Vloer schuren

In veel Nederlandse huishoudens vinden we eiken vloeren. Een houten vloer heeft vele voordelen zoals een warme uitstraling en een eenvoudig reinigingsproces. Een nadeel van parket is dat u dit regelmatig moet onderhouden voor een lange levensduur en het behoudt van kwaliteit. Het grootste deel van dit onderhoud bestaat uit het schuren en lakken van de vloer. Dit is een klus die u relatief gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, eventueel met behulp van enkele tips van onze aangesloten professionals. Op deze pagina vindt u dan ook meer informatie over het lakken en schuren van een houten vloer, en de kosten die hierbij komen kijken. Hebt u liever hulp bij het onderhouden van de parketvloer? Aarzel dan niet om contact met een vakman op te nemen via het contactformulier. Zij zijn u met alle plezier van dienst.

vloer schuren

Is schuren noodzakelijk?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of het noodzakelijk is de vloer eerst te schuren voordat u deze gaat lakken. De meeste mensen denken dat het voldoende is om een nieuwe laklaag over het parket aan te brengen om de kwaliteit van de parketvloer te behouden. Hoewel u met enkel het lakken van de houten vloer wel een deel van het onderhoud verzorgt, zal dit op de lange termijn niet afdoende zijn. U moet het schuren en lakken van houten vloeren namelijk vergelijken met het verven van houten wanden. Door het oppervlak eerst te schuren kunt u oneffenheden wegwerken en zorgen voor een volledig gladde en onbeschadigde ondergrond. Het schuren van de eiken vloer zal het uiteindelijke resultaat dan ook ten goede komen.

Zelf de houten vloer schuren?

Wilt u besparen op de kosten voor het schuren en lakken van de eiken vloer? Kies er dan voor om deze zelf te schuren. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van een schuurmachine, deze is te huren bij menig vloerspecialist en bouwmarkt bij u in de regio. Voordat u aan de slag kan met de schuurmachine moet u eventuele uitstekende spijkers in het parket slaan, of deze vervangen. Ga vervolgens met de schuurmachine met grof schuurlinnen de eerste keer over de parketvloer in een hoek van 45 graden. Herhaal deze procedure met middel grof en fijn schuurlinnen. De kanten van de eiken vloer kunt u schuren met behulp van een kantenschuurmachine. Zit er ergens nog oude lak op de houten vloer? Maak dan gebruik van een verfkrabber om deze te verwijderen. Voordat u vloeren kunt lakken dient u deze nog te zuigen en na te dweilen met een enigszins vochtige doek.

Parketvloer lakken

Als u de parketvloer geschuurd heeft, dan is het tijd om deze te voorzien van een laag olie of lak. Of u het beste kunt kiezen voor het oliën of lakken van het parket is afhankelijk van uw wensen en budget. Kiest u voor het lakken van de vloer? Dan kiest u voor een sterk kleurbehoud, makkelijk onderhoud en hebt u de keuze uit een matte en glanzende afwerking. Wilt u een parketvloer met een matte uitstraling en prachtig zichtbare houtnerven? Dan is olie een goede keuze. Kies tevens voor oliën in plaats van lakken als u een andere kleur op de vloeren wilt.

Kosten parket lakken

De kosten voor het lakken en schuren van parket zijn afhankelijk van de mate waarin u de klus zelf uitvoert, en het soort materiaal waar u voor kiest. Zo is het lakken van een parketvloer vaak net iets duurder dan het oliën van hetzelfde oppervlak. Kiest u ervoor om zelf de houten vloer te onderhouden? Dan betaalt u enkel voor het huren van de schuurmachine en de kosten voor de lak. Parket lak komt ongeveer op kosten rond de €20,- tot €50,-. Wilt u meer weten over de prijzen voor het inschakelen van professionals? Neem dan contact op via het webformulier en ontvang diverse offertes van bedrijven uit de buurt.

Gratis offertes vergelijken

parketvloer schuren

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de kosten voor het lakken of schuren van de houten vloer wanneer u de klus zelf uitvoert? Hebt u vragen over de verschillende technieken die wij voor het schuren van een eiken vloer aanbieden? Of wilt u weten wat de voorwaarden zijn voor het laten onderhouden of leggen van de parketvloer aan één van onze klusjesmannen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag spoedig beantwoord wordt. Desgewenst sturen we u bovendien enkele vrijblijvende offertes toe. Wij helpen u graag verder!