Ikea keuken plaatsen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of het mogelijk is om Ikea showroomkeukens te laten plaatsen, en of het een optie is de showroomkeukens enigszins aan te passen naar de eigen wensen. Omdat het antwoord hierop afhankelijk is van diverse factoren, vindt u op deze pagina meer informatie over het (laten) plaatsen van een Ikea keuken, de mogelijkheden voor het kiezen voor showroomkeukens, en het verschil tussen standaard keukenapparatuur en inbouwapparatuur. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen over een keukenrenovatie of het plaatsen van een keuken? Wij helpen u graag met advies en praktische informatie. Vul het contactformulier in en ontvang enkele offertes voor het uitvoeren van uw klus.

ikea keuken plaatsen

Kiezen voor showroomkeukens

Wanneer u weinig budget hebt voor een keukenrenovatie, maar het liefst wel een volledig nieuwe (Ikea) keuken wilt installeren, dan is het mogelijk om te kiezen voor één van de showroomkeukens. Showroomkeukens zijn de keukens die eerst een tijd in de winkel hebben gestaan om bezoekers de mogelijkheden van producten te tonen. Een Ikea showroomkeuken staat meestal een half jaar tot jaar in de showroom, en wordt daarna verkocht tegen een schappelijke prijs, die kan dalen tot ongeveer 30% van de oorspronkelijke prijs. Het nadeel van dergelijke showroomkeukens is wel dat u deze ongeveer volledig moet overnemen. Het is dan ook niet mogelijk om te kiezen voor ander keukenapparatuur, of het werkblad te vervangen door een exemplaar in een andere kleur. Wanneer u één van de beschikbare showroomkeukens koopt, dan zult u wel nog steeds garantie hebben op de inbouwapparatuur en andere onderdelen. De Ikea garantie gaat namelijk pas in vanaf het moment dat deze keukenapparatuur wordt geplaatst, en loopt tot vijf jaar daarna.

Zelf Ikea keukenapparatuur plaatsen?

Het bestellen van een Ikea keuken voor een keukenrenovatie gaat gemakkelijk en snel via de homeplanner op de site. Het is via dit model mogelijk om keukenapparatuur te kiezen, de kleuren voor het werkblad en de kastjes, en de afmetingen van het product. Vervolgens moet u zelf naar de Ikea om de details te bespreken zoals het aantal lades in de kasten, de eventuele aansluitingen voor inbouwapparatuur en de vorm van de gootsteen. Wanneer u de keuken helemaal hebt uitgezocht, wordt deze enige tijd later bij u thuis bezorgd. Het is vervolgens aan u om de keuken, inclusief keukenapparatuur te installeren. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar vergt zeker enige handigheid, zeker op het gebied van keukenapparatuur. Gelukkig krijgt u bij de Ikea een zeer uitgebreide handleiding mee. Bent u een handige doe-het-zelver? Dan is het zelf plaatsen van keukenapparatuur zeker aan te raden in verband met de kosten. Bent u niet zo handig of hebt u weinig tijd? Laat dan de keukenrenovatie over aan een erkend vakman. Zij zijn u met alle plezier van dienst.

De voordelen van inbouwapparatuur

Wanneer u keukenapparatuur bestelt bij de Ikea, dan kiest u in de meeste gevallen voor inbouwapparatuur. Hoewel de kosten voor inbouwapparatuur voor een keuken vaak iets hoger zijn dan voor los keukenapparatuur, zijn er ook verscheidene voordelen aan verbonden. Zo is de aanblik van een combinatie van verschillende keukenapparaten veel rommeliger dan de eenheid van inbouwapparatuur. Inbouwapparatuur zorgt voor een opgeruimde aanblik en daarmee ook een gevoel van ruimtelijkheid. Zeker in een kleine keuken is inbouwapparatuur daarom zeker aan te raden. Een laatste voordeel van (Ikea) inbouwapparatuur is dat dit gemakkelijker schoon te maken is, en daardoor een langere levensduur kent.

Gratis offertes vergelijken

showroomkeuken

Hulp nodig bij een keukenrenovatie?

Bent u van plan een keukenrenovatie te laten toepassen, en kunt u hier wel enige hulp bij gebruiken? Zoekt u een vakman bij u in de regio die een Ikea keuken snel en vakkundig kan plaatsen? Of hebt u behoefte aan meer informatie over het verschil tussen standaard keukenapparatuur en inbouwapparatuur bij showroomkeukens? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul uw vragen in op het webformulier, en wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag spoedig beantwoord wordt. Desgewenst sturen we u enkele geheel vrijblijvende offertes toe voor het plaatsen van apparatuur of het uitvoeren van een volledige keukenrenovatie. Uw keuken is bij ons in goede handen, en wij zijn u met alle plezier van dienst.