Afkitten

Het afkitten van uw badkamer, ramen, plinten of douche is erg belangrijk. Kitwerk houdt namelijk vocht en kou tegen en het voorkomt het ontstaan van vuil en schimmel in kieren. Bent u opzoek naar iemand die u kan helpen bij het kitwerk in bijvoorbeeld uw badkamer? Bij ons bent u aan het juiste adres! Wij zijn een landelijk netwerk van vakmannen die u hierbij kunnen helpen. Er zit altijd iemand bij u in de regio. Via ons contactformulier vraagt u kosteloos en vrijblijvend offertes aan. Deze vergelijkt u met elkaar en vervolgens kiest u de vakman met de laagste prijs en de beste voorwaarden.

afkitten

Soorten kit

Wanneer u iets wilt afkitten dan is het belangrijk dat u de juiste kit gebruikt. Een bekende soort is de siliconenkit. Siliconenkit is duurzaam, elastisch en schimmelbestendig. Vooral op plaatsen waar schimmel niet gewenst is, zoals in het toilet of de badkamer, wordt siliconenkit gebruikt. Siliconenkit staat daarom ook wel bekend als sanitairkit. Een andere soort is acrylaatkit. Deze afdichtingskit kunt u zowel buiten als binnen gebruiken. Acrylaatkit hecht op vele soorten materiaal en het wordt vooral gebruikt om naden, scheuren en kieren te kitten. Acrylaatkit is ongeschikt voor gebruik op plaatsen waar het in aanraking komt met water.

Badkamer afkitten

Het afkitten van de badkamer is erg belangrijk om lekkage te voorkomen. Bovendien zorgt het ervoor dat er geen viezigheid in de naden gaat zitten waardoor u de badkamer makkelijker schoon houdt. Het is in de badkamer verstandig om gebruik te maken van siliconenkit. Maak het oppervlak vetvrij en plak beide kanten af met tape. Breng hierna het kitwerk aan in de gehele lengte. Spuit de siliconenkit in en werk de kitlaag af met een kitlepel of uw vinger. Hierdoor wordt de overtollige kit meteen verwijderd. Laat het kitwerk drogen en klaar bent u met het afkitten van de badkamer.

Ramen afkitten

Het kitten van ramen is niet moeilijk maar wel erg belangrijk. Indien het afkitten bij ramen onjuist is gedaan dan komt er vocht binnen waardoor er kans is op houtrot. Zorg er dus voor dat het kitwerk bij de ramen goed wordt gedaan. Gebruik bij het kitten van ramen een kitpistool en begin in een hoek van het raam. Werk verder van hoek naar hoek, houd het kitpistool op ongeveer 45 graden op het kozijn. Dompel vervolgens uw vinger in een mengeling van water en zeep en strijk hiermee de kitrand glad. Verwijder eventuele kitresten op de ramen en vergeet niet om uw handen te wassen.

Douche afkitten

Het is tevens erg belangrijk om de kieren en naden in de douche te dichten. Als het kitten niet goed wordt gedaan kunnen de kieren en naden vocht doorlaten wat voor problemen zoals schimmel en lekkage kan zorgen. Gebruik bij het kitten van een douche schimmelvrije sanitairkit. Maak de ondergrond schoon en vetvrij en plak tape rondom de naden. Gebruik bij het kitten een kitpistool. Houd het kitpistool schuin bij het kitten. Wanneer u het kitpistool recht houdt valt het kitwerk op de voeg in plaats van erin. Een niet goed gevulde naad kan lekkage tot gevolg hebben. Werk de kit vervolgens op dezelfde manier af als bij een raam.

Gratis offertes vergelijken

kitwerk ramen en plinten

Plinten afkitten

Omdat een vloer nooit helemaal recht is ontstaan er bij het plaatsen van plinten soms gaten en kieren. Dit ziet er slordig uit, bovendien is de kans groot dat hier viezigheid in gaat zitten. Het afkitten van plinten is daarom erg verstandig. Reinig eerst de plinten en de vloer en plak de voegen af met tape. Breng de acrylaatkit aan in de voegen met een kitpistool. Blijven er openingen na het afkitten? Vul deze dan opnieuw. Veeg de overtollige resten acrylaatkit af en verwijder direct de afplaktape. Op het moment dat u de tape te lang laat zitten is het mogelijk dat u de acrylaatkit lostrekt bij het verwijderen van de tape.

Kit verwijderen

Het is eens in de zoveel tijd nodig om kit te verwijderen omdat de voegen bros worden of omdat er schimmel ontstaat. De oude laag is redelijk gemakkelijk te verwijderen. Dit doet u met behulp van een stanleymesje. Om deze manier verwijdert u het grootste gedeelte van de kit. De overgebleven stukjes kitwerk kunt u verwijderen met een siliconenverwijderaar. U smeert de overgebleven stukjes in met dit middel en laat dit een aantal minuten inwerken. Hierna kunt u de restjes verwijderen. Houd er wel rekening mee dat u beschermende kleding moet dragen indien u de siliconenverwijderaar gebruikt. Vervolgens kunt u de voegen opnieuw afkitten.

Kitvoegen vervangen

Het is mogelijk dat oude kitranden op een gegeven moment gaan schimmelen en afbrokkelen. Wanneer dit gebeurt, of als u last heeft van lekkage, dan is het verstandig om uw kitwerk te vervangen. Bij het vervangen is het eerst nodig om het oude kitwerk te verwijderen. Hierna is enig voorbereidend werk nodig voordat u opnieuw kunt beginnen met kitten. Maak de voeg grondig schoon en verwijder vettig vuil met bijvoorbeeld wat spiritus. Dit resulteert in een betere hechting van het nieuwe kitwerk. Wanneer u de ondergrond heeft ontvet maakt u het nogmaals schoon met water, laat dit goed drogen. Hierna kan het opnieuw kitten beginnen.

Hulp nodig? Vergelijk gratis offertes!

Moet uw douche, badkamer of iets anders in uw woning (opnieuw) gekit worden? En bent u opzoek naar iemand die u hierbij kan helpen? Bij ons zit u goed! Wij zijn een landelijk netwerk van vakmannen die u graag van dienst zijn. Er zit altijd een vakman bij u in de buurt. Via het contactformulier vraagt u bij ons kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs voor uw klus. Ook met vragen over kitwerk bent u bij ons van harte welkom. We helpen u graag!

kitten badkamer