Dakwerk

In ons klein kikkerlandje regent het regelmatig, daarom is een goed dak erg belangrijk. Wanneer een dak niet goed is, kan het gaan lekken en krijgt u hier veel ellende van. Naast het dak dat veel water tegenhoudt zijn uw dakgoten van groot belang om al dit water te kunnen verwerken. De dakgoten en regenpijpen zorgen ervoor dat het water weer de grond in kan komen. Wanneer dit niet meer goed werkt kunt u last krijgen van wateroverlast wat zelfs kan leiden tot lekkage. Wanneer u merkt dat de dakgoten en regenpijpen het water niet meer kunnen verwerken kunt u het beste een specialist inschakelen die voor u een reparatie kan uitvoeren.

Dakwerken

Verschillende soorten dakwerk

In Nederland kennen we verschillende soorten dakwerken, de meest voorkomende is de dakpan en het platte dak van bitumen. Daarnaast zijn er ook een tal huizen die bedekt zijn met riet. Van deze soorten dakwerken zijn de daken van riet en dakpannen het meest betrouwbaar. De platte daken, vooral de oudere daken die nog niet uit één geheel bestaan, kunnen uiteindelijk gaan lekken. Het bitumen van deze daken kan gaan scheuren of er ontstaan kleine gaatjes waar het water doorheen komt. Tegenwoordig wordt de dakbedekking van een plat dak uit één stuk bitumen gehaald om lekkages langs de naden te voorkomen.

Dakwerk onderhoud

Om een lek te voorkomen is het verstandig om uw dak eens in het jaar van onderhoud te voorzien. De dakspecialist kijken dan uw dakgoten, regenpijpen, lood bij de dakramen en uw dakbedekking na om te kijken of alles nog in orde is om weer een jaar zonder lekkage door te komen. Vooral bij oudere huizen is een onderhoudsbeurt aan te raden. Door onderhoud blijft uw dak mooi en kan eventuele lekkage voorkomen worden. Door regelmatig onderhoud verkleint u de kans op een dure reparatie.

Dakwerk reparatie

Wanneer de vakman iets tegenkomt tijdens een onderhoud, bent u er vroegtijdig bij en zal de reparatie in de meeste gevallen mee vallen. Natuurlijk maakt niet iedereen gebruik van het onderhoud dat de dakspecialist uitvoert. Mocht er toch wat aan de hand zijn, dan kunt u altijd een vakman inschakelen om een reparatie uit te voeren. Dit kan gaan om afgewaaide dakpannen, een reparatie aan de dakkapel of een lek in uw platte dak. Daarnaast zijn de dakgoten en regenpijpen ook vaak een aandachtspunt. Het komt namelijk regelmatig voor dat deze verstopt raakt en dat het water een andere uitweg zoekt omdat het niet meer door de regenpijp kan wegstromen. Met speciaal gereedschap maken zij het pad voor het water weer vrij.

  Gratis offertes vergelijken

  Voor- en achternaam (*)

  Adres (*)

  Postcode (*)

  Woonplaats(*)

  Telefoonnummer (*)

  Tel. nummer bij geen gehoor (optioneel)

  Uw emailadres (*)

  Omschrijving opdracht (*)
  Gratis - Vrijblijvend

  dakspecialist

  Specialist inschakelen

  Wanneer uw dakwerk in jaren geen onderhoud heeft gehad en u wilt graag weten wat de staat van uw dakwerk is, dan kunt u het beste een dakdekker via het netwerk van Houtens inschakelen. De dakdekkers hebben namelijk veel ervaring op het gebied van onderhoud en reparaties. Een probleem kan snel verholpen worden wanneer het eerder gevonden wordt. Een klein gaatje in het dakleer of een verstopte regenpijp kan gelijk gerepareerd worden. Daarnaast helpen zij u ook met het onderhouden van dakgoten en regenpijpen. Dit zijn namelijk factoren die minimaal eens in het jaar gereinigd moeten worden om lekkages en overlast te voorkomen. Wilt u gelijk een dakspecialist inschakelen? Vraag dan geheel vrijblijvend enkele offertes aan.