Zolder verbouwen

Gebruikt u uw zolder alleen maar als opslagruimte? Dat is toch ontzettend zonde? Een zolder is voor veel mensen een ongebruikte ruimte en dit is ontzettend jammer. Met een zolderverbouwing kan er namelijk een geheel nieuwe ruimte gecreëerd worden. Door het opnieuw inrichten van een ruimte, het opknappen van huidige onderdelen of het verbouwen van een kamer maakt u zo een fantastische nieuwe ruimte. Wij begrijpen natuurlijk dat een zolderverbouwing wellicht een grote klus kan zijn en daarom vind u hier allerlei informatie en tips op het gebied van het verbouwen, opknappen of opnieuw inrichten van een zolder. Komt u er zelf niet uit dan helpt een timmerman uit ons netwerk u graag bij de zolderverbouwing. Vraag vrijblijvend offertes aan!

zolder verbouwen

Ideeën

U bent misschien gewend dat de zolder als opslagruimte gebruikt wordt. Alle oude spullen, kerstverlichting, babykleertjes, verhuisdozen en allerlei andere artikelen worden vaak naar het bovenste kamertje gebracht. Het is dan ook begrijpelijk dat u zich misschien niet kunt voorstellen wat u anders met de zolderruimte moet doen. Toch is er veel meer wat u met de zolderkamer kunt doen. Maak er bijvoorbeeld een slaapkamer, relax kamer, gameruimte of hobbykamer van. Het is zelfs mogelijk om er een badkamer van te maken! Stel u eens voor: een prachtige grote badkamer boven op zolder. Of wilt u misschien thuis gaan sporten? Dan is het misschien een idee om de zolder te gaan verbouwen of opknappen tot fitnessruimte. Het kan uiteraard ook zijn dat uw al een slaapkamer heeft op de zolder, maar dat deze toe is aan een opknapbeurt. Het opnieuw inrichten van de kamer kan een hele verandering zijn. Er zijn ook voor de inrichting van een slaapkamer ontzettend veel mooie ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel ingerichte kamer. Dit kunt u creëren door onder andere oude materialen te gebruiken.

Zolder inrichten

Als u besloten heeft uw zolder te gaan opknappen tot een mooie kamer dan moet u ook gaan nadenken over het inrichten daarvan. Hieronder volgen een aantal tips met betrekking tot het inrichten van uw zolder kamer:

  1. Zorg dat er voldoende ramen worden geplaatst. Een zolderkamer is vaak donkerder dan andere kamers, dus om voldoende licht binnen te krijgen zal u een aantal dakramen of dakkapellen moeten gaan plaatsen.
  2. Richt de nieuwe kamer slim in. Een zolderkamer heeft vaak schuine wanden, wat betekent dat er minder loop ruimte is. Deel dus de ruimte zo optimaal mogelijk in om zoveel mogelijk loopruimte over te houden.
  3. Isoleer de ruimte goed. In de wintermaanden kan het op zolder kouder zijn dan in de andere kamers. De warmte stijgt natuurlijk wel altijd naar boven, maar dit is niet voldoende. Het advies is dan ook deze kamer goed te isoleren om extra hoge stookkosten te voorkomen.
  4. Zorg voor inbouwruimtes, denk hierbij aan inbouwkasten of een inbouwbed. Als u namelijk meubels in gaat bouwen, is alles op maat gemaakt en past het dus perfect bij uw zolder!
  5. Zorg voor een licht gekleurd plafond. Zoals net al gezegd is het vaak op een zolderkamer veel donkerder. Een licht plafond zorgt er dan ook voor dat de kamer lichter lijkt.
  6. Geef niet alle wanden dezelfde felle of donkere kleur. Dit geeft namelijk een box gevoel op een zolderkamer.

Gratis offertes vergelijken

zolder opknappen

Kosten

Als u een timmerman gaat inhuren om uw verbouwing op zolder te regelen moet u rekening houden met het uurloon van deze vakman. De kosten van een timmerman zijn zo’n €20,- tot €40,- per uur. U moet daarbij ook rekening houden met het feit dat de materiaalkosten de kosten van het project ook beïnvloeden. De materiaalkosten zijn uiteraard afhankelijk van het soort verbouwing. Het is altijd ontzettend lastig om een prijsindicatie te geven wat betreft een verbouwing of renovatie. Elke kamer is immers anders. De kosten voorn het opnieuw inrichten van uw zolder kan u natuurlijk zelf bepalen. Dit wordt uiteraard bepaald door de meubels en andere accessoires die u aanschaft.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het opknappen van uw zolder? Of ziet u het niet zitten om zelf uw hele zolder te gaan verbouwen? Schakel dan de hulp in van één van onze aangesloten professionals. Deze klusjesmannen hebben jaren lange ervaring op het gebied van klussen, wat dan ook betekent dat zij uw zolder fantastisch op kunnen knappen! U kunt hier altijd enkele vrijblijvende offertes aanvragen om zo geïnformeerd te worden over de kosten van uw project. Er is altijd een klusman bij u in de buurt die enthousiast is om uw zolder te gaan verbouwen! En vergeet niet: u kunt uiteraard altijd uw eigen ideeën doorgeven aan deze klusjesman.

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Heeft u besloten om uw zolder te gaan verbouwen tot een slaapkamer? Lees dan hieronder de volgende tips:

  • Maak volledige gebruik van de ruimte. Een zolder heeft vaak schuine wanden wat de ruimte beperkt. Kies daarom ook voor lage kasten en gebruik, zoals eerder genoemd, inbouwkasten en dergelijke.
  • Zorg voor voldoende licht. Licht in een slaapkamer is ontzettend belangrijk. Natuurlijk daglicht is namelijk de ideale manier om ’s ochtends goed wakker te worden. Zorg dus voor voldoende ramen of dakkapellen.
  • Creëer ruimte door gebruik te maken van transparante materialen. Plaats bijvoorbeeld een glazen schuifdeur of kasten met glazen deuren. Dit vergroot optisch de ruimte.
  • Plaats een vaste trap naar de zolderkamer. De kamer moet natuurlijk wel goed te bereiken zijn.

Om ideeën om te doen wat betreft het inrichten van een slaapkamer op zolder, kunt u altijd contact op nemen met een specialist. Op internet zijn overigens ook ontzettend veel ideeën te vinden ter inspiratie. Veel websites plaatsen foto’s van verschillende zolderkamers wat voor u een fijne inspiratiebron kan zijn.

Zolder aftimmeren

Een zolder aftimmeren kan iedereen met enige kennis van timmeren. Het is niet een moeilijke klus, maar het kost wel veel tijd. Tijdens het aftimmeren worden sowieso de wanden en het plafond afgetimmerd met het door u uitgekozen materiaal. Een aantal tips wanneer u zelf aan de gang gaat: begin met het aftimmeren van minder zichtbare plaatsen. Het aftimmeren lijkt misschien heel gemakkelijk maar als u het voor de eerste keer doet is het goed om even te oefenen. Denk daarnaast van te voren goed over het ontwerp na voordat u uw zolder daadwerkelijk gaat aftimmeren. Dit voorkomt vervelende problemen tijdens het echte werk. Er wordt niet voor niets altijd gezegd: “een goede voorbereiding is het halve werk! “ Als u de zolder gaat verbouwen of opknappen wordt het overigens aangeraden rekening te houden met energiebesparende maatregelen. In dit geval kunt u wellicht in aanmerking komen voor subsidies van de gemeente, waardoor u aardig wat geld kunt besparen.