timmerman Bussum

Timmerman Bussum

Op zoek naar een professionele timmerman uit Bussum die uw timmerwerk komt doen? Dan bent u op de juiste plek. Timmermannen hebben veelzijdige werkzaamheden en helpen u bij een renovatie, het onderhoud van uw huis of een verbouwing.

Wilt u meer informatie over een timmerbedrijf?

Lees dan snel verder. Op deze pagina vindt u namelijk alles over een timmerman, wat het uurtarief is en wat voor werkzaamheden en klussen hij allemaal doet. Besparen? Vergelijk gratis offertes!

De voordelen van onze service

  • Altijd een timmerman uit uw eigen omgeving.
  • Besparen op de kosten door te vergelijken!
  • Kosteloos en vrijblijvend offertes aanvragen.Allround timmerman voor al uw timmerwerk

Een allround timmerman gezocht? Timmermannen houden zich met diverse soorten timmerwerken bezig. Zo timmert hij niet alleen een tafel, stoel of kledingkast in elkaar, maar onderhoud hij deuren, monteert hij trappen en maakt hij een blokhut of overkapping. Bovendien huurt u een bouwbedrijf ook in voor bepaald onderhoud, renovatie of het verbouwen van de woning. Een timmerman is dus echt allround, want hij doet timmerwerken buiten en binnen.

De werkzaamheden van een timmerman

  • Renovatie en verbouwing
  • Interieur
  • Onderhoud
  • Nieuwbouw

Timmerman Bussum inhuren voor maatwerk

Naast diverse timmerwerken in en rondom uw huis in Bussum, schakelt u een timmerman ook in voor maatwerk. Maatwerk is een breed begrip.

Zo kunt u denken aan een kast op maat, maar ook een scheidingswand, schuifdeuren of kozijnen plaatsen. Bovendien doet een timmerman ook buitenwerk, zoals het op maat maken van een blokhut, schutting of carport.

timmermannen Bussum

Soorten timmermannen

Het begrip ‘timmerman’ staat voor iemand die allerlei timmerwerken doet in en rondom het huis. Vaak is het zo dat timmermannen over bepaalde specialisaties beschikken. Er zijn dus diverse soorten timmerlieden te onderscheiden, bijvoorbeeld een renovatie timmerman die u inschakelt voor renoveren en verbouwen, interieur timmerman, betontimmerman of meubelmaker. U leest hieronder meer over de verschillende soorten. Liever een klusjesman inschakelen? Bekijk op deze pagina de mogelijkheden.

Renovatie timmerman

Wilt u uw woning in Bussum gaan renoveren? Dan bent u op zoek naar een renovatie timmerman. De werkzaamheden van een renovatie timmerman bestaan grotendeels uit aftimmerwerkzaamheden bij renovaties. Zoals het afhangen van deuren, het plaatsen van dorpels en het construeren van vensterbanken of koven. Het uurtarief van een renovatie timmerman ligt gemiddeld tussen de €25,- en €35,-.

Interieur timmerman

Het kan gebeuren dat u in Bussum op zoek bent naar meubels op maat. Wellicht omdat u geen standaard kast kan vinden die in uw hoek past of misschien omdat u nergens kunt vinden wat u zoekt. Een interieur timmerman biedt in dat geval de uitkomst. Hij kan al uw meubels op maat voor u produceren. Voor een interieur timmerman ligt het uurloon tussen de €25,- en €40,-.

Betontimmerman

In sommige gevallen heeft u een betontimmerman nodig voor uw werkzaamheden. Deze vakman maakt doorgaans bekistingen voor de bouw. In deze bekisting wordt beton gestort voor de funderingen en constructies van woningen en gebouwen. De bekisting houdt het beton op zijn plaats terwijl het droogt. Benieuwd naar het uurloon van een betontimmerman? Het uurtarief ligt op een gemiddelde van €35,-.

Meubelmaker

Voor timmermannen is het mogelijk om zich op een specifieke tak van timmerwerken te richten, bijvoorbeeld meubels maken. In dit geval wordt een timmerman meubelmaker. Een meubelmaker maakt meubels die vaak naar eigen inzicht en ontwerp, of in opdracht van klanten, tot stand komen. Zo laat u bijvoorbeeld uw kledingkast op maat maken of een eettafel met stoelen. Het uurloon van een meubelmaker ligt rond de €45,-.


Timmerman in Bussum nodig?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis meerdere offertes. Vergelijk en bespaar!


Wat kost een timmerman?

Wat kost een timmerman? Vaak hanteren timmermannen uit Bussum een eigen uurtarief. Dit uurloon ligt over het algemeen tussen de €30,- en €40,-.

Er zijn echter een aantal factoren die de kosten beïnvloeden. De totaalprijs is op te delen in arbeidskosten en materiaalkosten.

Zoals genoemd verschilt het uurloon per timmerman. De materiaalkosten komen hier nog bij en deze hangen natuurlijk af van wat u voor timmerwerk laat doen. Voor nieuwbouw betaalt u bijvoorbeeld meer dan voor constructiewerken en meubelbouw. Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde kosten.

Wilt u het exacte uurtarief van een timmerbedrijf weten? Dan vraagt u kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier!

PRIJSTABEL: uurtarief timmermannen

Uurloon timmerman Kosten per uur*
Laag €25,- tot €30,-
Midden €30,- tot €40,-
Hoog €40,- tot €50,-
Nieuwbouw €45,- tot €50,-
Aftimmering en afbouw €40,- tot €45,-
Constructie en meubelbouw €25,- en €40,-

*Let op: is een gemiddeld uurloon. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Wat doet een timmerbedrijf?

U schakelt een timmerbedrijf voor allerlei projecten in. Heeft u een verbouwing van het huis en een renovatie van de trap en dakkapel op de planning? Dan is een timmerman de juiste persoon voor u. Bovendien is een timmerman veel meer allround, want hij doet ook onderhoudswerkzaamheden, nieuwbouwprojecten en interieur.

timmerbedrijf Bussum

Renovatie en verbouwing

Renovatie en verbouwingen horen ook bij de werkzaamheden van een timmerman uit Bussum. Een verbouwing is vaak een relatief groot project, waarvoor het verstandig om een expert in te huren. Renovatie draagt bij aan het verduurzamen van de woning. Een timmerman renoveert bijvoorbeeld uw keuken of schuur.

Onderhoud

Een bouwbedrijf uit Bussum is er ook voor al het onderhoud van uw woning. Onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw huis en voor meer wooncomfort. Timmermannen onderhouden uw deuren, vloeren en andere constructies.

Interieur

Timmerman gezocht die uw interieur op maat maakt? Schakel dan een timmerman in die gespecialiseerd is in interieurwerken. Of het nu gaat om een boekenkast, lambrisering of parketvloer, een interieurtimmerman zorgt dat het volledig aan uw wensen voldoet.

Nieuwbouw

Laat u een nieuwe woning bouwen in Bussum? Dan kunt u bij de nieuwbouw zeker de hulp van een bouwbedrijf gebruiken. Laat de timmerwerken over aan erkende timmermannen, zodat u binnen de kortste keren van uw nieuwbouwwoning geniet.


Besparen op de kosten van een timmerman?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis meerdere offertes. Vergelijk en bespaar!


Timmerwerk binnen

Heeft u diverse timmerwerken op de planning staan binnenshuis? Dan schakelt u eenvoudig een timmerman uit Bussum in. Timmermannen staan voor u klaar voor allerlei klussen in uw woning. Denk aan het maken van meubels, het leggen van de vloer of het aanbouwen van een erker. In bepaalde gevallen betreft het nieuwbouw, maar in andere gevallen is het juist reparatie, restauratie of renovatie. U leest hieronder meer over de verschillende soorten timmerwerken.

Navigeer hieronder naar:
houten meubels maken Bussum

Houten meubels maken

Meubelmaker uit Bussum gezocht omdat u nieuwe houten meubels wilt laten timmeren? Een meubelmaker luister naar uw wensen en ontwerpt, bouwt en plaatst vervolgens het interieur dat volledig aansluit op uw wensen.

Van kasten, badkamermeubels en kamers tot bureaus, stoelen en tafels. Een meubelmaker werkt allround en zorgt ervoor dat uw meubels er perfect uitzien. Direct in contact komen met een meubelmaker? Vul het offerteformulier in!

zolder aftimmeren Bussum

Zolder aftimmeren

Bij een verhuizing in Bussum is de zolder aftimmeren vaak niet één van de prioriteiten. Toch levert het aftimmeren u vele voordelen op. Dankzij het aftimmeren transformeert u de kale ruimte tot een extra leefruimte. Heeft u zelf geen tijd? Schakel dan een timmerman uit Bussum in. Hij neemt al het timmerwerk over. De zolder aftimmeren gebeurt allemaal in overleg zodat uw zolder volledig naar uw smaak opgeleverd wordt. U heeft de optie om de ruimte verdelen in één of meerdere kamers. Een andere mogelijkheid is de realisatie van inbouwkasten onder de schuine muren. Of bijvoorbeeld de dakkapel aftimmeren.

Voorbeeld van een fraai afgetimmerde zolder.

zolder verbouwen Bussum

Zolder verbouwen

Voor veel mensen is de zolder een loze ruimte waar spullen worden opgeslagen. Zonde, want u kunt er zoveel kanten mee op. Zo is het mogelijk om de zolder te verbouwen en er een slaapkamer of werkkamer van te maken. Verbouwen? Laat dit doen door een timmerman. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden bij een verbouwing, denk aan het opknappen van huidige onderdelen of het opnieuw inrichten van de ruimte.

plafond verlagen Bussum

Plafond verlagen Bussum

Het plafond laten verlagen wordt steeds vaker toegepast, zeker wanneer uw huis in Bussum over ontzettend hoge plafonds beschikt. Uw plafond verlagen zorgt voor een knussere ruimte. Bovendien is het mogelijk om isolatiemateriaal aan te brengen, zodat de thermische en akoestische isolatie beter is. Daarnaast is het eenvoudig om spotverlichting in het verlaagde plafond te bouwen. Een timmerman staat voor u klaar, hij doet het verlagen met behulp van een houten profiel dat afgewerkt wordt met gipsplaten.

wanden plaatsen Bussum

Wanden plaatsen

Ook voor de reparatie of installatie van wanden klopt u bij een timmerbedrijf aan. Timmerwerk als dit is routine voor een timmerman. Een houten wand is zo gemaakt! Dergelijke wanden worden echter niet meer zo vaak geplaatst, doordat veel van onze klanten dit associëren met een ouderwetse stijl. Wanden van houtwerk kunnen echter zeer modern ogen. Met hout creëert u bovendien een extra isolerende laag tussen buiten- en binnenshuis.

kasten op maat maken Bussum

Kasten

Een timmerman uit Bussum helpt u graag met het aanleveren van kasten op maat. U bepaalt zelf hoe de kasten eruit moeten zien, en de timmermannen leveren ze voor u op. Zij maken niet alleen kasten die goed in de woonkamer passen, maar kunnen ook speciale keukenkasten of badkamerkasten ontwerpen. Heeft u een open trap? Overweeg dan om meer opslagruimte te creëren met behulp van een op maat gemaakte trapkast. De timmerman installeert de kast bij u thuis.

keuken op maat maken

Timmerman voor een keuken op maat

Bent u op zoek naar een keuken die uniek is, een authentieke uitstraling heeft en op maat gemaakt is? Dan kunt u het beste een timmerman inhuren voor dit timmerwerk. Zo geeft u uw wensen en eisen door aan de timmerman, die er vervolgens uw op maat gemaakte droomkeuken realiseert. Kies bijvoorbeeld voor een eikenhouten keukenblad of steigerhouten kastjes. De opties met hout zijn eindeloos. Heeft u advies nodig? Vraag dan kosteloos een aantal prijsopgaven aan via het offerteformulier.

houten deuren en kozijnen

Deuren en kozijnen

Houten deuren en ramen zijn nog steeds bij veel mensen uit Bussum populair. Dit komt omdat dit materiaal iets unieks uitstraalt.

Wilt u uw huidige deuren en kozijnen vervangen? Dan is het belangrijk om te bedenken welke houtsoort u hiervoor wil gebruiken. Grenenhout is een stevige houtsoort, maar loopt wel redelijk op in de kosten. Merbau is een andere optie, een tropische hardhoutsoort uit Zuidoost-Azië die zeer duurzaam is.


Timmerwerk binnenshuis?

Schakel de hulp in van een timmerman. Vergelijk offertes en bespaar.


Timmerwerk buiten

Naast binnenwerk doet een timmerman uit Bussum ook allerlei timmerwerkzaamheden buiten. Er zijn diverse bouwconstructies waarbij timmerwerk vereist is, denk aan het verbouwen van uw huis of het maken van overkappingen, veranda’s en tuinmeubilair. Als u graag een authentieke stijl in uw tuin wilt creëren kunt u nadenken over steigerhout.

Navigeer hieronder naar:
aanbouw plaatsen Bussum

Aanbouw

Bent u van plan om meer woonruimte en licht in huis te realiseren, dan is een aanbouw mogelijk de juiste oplossing.

Onder een aanbouw vallen diverse projecten, zoals een erker of serre. Bij dergelijke aanbouwen heeft u de handigheid van een bouwbedrijf uit Bussum hard nodig. Zij zorgen namelijk dat de houten constructie perfect is en het verbouwen vlot verloopt.

erker aanbouwen Bussum

Erker aanbouwen

De aanbouw van een erker wordt steeds populairder. Een erker levert namelijk veel licht en ruimte op, en biedt een extra zitplek voor uw huis. De kosten voor de aanbouw van een erker variëren door het materiaal dat u gebruikt en de afmetingen van de erker. Over het algemeen gaat men uit van een prijs tussen de €5.500,- en €8.500,-. Laat u een erker aan de voorzijde van uw woonhuis bouwen? Dan is het mogelijk dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. Begin op tijd met de vergunningsaanvraag. Het duurt soms maanden voordat u deze toegewezen krijgt.

dakkapel maken Bussum

Dakkapel maken

Droomt u al lange tijd van meer ruimte en licht op zolder, schakel dan een van onze timmermannen uit Bussum in voor de bouw van een dakkapel. De timmermannen zorgen dat de dakkapel ter plekke op maat gemaakt wordt op uw dak. Er wordt eerst een uitsparing in het dak gemaakt, waarna de constructie gebouwd wordt. Hoe lang het bouwen van een dakkapel kost, verschilt per situatie. Vaak proberen timmermannen dit binnen één dag te doen, zodat u dezelfde nacht nog onder een dicht dak ligt.

blokhutten

Blokhutten

Blokhutten worden steeds populairder, dit komt omdat het rust en natuur uitstraalt. Een blokhut is er in allerlei varianten, zo gebruikt u het als opslagruimte in uw tuin of als vakantiehuisje. Timmermannen timmeren blokhutten zo in elkaar. Vraag wat de mogelijkheden zijn en geef uw wensen door. De timmerman kan zelfs langskomen op locatie om de ruimte te zien en eventuele afmetingen te doen. Direct in contact komen met een bouwbedrijf? Schroom dan niet om nu het offerteformulier in te vullen.

houten carport maken Bussum

Houten carport maken

Wilt u een houten carport laten bouwen om uw auto te beschermen tegen weersinvloeden? Laat de carport dan timmeren door een erkend timmerman uit Bussum. Een carport beschermt niet alleen tegen weer en wind in de winter, maar biedt ook een schaduwrijke plek in de zomer. U kunt ervoor kiezen om de overkapping van hout te maken, maar kunststof of een pannendak is ook een mogelijkheid. Timmermannen bouwen nieuwe carports, maar verbouwen ook bestaande.

overkappingen

Overkappingen

Een overkapping plaatsen zorgt op een gemakkelijke manier voor meer schaduw in uw tuin in Bussum. Het grote voordeel van terrasoverkappingen is dat deze in de winter eenvoudig verwijderd worden. Vaak heeft een overkapping een standaardafmeting, maar het is ook mogelijk deze op maat te laten maken door een timmerman. Vraag onze timmermannen om advies door offertes aan te vragen via het offerteformulier.

kozijnen plaatsen Bussum

Kozijnen plaatsen Bussum

U laat het plaatsen van kozijnen en ramen eenvoudig over aan timmerlieden uit Bussum. Veel mensen kiezen nog steeds voor houten kozijnen plaatsen, omdat dit een authentieke uitstraling geeft. Er zijn diverse houtsoorten geschikt voor raamkozijnen, denk aan eiken, meranti of afzelia. Het zijn vormen van hardhout en zeer duurzaam. Het is wel belangrijk om de geplaatste kozijnen regelmatig te onderhouden, anders gaat de levensduur achteruit.

veranda maken Bussum

Veranda

Is een erker u te groot of kost het te veel moeite? Een mogelijk alternatief is een veranda. Veranda’s worden steeds populairder in Nederland. Het grote voordeel van een veranda is dat u hiermee geniet van de buitenlucht, terwijl u wel beschermd blijft tegen de weersinvloeden. De timmermannen uit Bussum kunnen vele soorten veranda’s opbouwen. Kies onder andere uit veranda’s met glazen of open zijkanten, en maak een keuze uit de verschillende houtsoorten die wij aanbieden. U bepaalt zo zelf de uitstraling van uw veranda.

houten gevelbekleding Bussum

Houten gevelbekleding

Is het hoog tijd voor de renovatie van uw gevelbekleding? Overweeg dan om houten gevelbekleding te laten aanbrengen. Houten gevelbekleding heeft verschillende voordelen, waarvan de grootste de warme en authentieke uitstraling is. Met een volledige gevelbekleding waant u zich in de sferen van blokhutten en chalets. Wij raden wel aan om een aan ons gelieerd timmerman van een timmerbedrijf de gevelbekleding te laten monteren. Op deze manier weet u zeker dat de isolatiewaarde van de gevel optimaal blijft, en is de kans op lekkage en andere vochtproblemen zoals houtrot aanzienlijk lager. Zorg na plaatsing eens in de vijf jaar voor het gevelherstel.

dakconstructies

Dakconstructies

Een onderdeel van timmerwerken is het leveren van hoge kwaliteit dakconstructies. Denk hierbij aan dakbedekking en het vermijden en voorkomen van lekkages door bijvoorbeeld lekdetectie. De timmermannen uit Bussum staan u graag bij met innovatieve dakconstructies. Bent u op zoek naar een manier om meer ruimte en licht te realiseren bij de bovenverdieping? Overweeg dan om een dakkapel te laten bouwen. Dakkapellen kunnen zowel van houtwerk als kunststof gemaakt worden. Laat het bouwen en timmeren van een dakkapel over aan een erkend timmerman, zo weet u zeker dat de kwaliteit van het timmerwerk goed is.


Timmerman in Bussum nodig voor timmerwerk buitenshuis?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis meerdere offertes. Vergelijk en bespaar!


Standbouw

Heeft u met uw bedrijf een stand nodig? Sommige timmerbedrijven uit ons netwerk leveren ook standbouw. Deze timmerlieden luisteren naar uw vraag, en leveren de stand op de manier zoals u dat wil. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk te kiezen voor een stand die aan alle zijden bereikbaar is, met een pantry in het midden, of met diverse aansluitingen voor elektra. Het grote voordeel van de inzet van een timmerman voor dit werk, is dat u hiermee tussen alle standaard stands uitspringt. Op deze manier haalt u veel meer mensen naar uw stand toe, en kunt u uw product gemakkelijker verkopen.

Restauratie Bussum

U schakelt een timmerman uit Bussum ook gemakkelijk in voor bepaalde restauratiewerken. Bij restauratie denkt u aan een gebouw dat teruggebracht wordt naar de huidige staat of het timmeren van tijdelijke ondersteuningsconstructies.

Andere timmerwerken die onder restauratie vallen zijn dakwerken, een schuur of veranda.

Keurmerken van timmermannen

Wanneer het timmerlieden betreft, zijn er diverse keurmerken waar u op kunt letten bij het inhuren. De eerste is Keurmerk Kwaliteitsvakman, een keurmerk van de bouw dat zich onderscheid op kwaliteit en vakmanschap. Ga naar keurmerkkwaliteitsvakman.nl voor meer informatie.

Een ander keurmerk is BouwGarant. BouwGarant biedt zekerheid bij een bouw of verbouwing van uw woning. Bovendien zorgt een bouwbedrijf van BouwGarant voor aantoonbare ervaring en kwaliteit. Meer weten? Ga naar de website van bouwgarant.

Timmermannen werken met hout, het is dan belangrijk om te controleren of dit hout het FSC-keurmerk heeft. FSC zorgt wereldwijd voor verantwoord bosbeheer. Zij bieden bescherming aan leefgebieden van platen en dieren en respecteren de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Gebruikt u FSC-hout dan draagt u bij aan de bescherming van wereldwijde bossen. Neem een kijkje op de website van FSC voor meer informatie.

Checklist timmerman inhuren

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor timmerwerken op maat voor in hun huis. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit projecten waar u een timmerman bij nodig heeft, zoals een op maat gemaakte trap, een bed of het aftimmeren van de zolder. Let bij het inhuren van timmermannen op een aantal zaken:

  • Waar komt de timmerman vandaan? Ga het liefst voor een timmerman uit Bussum en omgeving. Dit bespaart u geld op de voorrijkosten.
  • Welke opleiding heeft de timmerman? Bedenk voor welk project u de timmerman nodig heeft en ga na of de timmerman die u op het oog had, de juiste opleiding heeft gedaan.
  • Wat voor project moet er gedaan worden? Wat u precies wilt laten doen, bepaalt ook uw keuze voor een timmerman. Sommige timmermannen zijn gespecialiseerd in een bepaalde tak, bijvoorbeeld interieur of onderhoud. Ga dus na wat u wilt laten doen voor timmerwerken en baseer daar uw keuze op.

Recent aangevraagde offertes

Zolder aftimmeren en tussenwand plaatsen in Amsterdam
Plafond verlagen en inbouwspots plaatsen in Haarlem
Kast op maat maken in Alkmaar
Keuken op maat maken in Hilversum
Houten kozijnen plaatsen in Amstelveen
Houten carport maken en plaatsen in Purmerend
Houten gevelbekleding aanbrengen in Zaandam
Blokhut bouwen in Hoofddorp
Aanbouw realiseren in Den Helder
Timmerman nodig voor woningrenovatie in Hoorn

timmerwerk door timmerbedrijf Bussum

Allround timmerbedrijf gezocht?

Het inhuren van een allround timmerbedrijf uit Bussum is een goed idee wanneer u diverse timmerwerken op de planning hebt staan. Wilt u bijvoorbeeld de zolder laten verbouwen, een blokhut laten timmeren of het plafond verlagen? Dan staat een timmerman uit ons netwerk voor u klaar.

Timmermannen hebben een speciale opleiding gedaan, beschikken over de nodige kennis en ervaring én zorgen voor kwaliteit. Zij werken ook vaak met duurzaam hout en bovendien heeft u garantie op de timmerwerken. Voordat de timmerlieden zich aansluiten bij ons, worden zij op kwaliteit en uurtarief gescreend. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare allround timmerman.

timmerman inhuren Bussum

Timmerman inhuren: vrijblijvend offertes aanvragen

Timmerwerk laten doen in en om uw woning in Bussum? Kies dan voor het inhuren van een allround timmerman. Timmermannen staan voor u klaar voor diverse timmerwerken, maar ook voor een renovatie, het verbouwen van de woning of voor restauratie. Wilt u het exacte uurtarief weten? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan vraagt u geheel kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de ontvangen offertes onderling en bespaar tot wel 40% op de kosten! Ons netwerk bestaat tevens uit klusjesmannen.