Kozijnen vervangen

Wanneer u houten kozijnen heeft, dan zult u deze over het algemeen eens in de twintig jaar moeten vervangen. Dit komt onder andere doordat er op de lange termijn slijtage ontstaat van de dorpel aan de onderzijde, en u loopt een verhoogd risico op houtrot. Bij het netwerk van Houtens bent u aan het juiste adres voor het vervangen van uw kozijnen tegen aantrekkelijke prijzen. De vakmannen zijn gespecialiseerd in houten producten, maar kunnen u tevens een kunststof of aluminium kozijn aanbieden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het vervangen van kozijnen, of hebt u een vraag over het verschil in een gewoon houten raamkozijn en de hardhouten variant? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en ontvang vrijblijvend enkele offertes. Wij zijn u graag van dienst.

kozijnen vervangen

Goed onderhoud

Om te voorkomen dat er houtrot ontstaat bij uw hardhouten kozijn, is het van belang dat u deze van het juiste onderhoud voorziet. Onder goed onderhoudswerk verstaan wij in ieder geval dat u periodiek de kozijnen schuurt en opnieuw schildert. Daarnaast raden wij aan om de raamkozijnen jaarlijks schoon te maken. Op deze manier verkleint u niet alleen de kans op houtrot, maar voorkomt u tevens lekkages en de gevolgen van waterschade. Hebt u geen behoefte om de raamkozijnen boven regelmatig te schilderen? Laat dan een vakman langskomen om de klus voor u uit te laten voeren.

Diverse materialen

Kozijnen worden van verschillende materialen gemaakt. Tegenwoordig is het meest gebruikte materiaal kunststof vanwege de lange levensduur van dit product, andere mogelijke materialen zijn aluminium en hout. In onderstaande opsomming vindt u een overzicht van de eigenschappen van de verschillende grondstoffen.

  • Hout. Houten, en dan met name hardhouten, bouwonderdelen werden tot voor kort zeer veel gebruikt. Door de opkomst van kunststof is dit enigszins verminderd, toch blijven houten raamkozijnen erg in trek vanwege de authentieke uitstraling en de gemakkelijke reparatie.
  • Kunststof. Kunststof is een zeer gewild basismateriaal voor kozijnen, deuren, dakkapellen en andere bouwonderdelen. Kunststof is namelijk gemakkelijk te onderhouden en gaat jarenlang mee. Daarnaast is het verkrijgbaar in diverse designs en patronen.
  • Aluminium. Naast hardhouten en kunststoffen raamkozijnen bieden wij ook producten van aluminium aan. Het voordeel van dit materiaal is dat het zeer sterk is, en daardoor grote ramen kan dragen.

Gratis offertes vergelijken

De dorpel

Wanneer u van plan bent de raamkozijnen te vervangen, dan zult u vaak de term ‘dorpel’ tegenkomen. Een dorpel is de onder- en/of bovenkant van een kozijn. Een dorpel wordt over het algemeen geproduceerd van hetzelfde materiaal als het raamkozijn zelf, maar kan ook van een andere grondstof zijn. Naast de standaard dorpel zijn er tevens diverse andere soorten, zoals een stofdorpel, een lekdorpel, of een valdorpel. Wilt u weten welke lekdorpel het beste bij uw pand kan worden toegepast? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de specialisten via het contactformulier.

Vrijblijvende offertes

Wilt u graag uw kozijnen vervangen, maar kunt u geen keuze maken uit de hardhouten of gewone houten variant? Hebt u een vraag over de kwaliteit van uw dorpel? Of hebt u behoefte aan direct contact met een erkende timmerman voor het uitvoeren van het onderhoud van uw raamkozijn? Stel u dan met ons in verbinding via het offerteformulier. Wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig, of zorgen er desgewenst voor dat u enkele geheel vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd. Wij helpen u met alle plezier!

kozijnen offerte