Elektriciteit aanleggen

Indien u een nieuwe woning betrekt of van plan bent om grondig te verbouwen staat u vaak ook voor de opgave om al uw elektra aan te leggen. Dit is een hele opgave, mede door alle nieuwe technologie van tegenwoordig staat het hele huis vaak vol met elektra. In oude huizen moeten er vaak nieuwe groepen aangemaakt worden om genoeg stroom te leveren zonder kortsluiting te veroorzaken. Daarbij komt ook kijken dat wij tegenwoordig ook stroomvoorzieningen in het schuurtje in de achtertuin willen hebben. Dit is allemaal mogelijk, maar u moet er wel tijd en verstand van hebben. Uiteraard zijn de aangesloten specialisten van Houtens u graag van dienst. Indien u benieuwd bent naar de prijzen en mogelijkheden adviseren wij u om vrijblijvend het contactformulier in te vullen. U ontvangt spoedig een terugkoppeling van enkele vakmannen.

Elektriciteit aanleggen

Stroom voor buiten

Indien het lekker weer is buiten, dan missen veel mensen een stopcontact buitenshuis. Deze kan dienen als oplaadpunt voor uw telefoon, tablet of laptop, maar het kan ook zijn voor uw elektrische barbecue of grasmaaier. Het stopcontact of een verlichtingsknopje moet wel spatwaterdicht zijn, anders krijgt u kortsluiting.

Elektriciteit in de tuin en in schuur

Wanneer u stroom in uw tuinhuisje wilt, of verlichting in de tuin wilt hebben, moeten er kabeltjes onder de grond gelegd worden. Deze kabels moeten waterdicht zijn om kortsluiting te voorkomen. U hebt een ondergrondse kabel nodig, dit is de grondkabel XMVK-as. De bekabeling zit namelijk in een gevlochten metalen mantel. Hij is met verschillend aantal aders te verkrijgen en is ideaal voor de stroomvoorzieningen in uw schuur. In schuur zijn namelijk verschillende apparaten aanwezig, denk hierbij aan gereedschap, extra koelkast of vriezer en verlichting. Met een extra stopcontact kunt u deze apparaten wel aansluiten en hoeft u geen gebruik te maken van een haspel.

Wat tegenwoordig ook steeds vaker voorkomt zijn de spots in de tuin, deze verlichten uw tuin als het donker is. Deze verlichting geeft een gezellige sfeer en voorkomen dat u te vallen komt indien de zon onder is. Daarnaast kunt u langer buiten blijven zitten op de warme dagen in het jaar. Bij het aansluiten van buitenverlichting gebruikt u ook weer de speciale bekabeling voor buiten.

Elektra in huis

Als het om elektriciteit gaat moet u altijd voorzichtig zijn, vooral wanneer het over elektriciteit gaat voor buiten, maar ook voor binnen. Buiten hebt u natuurlijk te maken met de verschillende weersomstandigheden, maar binnen moet u ook letten op de gevaren van elektriciteit. Wees zorgvuldig met het aansluiten van elektrische apparaten. Indien u tijdens het aansluiten van de apparaten te veel op één groep aansluit raakt die groep overbelast en zullen de stoppen springen. Wanneer u een groep te kort komt in huis, is het verstandig om een expert in te schakelen.

Gratis offertes vergelijken

Extra groep aanleggen

Als een groep in uw meterkast overbelast is doordat er te veel apparaten zijn aangesloten kan dit problemen veroorzaken. Wij kunnen een nieuwe groep voor u aanleggen. Het aanleggen is voor onze specialisten geen enkel probleem. Daarbij kunnen zij ook uw tekort aan stopcontacten oplossen, het aansluiten van een nieuw stopcontact is daarom snel geklaard. Zo hebt u altijd voldoende stroom voor al uw elektra, zowel voor buiten als voor binnen. Dat is wel gemakkelijk nu er steeds meer elektra in onze woningen komt.

Elektra specialist voor in huis en in de schuur

Wanneer u zelf aan de slag gaat met de aansluitingen bij u in huis, wees dan heel voorzichtig, u wilt tenslotte niet onder stroom komen te staan. Haal altijd het stroom er af indien u werkt met elektriciteit. Zo beschermt u zichzelf tegen een pijnlijke ervaring. Wanneer u er zelf niet meer uitkomt, staan de klusjesmannen van Houtens voor u klaar. Zij zijn specialist op het gebied van het aanleggen van elektra. Het vervangen van spotjes, elektriciteit aanleggen voor de apparaten in schuur, of het aanleggen van een extra groep voor uw keuken. Het is voor hen geen probleem. Zij staan altijd met een groep klussers voor u klaar wanneer u ons nodig hebt, schroom niet om contact met ons op te nemen, ze willen u namelijk graag van dienst zijn.

Extra groep aanleggen