Vind een timmerman in Utrecht voor al uw timmerwerk!

Wij zijn een netwerk van timmermannen. Kom in contact met meerdere timmerbedrijven en vergelijk offertes voor alle timmerwerken.


Timmerman Utrecht

Timmerbedrijf Utrecht

Bent u op zoek naar een timmerman die u kan helpen bij het onderhoud van uw huidige timmerwerk? Wilt u weten wat het kost om houten meubels te laten maken? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanpakken van ramen, deuren, kozijnen, wanden, dakconstructies of vloeren? Dan zit u bij ons netwerk goed. Wij werken samen met menig timmerbedrijf bij u uit Utrecht, die allen ruime ervaring binnen de timmerwerken. Dit betekent dat uw timmerwerken bij ons in goede handen zijn. Of het nu gaat om het herstellen van kozijnen, of de nieuwbouw van een erker of carport. Benieuwd naar de kosten van bepaalde timmerwerk? Vul op het contactformulier uw wensen voor timmerwerk en u persoonsgegevens in. Vervolgens ontvangt u spoedig meerdere vrijblijvende offertes van timmermannen uit uw regio. De binnengekomen offertes kan u vergelijken op prijzen, voorwaarden en aanbod. Zo maakt u eenvoudig en snel een keuze voor het timmerbedrijf dat het beste bij uw wensen past.

Gratis offertes aanvragen

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Telefoonnummer bij geen gehoor (optioneel)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)
kwaliteitskeurmerk

Lees meer over:

Waarom een timmerman via ons netwerk?

Wanneer u kiest om ons netwerk in te schakelen dan kiest u voor kwaliteit en vakkundigheid. Elke timmerman die zich bij ons aansluit is uitstekend gediplomeerd, en heeft een ruime kennis van de diverse timmerwerken. Daarnaast staan bij ons de wensen en tevredenheid van de klant voorop. Hebt u een vraag of opmerking over onze timmerwerken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij onze timmerman service alleen maar verbeteren. Naast de timmerman service kunt u ook bij ons terecht voor het vergelijken van klusbedrijven!

Voor al uw timmerwerk

Een timmerbedrijf kan u inschakelen voor vele soorten timmerwerk. Hieronder vallen de standaard projecten als het herstel van ramen en deuren, en het bijwerken van het buiten timmerwerk. De bij ons aangesloten timmermannen uit Utrecht voeren tevens diverse andere timmerwerken uit zoals:

  • De renovatie van trappen en vloeren;
  • Nieuwbouwwerkzaamheden (overkappingen, dakconstructies, blokhutten);
  • Meubels – constructie of herstel;
  • Het onderhouden van wanden, dakramen en kozijnen

Werkgebied Utrecht

Vrijblijvend offertes aanvragen

Een timmerman voert veel timmerwerk uit zoals het bouwen van overkappingen, deuren en wanden. Wilt u een bedrijf inschakelen voor timmerwerk? Geef op het contactformulier aan wat uw wensen zijn op het gebied van de timmerwerken. Vervolgens ontvangt u van ons diverse offertes van timmermannen uit uw regio. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Een voordeel van ons netwerk is dat u de prijzen uit deze offertes kan vergelijken en zo een vakman kan vinden voor het timmerwerk in Utrecht. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt door een specialist uit het timmerbedrijf dat bij ons aangesloten is.
Timmerbedrijf offerte


Renovatie timmerman

Voor bepaalde timmerwerken is het fijn om een gespecialiseerd timmerbedrijf in te schakelen. Voor het renoveren van uw woning of bedrijfspand, bijvoorbeeld. De timmermannen zijn ervaren in verschillende timmerwerken op het gebied van renovaties: van het vervangen van kozijnen en deuren tot en met het aftimmeren van de zolder of slaapkamer.

Interieur timmerman

Op zoek naar een specifieke kast die in uw schuine hoek past? Schakel dan een interieur timmerman in voor een kast op maat. Zo weet u zeker dat het meubelstuk precies past en naadloos aansluit op de rest van uw woning. Een interieur timmerman maakt elk meubelstuk namelijk precies naar uw wensen.

Betontimmerman

Zelfs voor de ruwbouw van woningen worden timmermannen uit Utrecht ingeschakeld. Een betontimmerman is namelijk verantwoordelijk voor diverse timmerwerken, zoals de bekisting. Hierin storten de bouwwerkers het beton om uit te harden. De timmerwerken houden het beton op z’n plaats en worden meestal naderhand verwijderd.


Houtens timmerman Utrecht

Ook voor grote projecten

Veel van onze klanten uit Utrecht schakelen een timmerman in voor kleiner timmerwerk in en om huis. Zo roepen zij bijvoorbeeld de hulp in van een specialist voor het onderhoud aan de houten kozijnen, of voor het plaatsen van vloeren. Het is echter tevens mogelijk om de specialisten van een timmerbedrijf grotere klussen bij u thuis uit te laten voeren. Zo helpen de aan ons gelieerde professionals u met alle plezier bij de volledige renovatie van een keuken of badkamer, of de aanbouw van dakconstructies, overkappingen of gevelbekleding. Wij garanderen dat u bij ons altijd profiteert van snelle ondersteuning bij kleine en grote projecten.

Zolder verbouwen

Bij het verbouwen van de zolder komt vaak heel wat kijken. Wilt u van een grote ruimte meerdere kamers maken? Dan kunt u de hulp van enkele timmermannen uit Utrecht vast gebruiken. Zij geven advies en produceren onder meer de tussenmuren voor u. Bent u van plan om zelf de zolder af te timmeren? Laat u dan door een timmerman adviseren over de materialen en gereedschappen die u hiervoor het beste kunt gebruiken. Gaat u aan de slag met het verbouwen van de zolder? Kijk dan direct naar de opties voor het verbeteren van de isolatiewaarde, dit scheelt jaarlijks veel stookkosten.

Dakconstructies

Menig dakconstructie rust op dakspanten of balken van hardhout. Het is van belang dat de dakconstructie stevig in elkaar zit, en dat deze niet beschadigd wordt door bijvoorbeeld vocht. Laat daarom periodiek een erkend timmerman de dakconstructies bij u thuis controleren. Deze kan eventuele beschadigingen repareren, of u adviseren over een verbouwing van het dak. Door periodiek onderhoud uit te voeren vermindert u bovendien de kans op een lekkage of andere vochtproblemen aanzienlijk. Naast de renovatie van dakconstructies, bouwen onze timmermannen ook met alle plezier een nieuwe dakkapel voor u. Bepaal zelf welke stijl de dakkapel krijgt, en hoe groot deze moet worden.

Renovatie en nieuwbouw

zolder verbouwen Utrecht
Bij menig timmerbedrijf kunt u voor zowel renovatie als nieuwbouw terecht. Hebt u een oude houten deur die u het liefst weer in oude staat wilt herstellen? Of zoekt u een timmerman die een nieuwe trap kan bouwen? Wij helpen u graag met het vinden van een bedrijf voor uw timmerwerk. Of u dient te kiezen voor een renovatie of nieuwbouw is afhankelijk van een aantal factoren. Onder meer de huidige staat van het materiaal is van invloed op de keus. Is het materiaal nog redelijk goed? Dan hoeft u, ten opzichte van nieuwbouw, voor een renovatie weinig geld te betalen, terwijl u de levensduur aanzienlijk verlengt.

Keukens

dakconstructies Utrecht
In keukens wordt steeds minder van houtwerk gemaakt. Een werkblad met houtstructuur biedt echter wel een unieke uitstraling, die bijvoorbeeld uitstekend past binnen de landelijke stijl. Ook keukenkastjes van eikenhout of vurenhout bieden een warme of elegante sfeer aan de keuken. Verf bijvoorbeeld een deel van het hout wit om een elegant resultaat te bereiken. De kosten voor een dergelijke renovatie hoeven niet hoog uit te vallen. Bent u van plan om het werkblad te vervangen? Kijk dan eerst goed op een dergelijke oplossing wel mogelijk is. Een erkend timmerman heeft hier over het algemeen prima zicht op, en geeft u de nodige informatie.

Binnen projecten

Hoewel er vaak veel timmerwerk nodig is aan de buitenzijde van woningen, is er binnenshuis ook heel wat houtwerk te vinden. Het ontwerpen van meubels, de renovatie van een trap, of de renovatie van een badkamer vormen voorbeelden van binnenprojecten. De bij ons aangesloten timmermannen hebben een ruime ervaring met het aftimmeren van zolders of het maken van valse plafonds. Hebt u een binnenproject en wilt u graag geholpen worden door de timmerwerken experts van een erkend timmerbedrijf? Dan zit u bij ons goed. Alle timmermannen uit ons netwerk helpen u met alle plezier bij het herstellen van ramen, deuren en wanden bij u thuis.

verlaagd plafond Utrecht

Plafonds

Een timmerbedrijf uit Utrecht kan u ondersteunen bij de renovatie van het plafond. Zo kunnen zij deze voor u schuren, schilderen, of beitsen. Daarnaast bouwen zij ook menig vals plafond. Een vals plafond is een handige oplossing wanneer een vloerisolatie van de bovenverdieping niet mogelijk is. Valse plafonds vormen bovendien een geschikte methode voor het creëren van een unieke lichtinval boven een eet- of zithoek. Een derde voordeel van een verlaagd plafond is dat u hier een extra isolatielaag kunt aanbrengen. Niet alleen voor een geluidsisolatie ook de warmte-isolatie zal hiermee verbeteren, terwijl hier relatief weinig kosten aan verbonden zitten.

Vloeren

Parketvloeren met een houtstructuur zijn momenteel zeer populair. Dit komt door de authentieke uitstraling die deze geven aan uw woon- of slaapkamer. De timmermannen uit ons netwerk leggen vloeren in een handomdraai, zodat u spoedig van een verhoogd wooncomfort geniet. Heeft u al een parketvloer en wordt het tijd om deze van onderhoud te voorzien? Het onderhoud van vloeren is relatief eenvoudig. Het lakken kunt u eventueel zelf uitvoeren, of hiervoor de medewerkers van een timmerbedrijf inschakelen. Zij zetten de vloer in de was of lak, of geven u tips over hoe u deze klus zelf kunt uitvoeren.

Wanden

houten tussenwand Utrecht
Wij plaatsen steeds minder vaak wanden van planken bij de (nieuwbouw)panden in Utrecht. Een wand van hard- of naaldhout kan echter zeer veel sfeer in huis brengen. Zo doen houten wanden vaak denken aan Scandinavische blokhutten, en straalt het hout een grote warmte uit. Wil u meer weten over de opties voor een houten wand in uw woning of bedrijfspand? Vraag bij een timmerbedrijf desgewenst naar de mogelijkheden en prijzen voor een dergelijke wand. Eén van de grote voordelen van een houten wand waar maar weinig mensen aan denken is de verbeterde isolatiewaarde die het biedt. De extra laag zal meer warmte in huis vasthouden.

Kasten

houten kast Utrecht
Wilt u meer opslagruimte in uw schuur? Of bent u op zoek naar een elegante afwerking van een vreemde hoek? Laat dan een kast op maat maken bij een timmerbedrijf uit Utrecht. Geef hiervoor de afmetingen exact door via het contactformulier. Een timmerman zal op basis van uw wensen een ontwerp tekenen voor de kast, en deze door u laten controleren. Zo kunt u nog enige aanpassingen doorvoeren voordat de uiteindelijke kast wordt gemaakt. Voor het produceren van kasten bestaan er veel geschikte houtsoorten. Onder andere de bekende hardhouten soorten vormen een geschikte keuze, maar ook diverse naaldhouten kunnen gekozen worden.

Deuren

deurkozijnen Utrecht
Zowel binnen- als buitendeuren worden regelmatig van een stevige houtsoort gemaakt. Zeker wanneer u een buitendeur van houtwerk laat produceren is het van belang om een stevige houtsoort uit te zoeken. Hoe steviger het basismateriaal, hoe beter uw woning beveiligd is. Daarnaast is het ook bij dit materiaal belangrijk om te kiezen voor goed hang- en sluitwerk. Door binnenshuis het houtpaneel van de deur te combineren met glas, creëert u een zeer elegant resultaat. Een timmerman kan het ontwerp voor u maken. Naast het produceren van deuren is het tevens een optie onze timmerwerken experts uit Utrecht in te schakelen voor het herstellen van deuren.

Trappen

houten trap Utrecht
Trappen kunnen van vele materialen worden gemaakt. Een eikenhouten trap is de meest traditionele variant, en nog steeds zeer gebruikelijk dankzij de eenvoudige plaatsing en lage kosten. Naast de standaard eikenhouten trap, produceren timmerbedrijven uit Utrecht nog vele andere modellen of designs voor u. Zo is het ook een optie om een wenteltrap van donker ebbenhout te laten plaatsen, of een speciale zwevende trap. Eén van de timmermannen uit ons netwerk voert de klus snel en vakkundig voor u uit tegen aantrekkelijke prijzen. Is het uw wens om uw huidige trap van een renovatie te voorzien? Dat is tevens een optie, onder meer met behulp van opzettreden.

Meubels maken

meubels maken Utrecht
Wilt u graag unieke meubels in huis, die nergens anders te vinden zijn? Overweeg dan om een meubelmaker of andere timmerwerken expert in te schakelen voor het creëren van uw meubilair. Een dergelijke klus begint bij het maken van een ontwerp. De meubelmaker zal met u in overleg gaan over de eisen die u aan de meubels stelt, en vraagt u wellicht om zelf een soort schets te maken. Als het ontwerp is bepaald, zal de timmerman de meubels in hout uittekenen, en vervolgens in elkaar zetten. De prijs voor uniek meubilair is relatief hoog. Stel daarom op voorhand een maximaal budget vast.

Erker aanbouwen

aanbouw van een erker
Er bestaan vele timmerwerken waarbij een timmerman u kan ondersteunen. Eén van de mogelijkheden voor het creëren van meer licht en ruimte in huis is bijvoorbeeld de aanbouw van een erker. Voor de aanbouw van een erker moet u rekening houden met een bouwprijs tussen de €5.500,- en €8.500,-. Invloedsfactoren op de uiteindelijke prijs zijn naast de afmeting en gekozen materiaal ook de vraag naar de plaatsing van de fundering en het aanvragen van een vergunning. Wanneer het aanzicht van het huis verandert door de aanbouw van de erker, dan is deze vergunningsaanvraag noodzakelijk. Ga op tijd naar het gemeenteloket voor deze aanvraag.

Plafond verlagen

plafond verlagen Utrecht
Een andere klus waarvoor u een timmerbedrijf uit Utrecht voor kan inschakelen is het verlagen van uw plafonds. Wij zien dat steeds meer klanten kiezen voor het verlagen van hun plafonds vanwege esthetische overwegingen. Het biedt echter ook vele opties op het gebied van akoestische en thermische isolatie. Wilt u graag uw plafonds laten verlagen maar heeft u een beperkt budget? Ook dan kan u de hulp van een ervaren timmerbedrijf inschakelen. Laat het plafond professioneel verlagen en kies ervoor om zelf de afwerking te regelen. Zo bespaart u op de arbeidskosten maar weet u zeker dat uw nieuwe plafond professioneel en waterpas bevestigd is.

Zolder aftimmeren

zolder inrichten Utrecht
Is er sprake van een gezinsuitbreiding en komt u slaapkamers tekort? De zolder is vaak een mooie locatie voor de realisatie van een extra slaapkamer. Veel klanten in Utrecht zien hier tegenop, omdat zolders veelal gebruikt worden als opslagruimte. Een professioneel timmerbedrijf weet hier gelukkig raad mee. Bij het aftimmeren van uw zolder kunnen zij bijvoorbeeld extra veel kastruimte creëren onder de schuine wanden. Zo behoudt u voldoende bergruimte. Er zijn voldoende mogelijkheden wat betreft het aftimmeren van de zolder. Het timmerbedrijf kan met het aftimmeren de ruimte bijvoorbeeld verdelen in meerdere slaapkamers, of zelfs een speciaal washok realiseren.


Bent u op zoek naar een timmerman? Schakel ons netwerk in!

Jaarlijks brengen wij vele mensen in contact met een timmerman voor timmerwerk in en om het huis. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Timmerbedrijf offerte

blokhut bouwen

Projecten buiten

Het grootste project dat een timmerman buitenshuis kan uitvoeren is het vervangen van de dakconstructie. Dit is een klus die veel tijd in beslag neemt, en waar ook aardige kosten mee gemoeid gaan. Desondanks is het gemiddeld eens in de 40 á 50 jaar noodzakelijk om de dakconstructie aan te passen. Overige grote klussen buitenshuis bestaan uit het plaatsen van schuttingen, het bouwen van een blokhut of de plaatsing van een dakkapel. De timmermannen uit ons netwerk kunnen naast deze grote klussen ook kleinere werkzaamheden buitenshuis voor u uitvoeren zoals de bouw van een bloembak, of het restaureren van de kozijnen.

Standbouw

Bezoekt u regelmatig beurzen, waarbij u een eigen stand mee moet nemen? Ook het bouwen van stands valt onder de timmerwerken. Eén van de timmermannen uit ons netwerk die werkzaam zijn in Utrecht komt desgewenst bij u langs voor advies of ondersteuning. Zo is het mogelijk om de stand geheel naar uw wensen te bouwen, zeker wanneer u graag specifieke hoeken in de stand hebt. Uw timmerwerk is bij ons in goede handen en wij leveren kwaliteit. Hoewel het laten ontwerpen van een stand in afwijkende afmetingen hogere kosten met zich meebrengt, levert het vaak ook heel wat op in termen van klantenwerving en de mogelijkheid van het verkopen van artikelen.

Blokhutten

Het is tevens een optie om uw tuin te verbeteren met een blokhut. Blokhutten bieden de mogelijkheid voor overdekt buiten zitten, maar vormen tevens een optie voor extra slaapkamers voor logees. Een timmerman kan een prefab blokhut binnen een dag installeren. Hoewel zij over het algemeen standaard blokhutten plaatsen, kunt u ervoor kiezen om het bouwwerk zelf te ontwerpen. Samen met een timmerman kijkt u dan naar de wensen voor ruimte, aanblik en de praktische mogelijkheden. Onder meer naar de ruime keuzes in de diverse hardhout- en naaldhoutsoorten die zij aanbieden voor het opbouwen van de blokhutten. Beide varianten zijn zeer geschikt.

Schuttingen

houten schutting
Bent u op zoek naar een manier om uw tuin af te scheiden van die van de buren? Of wil u het geluidsoverlast van de straat beperken? Onder de timmerwerken valt ook het plaatsen van een schutting. Geniet dankzij deze oplossing van uw privacy. Bent u bang dat de schutting de aanblik van uw tuin zal verminderen? Kies dan voor een unieke houtsoort of laat klimplanten tegen de schutting opgroeien. Een andere mogelijkheid is om de schuttingplaten af te wisselen met grindbakken of coniferen. Het is bovendien een optie om een patroon in het houtwerk te laten aanbrengen voor een aangename aanblik.

Carport

standbouw
Naast overkappingen bouwen timmermannen uit Utrecht ook regelmatig carports. Een carport is een handige oplossing wanneer uw garage al volstaat met vele spullen, en u toch uw auto wil beschermen tegen de invloeden van weer en wind. Daarnaast werkt een carport ook als terrasoverkapping in de zomermaanden, en creëert u hier gemakkelijk enige schaduw. Een carport is volledig met een pannendak of met enkele golfplaten te overdekken. Eventueel is het een optie om de zijwand van de constructie af te dekken. Dit heeft als groot voordeel dat de wind niet meer invloed heeft onder de carport. Vraag via het contactformulier meerdere offertes aan voor het timmerwerk.

Overkappingen

terrasoverkappingen
Een overkapping in de tuin is een voordelig alternatief voor zonwering. Bij overkappingen kunt u denken aan de overdekking van een deel van het terras, of aan een overdekt stukje tuin. Het bouwen van een overkapping is niet heel ingewikkeld: over het algemeen is het een standaard palenconstructie met een overdekking van glas of golfplaat. Afhankelijk van uw wensen voor uitstraling en uw budget is het een optie om overkappingen te combineren met een hekje, zodat het meer lijkt op een veranda. De prijs voor een dergelijke terrasoverkapping is dan wel lager dan die voor een veranda.

Kozijnen

houten kozijnen Utrecht
Kozijnen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Hoewel onze klanten in Utrecht tegenwoordig meestal kiezen voor kunststof als basismateriaal, is hardhout nog steeds ook relatief populair. Het voordeel van houten ramen is dat deze eenvoudig te repareren bij een beschadiging, en dat u deze snel van kleur kan veranderen. Het nadeel van hout om de ramen in vergelijking met kunststof is de kortere levensduur. Hebt u hulp nodig bij het onderhoud van uw kozijn? Vraag dan een timmerman om advies. Timmermannen uit ons netwerk informeren u graag over de opties voor het verwijderen van houtrot en andere beschadigingen, of het vervangen van het gehele kozijn.

Veranda

veranda plaatsen
Wilt u ook als het regent of hard waait buiten kunnen zitten, maar hebt u geen behoefte aan een erker? Overweeg dan om een veranda te laten bouwen door de timmerwerken experts van een aan ons gelieerd timmerbedrijf in Utrecht. Een veranda is een zeer populaire vorm van aanbouw in de Verenigde Staten en wint in Nederland tevens aan populariteit. Groot voordeel van de veranda is dat deze vaak weinig extra ruimte vraagt rondom het huis, doordat de breedte meestal tot 2 meter beperkt blijft. Door de veranda te voorzien van wanden is het hele oppervlak winddicht te maken.

Houten gevelbekleding

houten gevelbekleding renoveren
Wordt het wel eens tijd voor de renovatie van uw gevelbekleding? Overweeg dan om een nieuwe gevelbekleding van hout te installeren. Een houten gevelbekleding bestaat uit meerdere planken die zowel horizontaal als verticaal of diagonaal voor u kunnen plaatsen. Kiest u voor een houten bekleding, dan moet u er aan denken om periodiek onderhoud uit te voeren. Wij adviseren om deze minimaal eens in de vijf jaar te schuren en schilderen. Een tweede tip die wij onze klanten altijd meegeven is het waterdicht maken van de planken. Hiervoor zijn verschillende coatings geschikt. Een waterdichte laag voorkomt lekkage, houtrot en schimmel.

Dakraam plaatsen

dakramen plaatsen
Met het plaatsen van een nieuw dakraam transformeert u de donkere zolder in een handomdraai in een open, lichte ruimte. In plaats van een rommelige opslagplek is het nu een onderdeel van uw leefruimte geworden. Het extra daglicht is goed voor uw productiviteit, wat zeker van pas komt als u de zolderruimte gebruikt als werkplek. Dit is tevens één van de timmerwerken die de timmermannen uit ons netwerk voor u kunnen uitvoeren. De montage van een nieuw dakraam is een relatief voordelige manier om uw zolderruimte volledig te transformeren. Voor de montage van een gemiddeld dakraam van maar liefst 94 centimeter breed, betaalt u ongeveer €260,-.

Dakkapel maken

dakkapel aftimmeren
Wilt u nog een stapje verder dan de montage van een nieuw dakraam? Informeer bij een timmerbedrijf uit Utrecht dan naar de mogelijkheden van een dakkapel. Met een dakkapel krijgt u niet alleen meer licht in huis, maar vergroot u ook de leefruimte. Een kleine kinderslaapkamer wordt ineens een grote ruimte, waar uw kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er bestaat ook de mogelijkheid om een brede dakkapel te laten plaatsen, deze wordt dan verdeeld over meerdere slaapkamers. Wanneer u de dakkapel aan de achterkant van uw woning laat plaatsen, heeft u in de meeste gevallen zelfs geen vergunning nodig!


Wat kost een timmerman?

kosten timmerman
Wanneer u op zoek gaat naar het uurtarief van timmermannen uit Utrecht, dan zal u ongetwijfeld opmerken dat dit per timmerman verschilt. Hier is een logische verklaring voor: alle timmermannen mogen voor zichzelf bepalen wat hun uurtarief is. Daarom is het altijd verstandig om via ons netwerk diverse bedrijven met elkaar te vergelijken. Hierdoor bespaart u namelijk al snel tot wel 30% van de totale kosten. Gemiddeld genomen ligt het uurtarief van een timmerman tussen de €30,- en €40,- per uur. Het is echter ook mogelijk dat de bedrijven in een hogere- of lagere prijsklasse zitten. Er zijn namelijk ook timmerbedrijven die een uurtarief van €25,- tot €30,- hanteren, terwijl het ook voor kan komen dat het uurtarief tussen de €40,- en €50,- ligt. Let bij het vergelijken van de verschillende offertes echter niet alleen op de totaalprijs, maar ook op het materiaal. Wellicht zijn de materiaalkosten bij het ene timmerbedrijf wel inbegrepen terwijl u deze bij een ander zelf nog moet betalen. Voor het plaatsen van een dakraam betaalt u gemiddeld €250,- tot €300,-, het verlagen van uw plafonds kost ongeveer €20,- tot €30,- vierkante meter. Vraag via ons contactformulier vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Timmerhout

goedkoop timmerhout
Eén van de vragen die timmermannen regelmatig krijgen is de vraag naar het beste timmerhout. Het antwoord hierop is echter lastig te geven, omdat verschillende houtsoorten op verschillende momenten de beste keuze zijn. Over het algemeen adviseren wij onze klanten om te kiezen voor hardhouten oplossing voor meubels en dergelijk. Hardhout is meestal afkomstig van loofbomen zoals eiken en vurenhout, maar ook naaldhout heeft soms een harde basis. Eén van de steeds populairdere naaldhoutsoorten is douglas. Douglas hout heeft een oranje rode kleur en is een zeer duurzame oplossing. Het wordt daarom toegepast bij diverse bouwconstructies zoals schuttingen, veranda’s en gevelbekleding. Een derde populaire houtsoort is steigerhout, zowel voor binnen als buiten. Hebt u eenmaal een keus gemaakt voor het hout? Dan zult u moeten bepalen of u balken of latten nodig heeft. De meeste bouwmarkten verkopen wel latten in diverse afmetingen, balken zijn soms lastiger verkrijgbaar. Balken hebt u nodig op het moment dat u de basis legt voor een bouwconstructie, latten dienen over het algemeen als afwerking van de constructie. De prijs voor een balk of lat wordt bepaald op basis van de houtsoort en de afmeting bepaald. Meestal krijgt u bulkkorting als u veel materiaal in één keer aanschaft.

U zoekt een allround timmerman?

Bij ons bent u op de juiste plek als u zoekt naar een interieur-, beton-, renovatie- of allround timmerman. Sinds een aantal jaar werken wij namelijk samen met de meest ervaren specialisten door heel Nederland, ook in Utrecht. Wanneer een bedrijf zich bij ons aan wil sluiten selecteren wij hen eerst op basis van prijs en kwaliteit. Of u nu meubilair op maat wilt laten maken of een dakkapel wil laten aftimmeren, bij ons netwerk bent u verzekerd van de beste service tegen de scherpste prijzen. Omdat wij samenwerken met meerdere timmermannen uit Utrecht is er altijd een aanbieder die op korte termijn uw hulpvraag kan beantwoorden.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een timmerman uit Utrecht die u kan helpen bij al het timmerwerk? Dan bent u bij ons netwerk op de juiste plek! De bij ons aangesloten timmermannen hebben een ruime ervaring met zowel renovatie als nieuwbouw. Onder meer voor timmerwerken als het vervangen van ramen of de aanbouw van een erker zit u bij ons goed. Via het contactformulier geeft u eenvoudig op welk timmerwerk er moet worden uitgevoerd, of welke vragen u hebt. Onze timmerwerken professionals zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden en sturen u tot maximaal 5 vrijblijvende offertes toe. Nadat u de offertes hebt ontvangen kunt u deze vergelijken op prijzen en voorwaarden. Zo vind u altijd een timmerbedrijf uit Utrecht dat voor u het timmerwerk kan uitvoeren.

contact met timmerman Houtens Utrecht