Houten vloer onderhouden

Om een authentieke en warme sfeer te krijgen in huis, is een houten vloer onmisbaar. Het onderhouden hiervan is wel belangrijk om deze mooi te houden. Zo moet u de houten vloer regelmatig schoonmaken en reinigen. Af en toe is het ook nodig om deze te schuren en lakken. Behandel de houten vloer met speciale onderhoudsolie om hem mooi te houden. In principe kunt u het onderhouden zelf doen, maar het is ook zeker mogelijk om een specialist hiervoor in te schakelen. Wij brengen u graag in contact met een professional, vul daarom nu het contactformulier in en ontvang van ons enkele vrijblijvende offertes.

houten vloer onderhouden

Schoonmaken

Om parket mooi te houden, is het belangrijk dat u dit goed onderhoudt. Dit begint met het schoonmaken van het eiken houten parket. Stof en ander vuil kan er namelijk voor zorgen dat het parket beschadigd raakt. Daarom is het verstandig om het eiken houten parket regelmatig te stofzuigen en vegen. Als u regelmatig stofzuigt, is het niet nodig om het parket schoon te maken met schoonmaakmiddel. Wilt u wel graag schoonmaken met schoonmaakmiddel, kies dan voor een product dat geschikt is voor een houten vloer zodat de toplaag niet beschadigd wordt. Ook is het verstandig om vuil meteen schoon te maken, om verdere schade te voorkomen.

Schuren

In het geval uw eiken houten vloer niet meer zo mooi is als dat deze ooit is geweest, is het mogelijk om het parket te schuren. Voor het schuren van een eiken parket bestaan speciale schuurmachines, een parketschuurmachine. Hiermee schuurt u eiken houten vloeren weer grondig blank, zodat het parket er zo goed als nieuw uit ziet. Daarna gaat u aan het werk met lakken om vervolgens de eiken houten vloer goed te onderhouden zodat deze weer jaren mee gaat. Als u tips wilt over het schuren of andere zaken die u tegenkomt met het onderhouden van vloeren, dan helpen wij u graag verder.

De vloer lakken

Zoals eerder al gezegd, is het verstandig om na het schuren het eiken parket te lakken. Zo beschermt u het oppervlak en het zorgt ervoor dat vloeren langer mee gaan. Om vloeren goed te onderhouden, is het verstandig om te lakken met speciale vloerolie of onderhoudsolie. Als u dus kiest voor het opnieuw schuren als vorm van onderhouden, is het aan te raden om daarna te lakken met onderhoudsolie. U geniet hierna langer van de eiken houten vloer en hij gaat weer jaren mee. Daarnaast hoeft u zich een tijdje niet druk te maken om het onderhoud of opknappen.

Zelf doen of uitbesteden?

Het onderhouden van de eiken vloer is een klus die u zelf kunt doen. Het schoonmaken en reinigen is in principe een klus die minimaal één keer in de twee dagen voorbij komt. Dit kan simpelweg door te stofzuigen. Het opknappen van de vloer als vorm van onderhouden is soms verstandiger om uit te besteden. Het kan namelijk een tijdrovende en inspannende klus zijn, waar veel mensen niet altijd zin in hebben of de mogelijkheden niet toe hebben om het zelf te doen. Daarom schakelt u eenvoudig een vakman in die voor u de vloeren gaat onderhouden of opknappen.

Gratis offertes vergelijken

onderhoud parket

Prijzen

Het onderhouden van een parket van hout zoals eiken kan veel werk zijn. Regelmatig reinigen is belangrijk, en af en toe is het nodig om onderhoud uit te voeren zoals het schuren en lakken van het eiken parket. De prijzen voor het onderhouden van de houten vloer verschillen. Laat u het parket regelmatig reinigen of wilt u het opknappen door te schuren en lakken? Wij brengen u graag in contact met een vakman die voor u het eiken parket gaat onderhouden of opknappen tegen lage prijzen. Vul daarom snel het contactformulier in en ontvang van ons vrijblijvende offertes.

Onderhoudsolie

Om vloeren van hout mooi te houden en goed te onderhouden, is het verstandig om deze te behandelen met onderhoudsolie. Door vloeren te behandelen met onderhoudsolie, zorgt u ervoor dat deze goed beschermd zijn tegen beschadigingen. Hierdoor voorkomt u dat u continu bezig bent met reinigen en ander onderhoud. Voor meer informatie en advies over onderhoudsolie of andere vormen van onderhoud helpen wij u graag verder. Een klusjesman geeft u advies over onderhoud van vloeren van hout en voert het eventueel voor u uit tegen lage prijzen. Vul het contactformulier in en omschrijf uw vraag of de werkzaamheden, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes.

Vrijblijvend contact

Heeft u een mooie eiken houten vloer en wilt u graag een specialist inschakelen voor het onderhouden hiervan? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij brengen u in contact met een vakman die aan het werk gaat met het schoonmaken en reinigen van uw eiken houten vloer en zorgt voor het schuren en lakken. Daarnaast kan hij uw houten vloer of parket opknappen tegen scherpe prijzen en zorgt hij voor onderhoud met onderhoudsolie. Vul nu het contactformulier in om de beste service te ontvangen tegen lage prijzen. U ontvangt van ons vrijblijvende offertes, zodat u eenvoudig prijzen kunt vergelijken.