Vloeren leggen

Bent u net verhuisd en wilt u weten welke vloeren het meest geschikt zijn? Bent u benieuwd hoe u eenvoudig en snel zelf nieuwe vloeren kan leggen? Op deze pagina geven wij meer informatie over het aanleggen van houten vloeren, de eigenschappen van PVC, het verschil tussen vloertegels en plavuizen. Hebt u na het lezen van de informatie behoefte aan meer specifieke kennis over een bepaalde vloersoort, of wilt u graag direct ondersteuning of advies ontvangen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst.

Vloeren leggen

Parketvloer leggen

Houten vloeren worden nog steeds gezien als de meest sfeervolle optie voor in de woonkamer. Dergelijke houten vloeren worden vaak ook aangeduid als parketvloer. Wilt u zelf een parketvloer leggen? Maak dan gebruik van het onderstaande stappenplan.

  • 1. Bepaal ten eerste hoe groot de parketvloer moet worden, en hoeveel van het product u nodig heeft. Neem 20% extra, omdat u altijd zaagafval heeft.
  • 2. Zorg voor de benodigde gereedschappen als parket, schuurpapier en een decoupeerzaag.
  • 3. Onder houten vloeren moet een ondervloer liggen. Zo voorkomt u tocht en het werken van de houten planken.
  • 4. Zaag de planken op maat, en leg ze vast met het kliksysteem.
  • 5. Plaats de plintjes.
  • 6. Houten producten profiteren van een extra beschermlaag, zet uw parketvloer dan ook in de was, of olie deze.

Houten vloer schuren

Veel mensen hebben al een houten vloer liggen in hun huis. Na verloop van tijd zal deze vloer gebruikerssporen vertonen waar er veel gelopen wordt. Enkele voorbeelden hiervan zijn de trap, de gang en de keuken. U kunt er voor kiezen om een vakman in te schakelen om de parketvloer te laten schuren. Vervolgens heeft u de keuze uit blanke lak of een dekkende lak met kleur.

Vloertegels of plavuizen?

Naast houten vloeren, zijn ook veel van onze klanten enthousiast over het leggen van vloeren van tegels. Het grote voordeel van vloertegels is dat deze makkelijk schoon te houden zijn. Vaak krijgen wij de vraag wat precies het verschil is tussen vloertegels en plavuizen. Over het algemeen wordt gesteld dat plavuizen gebakken vierkante vloertegels zijn, die in moderne versie wel andere vormen kunnen aannemen. Vloertegels hebben meerdere maten, en worden geproduceerd van verschillende materialen. Waar vroeger het verschil tussen plavuizen en vloertegels duidelijk aan te geven was, blijken beide producten steeds meer op elkaar te gaan lijken. Vraag uw specialist eventueel naar de verschillen.

Gratis offertes vergelijken

Vloeren van PVC

PVC staat voor polyvinylchloride. PVC is een licht product dat makkelijk verwerkbaar is, en goed bestand tegen vocht, schimmels en chemicaliën. Voor vloeren wordt PVC geleverd in een dunne flexibele laag. Het is zeer eenvoudig om zelf een PVC of laminaat vloer te leggen, zeker wanneer deze voorzien is van een plak- of kliksysteem. U snijdt het materiaal eenvoudig op maat, waarna u kunt beginnen met het leggen van de vloer. Dankzij de unieke eigenschappen is polyvinylchloride uitermate geschikt als vloerbescherming in de keuken of kinderkamer. Tegenwoordig is het materiaal in vele kleuren en designs leverbaar.

PVC vloeren bestellen
Vloeren offerte aanvragen

Direct advies

Bent u benieuwd voor de kosten van een houten vloerbedekking? Wilt u weten hoe u het beste zelf een vloer aan kunt leggen? Of hebt u behoefte aan een timmerman die u komt assisteren bij het leggen van een vloerbescherming naar keuze? Neem vandaag nog contact op met ons netwerk van professionals via het contactformulier en ontvang vrijblijvend diverse offertes om te vergelijken.