Schilderwerk

In de meeste gevallen zal het schilderwerk zowel binnen- als buitenshuis eens in de vijf jaar opnieuw worden gedaan. Hierbij is het een beetje afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte verfsoort, en of u een extra beschermlaag over de verf hebt aangebracht. Waar de meeste mensen het schilderwerk binnenshuis zelf uitvoeren, wordt er voor buitenshuis vaak de hulp ingeroepen van een erkend schildersbedrijf. Een ervaren schilder zal de klus snel en vakkundig voor u uitvoeren, zodat u hier geen omzien meer naar heeft. Op deze pagina vindt u meer informatie over schilderwerk, de prijzen, het onderhoud en het concept ‘de winterschilder’. Vul het contactformulier in en ontvang diverse offertes van schildersbedrijven uit de buurt.

Schilderwerk

Onderhoud

Om uw schilderwerk in optimale staat te houden, dient u deze van goed onderhoud te voorzien. Neem hiervoor de geverfde oppervlaktes minimaal twee keer per jaar af te nemen met een vochtige spons. Gebruik daarvoor water vermengd met afwasmiddel of ammoniak. Daarna spoelt u het schilderwerk af met water. Bij beschadigingen aan de verf kunt u het beste contact opnemen met een erkend schildersbedrijf. Een vakman kan diepe beschadigingen of krassen eenvoudig en snel repareren. Voor extensief onderhoud bent u tevens aan het juiste adres bij een schildersbedrijf.

Meterprijs schilderwerk

De meterprijs van een schilder slaat op de kosten die een schildersbedrijf rekent voor het verven van één enkele meter. De meterprijs van het schilderwerk is afhankelijk van verschillende elementen zoals materiaalkosten, bereikbaarheid van het oppervlak en de mogelijke voorrijkosten of extra onderhoud. Vraag uw schildersbedrijf altijd vooraf naar de meterprijs. Zo kunt u de meterprijs van diverse specialisten met elkaar vergelijken, en op de klus besparen.

Winterschilder

Met de term winterschilder wordt eigenlijk elk schildersbedrijf aangeduid dat tussen 1 november en 1 maart uw huis schildert tegen een gereduceerd tarief. Een dergelijke korting van de winterschilder is meestal een verlaging van het BTW-tarief op de schilderwerken. Naast de lagere kosten is het grote voordeel van een winterschilder dat u tijdens de zomermaanden geen last heeft van klussers in en om huis, zodat u heerlijk rustig van het zomerweer kunt genieten.

Gratis offertes vergelijken

Rechtstreeks contact

Wilt u graag rechtstreeks in contact komen met een erkend schildersbedrijf of stukadoor voor het onderhoud van uw schilderwerk? Hebt u behoefte aan meer inzicht in de meterprijs van een winterschilder of de standaard meterprijs? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier en ontvang diverse offertes. Wij helpen u graag!

Schilder offerte