Afvoer ontstoppen

Er zijn altijd meerdere afvoeren in een woning, waardoor er veel verstopt kunnen raken. Denk hierbij aan de keukenafvoer, zoals de gootsteen, een doucheputje, de WC of de vaatwasser. Een afvoer die verstopt is kunt u zelf ontstoppen. Er zijn meerdere manieren waarop een afvoer die verstopt is opgelost kan worden. Zo bestaan er vloeibare ontstoppers, gaat u aan de slag met een trekveer, of u probeert één van de vele andere beschikbare ontstoppers. Komt u er niet uit of lukt het u niet om bijvoorbeeld het toilet of douche te ontstoppen, dan schakelt u een vakman in. Neem nu contact op en ontvang enkele vrijblijvende offertes.

Afvoer ontstoppen

Gootsteen in de keuken verstopt

Een gootsteen in de keuken raakt vaak snel verstopt. Dit komt doordat men door de keukenafvoer vaak veel troep spoelt, denk bijvoorbeeld aan het vet van etensresten of de etensresten zelf. In principe valt dit vaak op te lossen met vloeibare ontstoppers. Deze zorgen ervoor dat alle verstoppingen in de keukenafvoer opgelost worden, of kleiner gemaakt worden waardoor deze weggespoeld kunnen worden. Een trekveer kan bij de keukenafvoer ook van pas komen, om de verstopping uit de afvoer te trekken. In het geval van een afvoer van de vaatwasser die verstopt raakt, komt dit ook vaak door vet, etensresten of eventueel zeepresten. Een vloeibare ontstopper doet vaak wonderen.

Doucheputje verstopt

U kent het wel, staat u net lekker onder de douche, blijft het water staan in de douchebak. Een verstopt doucheputje kan erg vervelend zijn en leiden tot enige waterschade. Daarom is het verstandig om de afvoer in de douche die verstopt zit zo snel mogelijk te ontstoppen. In eerste instantie gebruikt u een plopper. Door de zuigkracht komt de verstopping vaak vrij en kan het doucheputje weer even mee. Als dit niet werkt probeert u met een trekveer om de verstopping uit de het doucheputje te trekken. Eventueel vloeibare ontstoppers zijn ook een optie. Een professional geeft u advies of lost de verstopping in de afvoer van uw douche voor u op.

Toilet spoelt niet door

In het geval uw toilet niet doorspoelt, kan het zijn dat u last heeft van een verstopte afvoer in de wc. Het ontstoppen hiervan probeert u eerst met een plopper, net zoals bij de douche. Een trekveer is niet geschikt voor het ontstoppen van de wc, maar vaak zijn er wel vloeibare ontstoppers voor de wc verkrijgbaar. Soms is het probleem van een verstopte wc groter en moet u de verstopping laten ontstoppen bij bijvoorbeeld de riolering. Bij grote problemen met het ontstoppen van de toilet schakelt u het beste een loodgieter in, zij lossen het probleem met uw toilet zo snel mogelijk op.

Soorten ontstoppers

Er zijn vele soorten ontstoppers. Voor problemen in een kleine afvoer, zoals de gootsteen of in de douche, is een trekveer vaak erg geschikt. Een trekveer stopt u in de afvoer die verstopt zit, bijvoorbeeld de gootsteen, en deze draait u net zolang door totdat u de verstopping bereikt heeft. Vervolgens draait u de trekveer in de verstopping en trekt u deze samen met de veer uit de gootsteen. Een plopper is geschikt voor het ontstoppen van de afvoer van de wc en douche, door de zuigkracht ontstopt u de afvoer. Daarnaast zijn er vaak vloeibare ontstoppers verkrijgbaar, die bijvoorbeeld geschikt is voor de vaatwasser.

Gratis offertes vergelijken

Afvoer verstopt

Zelf de afvoer ontstoppen

Bij een afvoerputje die verstopt zit, gaat u gemakkelijk zelf aan de slag met het ontstoppen. Het ontstoppen doet u met de diverse middelen, zoals de trekveer, de plopper of vloeibare ontstoppers. Zorg ervoor dat u weet wat u doet, vooral met de vloeibare middelen bij bijvoorbeeld de vaatwasser. Komt u er niet uit, of gaat u liever niet zelf aan de slag, dan schakelt u gemakkelijk een loodgieter in die zorgt dat het afvoerputje dat verstopt zit ontstopt wordt. Ook voor tips over het oplossen van een verstopping kunt u altijd een professionele loodgieter aan de mouw trekken.

Contact met een loodgieter!

Is uw afvoer verstopt? Komt u er niet uit met het ontstoppen van uw keukenafvoer, doucheputje, toilet of vaatwasser? Dan helpen wij u graag. Als u zelf al van alles heeft geprobeerd en er niet uitkomt met het ontstoppen van bijvoorbeeld de keukenafvoer of vaatwasser, dan komt een loodgieter bij u langs om de verstopping op te lossen. Hij gaat aan de slag met diverse ontstoppers om de afvoer die verstopt zit te ontstoppen. Om in contact te komen met enkele professionele loodgieters vult u het contactformulier in. U ontvangt van ons maximaal 5 vrijblijvende offertes, u zit dus nergens aan vast.