Behangen

Bent u de huidige uitstraling van uw woon- of slaapkamer zat? Is het behang van uw studeerkamer aan vervanging toe? Het behangen van muren is een relatief eenvoudige klus met een groot resultaat. Een nieuw behang kan de sfeer in een kamer volledig veranderen, waardoor het lijkt alsof de ruimte een complete renovatie heeft ondergaan. Op deze pagina bieden wij u meer informatie over de mogelijkheden van behangen, en diverse behangsoorten. Bent u op zoek naar een erkend behanger? Ook dan bent u bij Houtens.nl aan het juiste adres. Wij stellen u graag in verbinding met een ervaren vakman, die uw wandafwerking binnen korte tijd heeft verzorgd. Vul het contactformulier in en vergelijk diverse offertes!

Erkende behanger inschakelen

Erkend behanger

Elke vakman die zich bij ons netwerk heeft aangesloten heeft een ruime ervaring op het gebied van wandafwerking. Hij zal uw muren snel en vakkundig behangen, en uw desgewenst van advies voorzien over de diverse behangsoorten en overige opties. Bent u zelf begonnen met behangen, maar hebt u toch de praktische ondersteuning van een specialist nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze aangesloten professionals maken de klus deskundig af, waardoor u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort geniet.

Zelf behang plakken

Het aanbrengen van behang is vrij eenvoudig. Volg het hieronder staande stappenplan voor behangen, en uw wandafwerking is binnen een handomdraai verzorgd.

  • 1. Zorg er eerst voor dat de wand is voorzien van een voorstrijkmiddel, en dat de huidige wandafwerking egaal is.
  • 2. Meet het benodigde behang af. Dit doet u door de omtrek van de ruimte te meten en deze door de breedte van de rol te delen. Standaard behang is ongeveer 53cm breed.
  • 3. Houdt rekening met eventuele patronen op het behang, verdeel deze gelijkmatig over de muur.
  • 4. Knip vervolgens de banen op maat
  • 5. Meng de lijm volgens de verpakking.
  • 6. Nu kan het echte behangen beginnen: strijk lijm op de banen en breng deze vervolgens op de muur aan. Het is van groot belang de gelijmde banen niet te lang te laten liggen.
  • 7. De wandafwerking wordt het beste, wanneer u met een stompe schaar de hoeken goed aandrukt.

Verschillende behangsoorten

Er zijn diverse behangsoorten op de markt beschikbaar. Alle soorten hebben eigen voor- en nadelen, en zijn verkrijgbaar in verscheidene prijsklassen. De meest voorkomende behangsoorten zijn vinyl, papier, glasvezel, vlies en textiel. Van deze behangsoorten heeft papier de laagste prijs. Textiel behang heeft daarentegen hogere prijzen, maar biedt echter een wandafwerking met een warme uitstraling en hoge sfeerwaarde. Welk van deze behangsoorten voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen voor kwaliteit, en het beschikbare budget. Vraag onze professionals eventueel om meer informatie.

Gratis offertes vergelijken

Professionele ondersteuning

Wilt u graag professionele ondersteuning bij het behangen? Of laat u de klus het liefst in zijn geheel over aan een specialist? Vul het contactformulier in en wij stellen u snel in verbinding met enkele erkende vakmannen om offertes te vergelijken. De vakman van uw keuze zal uw kamer snel behangen, zodat de wandafwerking snel in optimale staat verkeert.

Behangen offerte aanvragen