Rioleringswerkzaamheden

Wanneer het riool niet naar behoren werkt kan dit vervelende gevolgen hebben zoals lekkage en stankoverlast. Om te voorkomen dat er een verstopping ontstaan in de riolering, raden wij aan om regelmatig rioolonderhoud toe te passen. De specialisten uit ons netwerk helpen u graag met het onderhoud van de riolering, en een eventuele rioolreiniging. Op deze pagina vindt u meer informatie over welke klussen onze klusjesman precies voor u kan afhandelen, en geven wij u tips over het zelf ontstoppen van uw riool. Bent u benieuwd naar de kosten voor de aanleg van een nieuwe riolering of ons rioolonderhoud? Vraag dan via het contactformulier enkele vrijblijvende offertes aan.

riolering

Verstopping riolering verhelpen

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan van een verstopping van het riool. In de meeste gevallen is een verstopping het gevolg van het doorspoelen van overmatig veel toiletpapier, of het wegspoelen van etensresten door de gootsteen. Hoewel er diverse huis- tuin- en keukenmiddeltjes zijn waarmee u de afvoer kunt ontstoppen, werken deze in een aantal gevallen niet afdoende. Laat in een dergelijk geval een erkend loodgieter bij u langskomen, die de verstopping snel en vakkundig met geavanceerde technieken kan verhelpen. Zij maken onder andere gebruik van speciale ontstoppingsveren en waterdruk om een afvoer te ontstoppen.

Rioolreiniging

Voor particulieren, maar met name voor bedrijven bieden wij de mogelijkheid tot rioolreiniging aan. Dit kan zowel preventief als reactief na een rioolinspectie. Met een preventieve rioolreiniging voorkomt u dat het riool verstopt raakt, en weet u zeker dat u niet plotseling voor problemen komt te staan met het doorspoelen van het toilet. Een rioolinspectie, met reactieve rioolreiniging brengt hogere kosten met zich mee, maar kent tevens extra voordelen. Zo kunt u dankzij een rioolinspectie achterhalen of er beschadigingen aan de riolering zijn, en ontdekt u een eventueel droogstand wat kan leiden tot stankoverlast.

Rioolonderhoud

Naast het reinigen van de riolering helpen wij u tevens graag bij het rioolonderhoud. Rioolonderhoud vindt meestal plaats na een inspectie van de rioolbuizen. Onder dit onderhoud verstaan wij het repareren van beschadigingen, het vervangen van kapotte onderdelen en het ontstoppen van blokkades. Wat er ook moet gebeuren, uw rioolonderhoud is bij ons in goede handen. Wilt u precies weten waar uw afvoerleidingen en rioleringen zich bevinden? Vraag dan eens naar de mogelijkheid voor leidingdetectie. Wij hebben jarenlange ervaring met allerlei rioleringswerkzaamheden. Doordat wij een groot netwerk hebben opgebouwd van verschillende rioleringsbedrijven, garanderen wij er één bij u in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Aanleg riolering

Laat u een nieuw pand bouwen, of is uw huidige riool nodig aan vervanging toe? Een vakman uit ons netwerk kan u tevens helpen bij de aanleg van een nieuwe riolering. Bij de aanleg van een rioleringsbuis komt aardig wat werk kijken, wat betekent dat u dan ook enige overlast ondervindt van de verbouwing. Zodra de aanleg van de buizen is afgerond profiteert u echter van een sterk verbeterd woonklimaat.

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de kosten voor rioolonderhoud of rioolreiniging? Wilt u weten wat voor werkzaamheden wij precies voor u uit kunnen voeren? Stel u dan met ons in verbinding via het contactformulier. Wij beantwoorden uw vragen, en sturen u desgewenst enkele vrijblijvende offertes toe. Wij helpen u met alle plezier verder!

Zelf het riool ontstoppen

Wanneer er een verstopping van het riool is opgetreden, zijn er diverse methoden die u kunt toepassen om deze te ontstoppen. De meest geschikte methode voor het ontstoppen van een afvoer, is het gebruik van baksoda en azijn. Is uw wc verstopt? Kies dan voor het gebruik van een kledinghanger, of standaard plopper om het probleem op te lossen. Heeft dit geen effect?Neem dan contact op met een erkend loodgieter. riool ontstoppen