Badkamer verbouwen

Een badkamer wordt elke dag veel gebruikt. Het is dan ook onvermijdelijk dat er een moment komt waarop u deze moet renoveren. Bij het verbouwen van uw badkamer komt een hoop kijken. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de gehele ruimte te renoveren of is het verbouwen van alleen het sanitair voldoende? Wij zijn een landelijk netwerk van vakmannen op het gebied van badkamerrenovaties. Hierdoor is er altijd een vakman bij u in de regio. Via ons contactformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Na het vergelijken van de offertes kunt u kiezen voor de vakman met de laagste prijs en de beste voorwaarden. We helpen u graag bij het verbouwen!

badkamer verbouwen

Complete badkamerrenovatie of deels?

Voordat u begint met uw badkamerrenovatie is het verstandig om te bedenken of u de badkamer deels of compleet wilt renoveren. Werkt uw douche nog prima of zien uw badkamertegels er nog mooi uit? Overweeg dan om ze te laten zitten omdat dit tijd en geld scheelt. Vraag uzelf tevens een aantal dingen af voordat u begint met een badkamerrenovatie. Wat is bijvoorbeeld uw budget? Wat mist u echt in uw huidige badkamer en waar stoort u zich het meeste aan? Als u ontevreden bent over uw hele badkamer dan kunt u wellicht het beste de hele ruimte verbouwen. Een kleine badkamerrenovatie is een verstandige keuze als u niet geheel ontevreden bent.

Badkamertegels vervangen

Badkamertegels bepalen vooral de sfeer in een badkamer. Bij het vervangen van badkamertegels is het belangrijk dat u nieuwe tegels kiest die waterbestendig en niet glad zijn. U heeft de keuze uit vele verschillende maten badkamertegels. Door te variëren in kleuren, maten en legverbanden kunt u uw badkamer helemaal eigen maken. Natuursteen en keramische tegels worden het meeste gekozen. Natuursteentegels, zoals marmer, komen recht uit de natuur. Ze zijn een stuk duurder dan keramische tegels. Gaat u voor een gehele renovatie van uw badkamer? Overweeg dan om vloerverwarming aan te laten leggen. Vloerverwarming is bij het vervangen wellicht een fijne toevoeging omdat tegels vaak koud aanvoelen.

Sanitair vernieuwen

De badkamer wordt jaar na jaar, meerdere keren per dag gebruikt. Hierdoor is het onvermijdelijk dat sanitair verouderd en gaat slijten. Het is dus nodig om dit eens in de zoveel tijd te vernieuwen. Het is een mogelijkheid om al het sanitair te vervangen door nieuw sanitair. Als een deel van het sanitair nog prima werkt dan hoeft u dit niet per se bij de renovatie al te vernieuwen. Het gebeurt vaak dat mensen ervoor kiezen om een bad te vervangen door een inloopdouche of douchecabine. Op deze manier wordt meer ruimte in de badkamer gecreëerd.

Gratis offertes vergelijken

badkamer renovatie

Toilet verbouwen

Een toilet wordt veel gebruikt, na verloop van jaren is het wellicht nodig om ook deze te vernieuwen. Oude huizen hebben vaak een staand toilet. Het is niet erg moeilijk om deze te vervangen door een ander staand toilet. Tegenwoordig wordt echter steeds vaker een hangend toilet gekozen. Een hangend toilet ziet er erg mooi en modern uit, bovendien is deze erg makkelijk schoon te maken. Bij het vervangen van een staande wc door een hangende komt wel iets meer kijken in verband met de aansluitingen. Vindt er bij u een complete renovatie plaats en zit uw wc bij uw badkamer in? Wellicht is het een goed idee om de wc tot een aparte ruimte te verbouwen als u hiervoor genoeg ruimte heeft.

Douche renovatie

Bij het renoveren van de badkamer is de douche één van de belangrijkste onderdelen. Het is mogelijk om een inloopdouche te maken, achter een scheidingswand. Een nadeel hiervan is dat bacteriën zich gauw nestelen in de voegen tussen de tegels. Een inloopdouche in combinatie met douchebak is ook een optie, of gewoon een nieuwe douchecabine. Een leuk detail is het toevoegen van een nisje indien mogelijk, zodat een rekje voor shampoo en dergelijke niet nodig is. Bij het renoveren van een douche heeft u ook de keuze uit vele verschillende douchesets zoals een regendouche, handdouche of een plafonddouche.

Ander badkamermeubel

Een nieuw badkamermeubel creëert al gauw een hele andere sfeer bij het verbouwen van een badkamer. Voordat u een nieuw badkamermeubel aanschaft is het verstandig om te bedenken hoeveel mensen gebruik gaan maken van het badkamermeubel. Heeft u een dubbele wasbak nodig of is één voldoende? Heeft het badkamermeubel veel opbergruimte nodig of plaatst u nog een kolomkast in uw badkamer? Houd tevens rekening met uw badkamer. Met een zwevend meubel met hierboven een grote spiegel lijkt de ruimte groter. Er zijn vele verschillende opties verkrijgbaar, kies bijvoorbeeld een inbouwwastafel of een wastafel waarbij de waskom op het badkamermeubel staat.

Kosten

Het verbouwen van een badkamer brengt aardig wat kosten met zich mee. De hoogte van de kosten hangen af van de grootte van de renovatie. Een complete badkamerrenovatie is vanzelfsprekend duurder dan alleen het renoveren van de douche. Ook in het materiaal zit een groot verschil in de prijs. Er zijn eenvoudige ligbaden verkrijgbaar, of hele luxe en dure. Ook bij tegels zit al gauw een groot verschil in prijs. De kosten voor het renoveren van een complete badkamer liggen gemiddeld tussen de €4.200,- en €6.000,-. Voor de meest exacte kosten van uw renovatie kunt u het beste offertes aanvragen.

Zelf doen of uitbesteden?

Door één of meerdere dingen tijdens de verbouwing zelf te doen kunt u kosten besparen. Bent u een ervaren klusser? In dat geval is het mogelijk om de renovatie (deels) zelf te doen. Iemand met twee linkerhanden kan het verbouwen wellicht beter niet zelf doen. Wij helpen u graag bij het renoveren. Wij zijn een landelijk netwerk van klusjesmannen waardoor er altijd een vakman bij u in de buurt zit. Bij ons vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u kiezen uit de vakman met de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw renovatie.

badkamer renoveren