Douchebak vervangen

Heeft u genoeg van uw oude douchecabine? Wilt u deze het liefst zo snel mogelijk vervangen? U vindt hier meer informatie over het vervangen van uw douchewand, -cabine of -goot. Doet u dit toch liever niet zelf? U bent bij Houtens aan het juiste adres! Wij zijn een landelijk netwerk van klusjesmannen, er zit altijd iemand bij u in de buurt. Via het contactformulier vraagt u bij ons kosteloos en geheel vrijblijvende offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u kiezen voor de klusjesman met de beste voorwaarden en de laagste prijs. Wij helpen u graag!

douchebak vervangen

Douchebak of inloopdouche maken?

Het is een optie om te douchen in een douchebak, of gewoon op de tegelvloer in een inloopdouche. Een douchebak is erg praktisch. Hij vangt het water op en dit wordt vanzelf naar de afvoer geleid. Bovendien is een bak hygiënisch en het voorkomt uitglijden en lekkages. Steeds populairder is de vlakke versie met een hele lage instap. Erg mooi en populair is de inloopdouche met tegelvloer. Ideaal omdat u zo van de badkamer de douche in kunt lopen. Water loopt weg via een douchegoot. Nadeel van tegels is dat deze glad kunnen worden. Tevens kunnen bacteriën en schimmels zich makkelijk ontwikkelen in de voegen. Een goede combinatie is een inloopdouche met douchebak.

Zelf een douchebak plaatsen

Hebt u enige ervaring als klusser? Dan is het plaatsen van een douchebak niet erg moeilijk. Er zijn verschillende soorten douchebakken verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld een vlakke douchebak of een diepere. Bij het plaatsen van een diepere moet er een ombouw geplaatst worden. Om een vlakke douchebak te plaatsen is het nodig om een deel van de vloer open te breken in verband met de sifon. Wilt u zelf een douchebak plaatsen? Het is het beste om de bak in een hoek van de badkamer te plaatsen. Houd er tevens rekening mee dat er een niet te grote afstand zit tussen de douchebak en de afvoer.

Douchebak op maat

Wanneer u uw douche gaat vervangen en een nieuwe laat plaatsen, dan kunt u dit geheel naar eigen wens doen. Het is een mogelijkheid om een douchebak voor uw inloopdouche op maat te laten maken. Op deze manier is er voor elke badkamer een geschikte douche waarop u de ruimte in uw badkamer optimaal gebruikt. Er zijn vele opties, laat bijvoorbeeld een rechthoekige of een vijfhoekige douchebak op maat maken. U heeft tevens de keuze uit vele verscheidene kleuren zoals grijs, wit of bruin. Het is hiernaast een mogelijkheid om bij uw douchebak een douchewand op maat te laten maken.

Gratis offertes vergelijken

douchewand op maat plaatsen

Douchegoot plaatsen

Wanneer u uw oude douche gaat vervangen door een inloopdouche dan is het noodzakelijk om iets te plaatsen wat het water afvoert. Als u een douchebak plaatst dan zit hier standaard een doucheput in, bij een tegelvloer is dit niet zo. In plaats van een doucheput wordt er tegenwoordig vaak een douchegoot geplaatst. Een douchegoot ziet er erg modern uit en is verkrijgbaar in vele verschillende maten. Een douchegoot wordt vaak in de breedte van een douche geplaatst. Denk er bij het vervangen van uw oude douche aan dat de vloer schuin naar beneden loopt richting de douchegoot om wateroverlast in de badkamer te voorkomen.

Douchewand plaatsen

Een douchegordijn is niet ideaal. Bij het vervangen van de douche wordt daarom vaak gekozen om een douchewand te plaatsen. Op deze manier is het tevens mogelijk om een inloopdouche te creëren. Een douchewand is verkrijgbaar in vele verschillende maten maar het is ook een optie om ze op maat te laten maken. De meeste douchewanden kunt u ook in verscheidene afwerkingen krijgen. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit helder glas maar ook ondoorzichtig melkglas is mogelijk. Als u geen douchebak heeft dan kunt u zelf kiezen waar u de wand plaatst. Met behulp van een muurprofiel en enige kluservaring gaat het plaatsen redelijk eenvoudig.

Prijzen

Bent u toe aan een nieuwe douche? Wanneer u uw douchecabine gaat vervangen dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen voor het vervangen hangen af van verschillende factoren. Zo is bijvoorbeeld de grootte hier van invloed op, maar ook de kosten van toevoegingen zoals een douchewand en -goot. De prijzen voor douchebakken beginnen al bij €100,- per stuk. Als u één op maat laat maken dan bent u natuurlijk meer kwijt. Laat u het vervangen liever aan een vakman over? Wij helpen u graag. Wilt u exacte prijzen voor het verbouwen van de badkamer weten? U kunt het beste offertes aanvragen.

Hulp nodig? Gratis offertes!

Wij zijn een landelijk netwerk van klusjesmannen, er zit altijd vakman bij u in de buurt die u kan helpen met uw klus. Bij ons vraagt u via het contactformulier meerdere offertes aan. Deze vergelijkt u met elkaar op basis van aanbod, voorwaarden en prijs. Vervolgens kiest u de vakman die het beste aansluit bij de voorwaarden voor uw klus. Het aanvragen van offertes is kosteloos en geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Wij helpen u graag bij het vervangen van uw oude douchecabine! Ook met vragen bent u bij ons van harte welkom.

douchebak plaatsen