Muren verven

Om uw woning helemaal naar uw smaak te maken, verft u gemakkelijk uw muren. Het verven met muurverf hoeft geen ingewikkelde klus te zijn, het sauzen van de muren voert u dus gemakkelijk zelf uit. Wel is het verstandig dat u enig verstand heeft van verven, zodat u het goed uitvoert en geniet van een mooi eindresultaat. Gaat u liever niet zelf aan de slag met het verven van de muren binnen of een buitenmuur? Of vindt u het lastig om een betonnen, stenen of houten muur te sauzen? Schakel dan een professionele schilder in. Hij geeft u tips zodat u zelf aan de slag kan, of hij voert de werkzaamheden voor u uit.

Muren verven

Soorten muurverf

Er zijn vele diverse soorten muurverf. De meest gebruikte variant is vaak een latex muurverf. Maar u heeft ook de keuze uit spuiten, waarbij de verf op de muren gespoten wordt. Voordat u aan de slag gaat met het verven van de muur, in bijvoorbeeld een kleur, moet u deze vaak eerst sauzen. Door het sauswerk legt u een goede basis voor het schilderwerk of spuitwerk en blijft dit langer mooi. Ga dus eerst aan de slag met het sauzen van uw muur, zodat u zo lang mogelijk geniet van het schilder- of spuitwerk. Voor tips over sauzen, verven of muurverf vraagt u een professionele schilder.

Voorbehandeling of niet?

Over het algemeen is het verstandig om te zorgen voor een goede voorbehandeling voordat u begint met het verven van uw muren. Zorg voor goed stucwerk of door een houten oppervlakte te schuren, zodat de verf beter blijft zitten aan het houten oppervlakte. Ook zorgt u bij de diverse oppervlaktes, zoals betonnen, stenen of gips, voor een goede voorbehandeling. Denk bijvoorbeeld aan voorstrijk om oppervlaktes mooi glad te maken. Voor een goede hechting van de muurverf is het verstandig om de muren voor te behandelen. Een vakman geeft u tips over de diverse opties en zorgt ervoor dat uw stenen, houten muur of één van gips goed wordt voor behandeld.

Schildersmaterialen en technieken

Er zijn veel schildersmaterialen verkrijgbaar en diverse technieken om ervoor te zorgen dat het sauswerk en spuitwerk goed gaat. Zo zijn er meerdere kwasten en rollers verkrijgbaar voor het verven van de muren met bijvoorbeeld latex muurverf, of verschillende apparatuur voor het spuiten van bijvoorbeeld de buitenmuur. Spuitwerk laat u over aan de vakman, aangezien dit enige kennis vereist. Een vakman geeft u tips over het verven van bijvoorbeeld uw betonnen of stenen buitenmuur of uw muur van gips, en hij voert het spuiten van uw muren voor u uit. Ook zorgt hij voor een voorbehandeling met bijvoorbeeld voorstrijk en zorgt hij voor het sauzen van uw muren.

Sauzen van de muur

Voordat u aan de slag gaat met het verven van de muren met latex muurverf, is het verstandig om de muur van gips te sauzen. Door te sauzen legt u een goede basis voor de muurverf of het spuiten, zodat de muurverf langer blijft zitten en mooi blijft. Met het sauswerk gaat u gemakkelijk zelf aan de slag, nadat u de betonnen of stenen muur met voorstrijk glad heeft gemaakt. Voor houten oppervlaktes geldt dat u dit eerst moet schuren om het sauswerk zo mooi mogelijk te maken en het sauzen er goed uitziet. Na het sauzen van de muren gaat u aan de slag met het verven of spuiten met muurverf.

Gratis offertes vergelijken

Muren sauzen

Kosten

Doordat er vele mogelijkheden zijn voor het verven van de muren met latex muurverf, zijn de prijzen ook verschillend. Schakelt u een schilder in voor voorwerk met voorstrijk, om vervolgens uw betonnen of muur van gips te spuiten, dan bent u waarschijnlijk meer geld kwijt dan voor alleen het sauzen van de buitenmuur of schilderen met latex muurverf. Doordat de kosten van de diverse werkzaamheden verschillen, komt een professionele schilder graag bij u langs om u te informeren en adviseren over de diverse soorten sauswerk en spuitwerk. Hij voert bijvoorbeeld het verven met latex muurverf voor u uit en geeft u tips over het zelf uitvoeren van schilderwerk.

Een schilder nodig?

Wilt u graag uw muren verven in een mooie kleur, zodat deze helemaal naar uw smaak is? Bent u op zoek naar een schilder die voor u de muur kan sauzen of kan voorbehandelen met voorstrijk? Of wilt u graag tips voor het zelf sauzen en verven van de muren binnen of de buitenmuur? Dan helpen wij u graag verder! Door het contactformulier in te vullen ontvangt u van ons maximaal 5 vrijblijvende offertes en u komt in contact met een professionele schilder. Hij voert voor u het sauswerk of spuitwerk uit, zorgt voor een voorbehandeling met voorstrijk en gaat aan de slag met uw betonnen, stenen of muur van gips.