Verschillende soorten stucwerk

Hebt u een nieuwe woning, dan moet er in de meeste gevallen nog veel gebeuren voordat u er in kan. Veelal moeten de muren of het plafond aangepakt worden. Vooral wanneer u een nieuwe badkamer of keuken wilt plaatsen, moet het huidige onderdeel wat er nog in zit verwijderd worden. Vervolgens moet alles egaal worden gemaakt, dit gebeurt aan de hand van stucwerk. Nu zijn er een aantal verschillende manieren om een muur glad te krijgen. Wij hebben voor u de verschillende mogelijkheden uitgewerkt. Stukadoor inschakelen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

stucwerk

Spachtelputz

Spachtelputz is slijt- en stootvast, waardoor het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Het mooie van Spachtelputz is dat u de korreldikte zelf kan uitkiezen, waardoor u het eindresultaat zelf kan bepalen. Hierdoor is het sierlijk en erg praktisch. Wat ook erg handig is, is dat u de afwerking in verschillende kleuren kunt krijgen. Doordat u uw eigen kleur kunt kiezen, zet u de afwerking geheel naar eigen hand. Het voordeel van een spachtelputz in kleur, is dat u het niet hoeft te schilderen en dat kleine beschadigingen niet op.

Raap- en pleisterwerk

Om een kale- gemetselde muur glad te maken, wordt er pleisterwerk aangebracht. De stukadoor legt dan een gipsmortel aan. Hier overheen kunt u gaan behangen of tegels leggen. De stukadoor maakt uw muur egaal met zijn spaan, waardoor u het daarna kan afwerken. Nadat het pleisterwerk is aangebracht, kunt u het afwerken door de muren te verven, behang of sierpleister.

Spack spuiten

Spack spuiten is een goedkope manier van stucwerk, waarbij de stukadoor het pleisterwerk met een hoge drukspuit op de muur aanbrengt. Het stuken gaat een stuk sneller als wanneer een stukadoor het met een spaan moet doen. De prijs is hierdoor ook een stuk lager, de kwaliteit is echter ook een stuk minder.

Sierpleisters

Uw pleisterwerk kan worden afgewerkt met een sierpleister, dit geeft uw muur of plafond nog meer uitstraling. De sierpleister geeft het uiteindelijke resultaat, deze moet daarom wel naar wens zijn. Het pleisterwerk kan daarom in verschillende kleuren opgebracht worden. Het pleisterwerkmengsel bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Het is namelijk een mengsel van gebroken marmer korrels en een bindmiddel dat uit kunststof bestaat. Dit wordt tussen de 1 en 4 mm aangebracht. Hierbij zijn de korrels nog wel in verschillende diktes te verkrijgen om de afwerking naar eigen hand te zetten. Het voordeel van dit sierpleister in uw gekozen kleur is dat kleine deukjes en scheurtjes niet te zien zijn.

Gratis offertes vergelijken

Vakkundige stukadoor inschakelen

Bent u opzoek naar een vakkundige stukadoor of schilder? Via het netwerk van Houtens komt u direct in contact met een vakkundige stukadoor. Door het contactformulier in te vullen krijgt u vrijblijvend offertes toegestuurd. De keuze is aan u welke stukadoor u kiest, ze leveren allemaal goed stucwerk waar u nog jaren lang van kan genieten.

Stukadoor inschakelen