Scheidingswand maken

Wanneer u een nieuwbouwpand wilt omtoveren tot kantoorruimte, of als een grote slaapkamer verandert moet worden naar twee kleinere slaapkamers, is het plaatsen van een tussenwand een goede optie. Een scheidingswand kan zowel van hout als gipsvezelplaat worden gemaakt, en levert diverse voordelen op. Zo creëert u niet alleen een tweedeling in de ruimte, en zorgt u tevens voor een beperking van geluidsoverlast. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een tussenwand in de slaap- of badkamer? Of wilt u weten hoe u zelf een muur moet bouwen? Lees dan deze pagina voor meer informatie. Hebt u na het lezen nog vragen, of ontvangt u graag een prijsindicatie? Neem dan contact met op via het contactformulier en ontvang diverse offertes. Wij zijn u graag van dienst.

scheidingswand maken

Tussenwand in slaapkamer

In de meeste gevallen vragen onze klanten ons om een scheidingswand te maken voor in de slaapkamer. Door een tussenwand te plaatsen kunt u een grote slaapkamer in tweeën delen, waardoor bijvoorbeeld al uw kinderen een eigen slaap- en speelruimte hebben. Daarnaast zorgt een scheidingswand tevens voor een onderscheid in een woon- of slaapgedeelte. Afhankelijk van het materiaal zijn extra wanden geluiddicht, en binnen een dag te plaatsen, zeker in het geval van prefab wanden. Men pakt meestal ook direct het plafond aan bij dit soort projecten.

Houten (prefab) wanden plaatsen

Hoewel gipsvezelplaten veel gebruikt worden als basismateriaal voor het maken van een scheidingswand, is hout tevens een veelgebruikt materiaal. Voor het maken van houten wanden dient u eerst een houten rachelwerk te creëren. Gebruik hiervoor het liefst geschaafd vurenhout, met planken die minimaal 4.5 bij 6.8 centimeter zijn. Hebt u geen behoefte om zelf aan de slag te gaan om deze wanden te maken? Het is bij menig timmerman mogelijk om prefab wanden te bestellen. Een prefab tussenwand wordt al geproduceerd in de fabriek, en daarna in één keer bij u thuis geplaatst. Zo blijft de verbouwperiode minimaal, en profiteert u van verlaagde arbeidskosten.

Afscheiding badkamer

Meestal wordt er gesproken over het bouwen van een muur in de slaapkamer. Het is echter ook mogelijk om uw badkamer op te delen in twee segmenten, of om een deel van de slaapkamer om te werken tot een badkamer. Wilt u een afscheiding in de badkamer bewerkstelligen? Dan dient u wel rekening te houden met de invloed van vocht op het materiaal. Een gewone houten wand is niet voldoende, u dient de wand te overdekken met een waterwerend en vochtwerend materiaal. Zo voorkomt u houtrot of andere problemen door waterschade bij uw houten muren.
tussenwand plaatsen

Gratis offertes vergelijken

Zelf een muur bouwen?

Wilt u zelf de zolder verbouwen en muren opbouwen? Vraag dan bij uw lokale bouwmarkt naar de materialen die zij ter beschikking hebben. Wij adviseren echter om met name gebruik te maken van gips dan wel hout. Het bouwen van een muur vereist wel enige handigheid en inzicht. Houdt bijvoorbeeld rekening met het feit dat voor een goede geluidswering de tussenwand precies moet aansluiten. Daarnaast dient u kennis te hebben van elektra om zo de verlichting in de nieuwe ruimte te optimaliseren.

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de kosten van een prefab scheidingswand? Hebt u behoefte aan een vakman die u kan helpen bij het bouwen van een houten muur? Of hebt u een vraag over de mogelijkheid voor het afscheiden van uw badkamer? Vul dan het contactformulier in en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig. Desgewenst sturen wij u tevens geheel vrijblijvende offertes toe, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Kies altijd voor de klusjesman die bij u past!