het type beglazing maakt een groot verschil in de uiteindelijke kosten.

Systeem

U heeft de keuze uit twee verschillende manieren waarop u dakramen opent. Er is namelijk een standaard, wentelende optie. Een andere optie is een uitzetbaar dakraam. Een wentelend dakvenster van bijvoorbeeld Velux kan 180° om zijn as draaien. Een uitzetbaar dakvenster geeft u een open en volledig uitzicht omdat u het dakraam helemaal naar buiten opent. Een wentel dakvenster is meestal standaard inbegrepen bij de aangegeven prijs. Een uitzetbaar systeem is echter meestal niet inbegrepen bij de kosten. Wilt u graag een uitzetbaar systeem? In dat geval moet u gemiddeld 30% bij de kosten optellen. De gemiddelde meerprijs van een uitzetbaar systeem is €500,-.

Gratis offertes vergelijken

dakraam prijzen

Materiaalsoort afwerking

Bij het vervangen of installeren van dakramen kunt u als afwerking uit verschillende materiaalsoorten kiezen. De kosten van de afwerking hangen af van de soort, maar ook van de afmetingen. Multiplex geschikt voor een haakse aftimmering, inclusief plinten, hebt u al vanaf €25,-. Speciaal voor Velux is er de LSB interieurafwerking. De afwerking van kunststof is ideaal omdat u deze makkelijk reinigt. Het plaatsen van de interieurafwerking is erg eenvoudig. Daarnaast ontstaat er dankzij de interieurafwerking ruimte voor isolatie. Een dampremmende folie van de afwerking beschermt tegen condensvorming. Wilt u de LSB interieurafwerking? Reken op gemiddelde kosten vanaf €125,-.

Bediening & accessoires

Voor extra gebruiksgemak kunt u elektrische bediening kiezen. Door middel van een afstandsbediening opent en sluit u het dakraam eenvoudig. De kosten van dakramen voorzien van elektrische bediening liggen gemiddeld €300,- tot €500,- hoger. Tevens van invloed op de prijzen van dakramen zijn accessoires. Hebt u dakramen in een slaapkamer laten plaatsen? Het aanbrengen van een rolgordijn is een goed idee. Laat een standaard rolgordijn of één op maat plaatsen. Een rolgordijn op maat is duurder. De kosten van een rolgordijn hangen erg af van de afmetingen van het raam. Een rolgordijn met grotere afmetingen is duurder dan een kleine. Een rolgordijn kost gemiddeld tussen de €50,- en €200,-.

Huismerk of A-merk?

Velux is het meest bekende dakramen merk. Met Velux bent u verzekerd van kwaliteit, dit ziet u echter terug in de prijzen. Reken bij dit merk op prijzen vanaf €375,-. Fakro biedt een ruim assortiment aan verschillende dakramen aan. Fakro is, na Velux, wereldwijd de nummer twee op het gebied van dakramen. Ook bij Fakro bent u verzekerd van kwaliteit. Wilt u een Fakro dakraam? Ga dan uit van prijzen vanaf €250,-. Roto is een Duits topmerk wat uitzettuimel-, toptuimel- en tuimelramen aanbiedt. Roto geeft 10 jaar fabrieksgarantie op dakramen. U hebt al een Roto dakvenster vanaf €235,-. Daarnaast hebt u de keuze uit huismerken. Deze zijn veelal goedkoper (vanaf €145,-) dan Velux, Fakro en Roto. De kwaliteit is in de meeste gevallen echter iets minder.

Dakraam plaatsen kosten

Als u kijkt naar de kosten voor het plaatsen of vervangen van een dakraam dan bestaat dit eigenlijk uit drie onderdelen. Circa 60% van de kosten bestaan uit materiaal. Zoals u hebt gelezen zijn het materiaal, de beglazing, het systeem en bediening hier van invloed op. Circa 35% van de kosten bestaan uit het loon van de vakman die de dakramen gaat plaatsen of vervangen. Reken hierbij op gemiddelde prijzen tussen de €250,- en €350,-. Er blijft tot slot 5% over in verband met de voorrijkosten. Wenst u een prijsindicatie van een dakraaminstallatie in uw woning? In dat geval kunt u via het contactformulier het beste offertes aanvragen.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

U begrijpt dat de prijzen van dakramen afhangen van een hoop factoren. Wilt u de dakramen in uw woning vervangen en nieuwe van Velux, Fakro of Roto laten installeren? Hier zit u goed! Ons netwerk van vakmannen zit verspreid over heel Nederland. Een voordeel hiervan is dat er altijd een vakman in uw regio zit. Bent u benieuwd wat de kosten voor het vervangen van dakramen in uw woning bedragen? Vul dan gratis ons offerteformulier in. U ontvangt geheel vrijblijvend meerdere offertes van vakmannen uit ons netwerk. De offertes vergelijkt u op basis van prijzen en aanbod. U kiest vervolgens zelf de specialist die uw dakraam komt vervangen of installeren. Wij helpen u graag bij al uw dakwerken.

dakraam kosten