Vind een timmerman in Ridderkerk voor al uw timmerwerk!

Wij zijn een netwerk van timmermannen. Kom in contact met meerdere timmerbedrijven en vergelijk offertes voor alle timmerwerken.


Houtens Timmerman Ridderkerk

Timmerbedrijf Ridderkerk

Heeft u timmerwerken waarvoor u toch echt timmermannen nodig bent, nabij Ridderkerk? Zoek dan niet langer, want alle timmermannen die bij ons netwerk zijn aangesloten kunnen het werk voor u uitvoeren. Zij leveren uitstekend kwaliteit timmerwerk. De timmerwerken lopen zeer uiteen; van nieuwbouw tot aanbouw, renovatie tot dakconstructies. Ook timmerwerk aangaande vloeren, kozijnen, wanden, ramen, deuren, meubels en zelfs blokhutten: een timmerman van een timmerbedrijf heeft het onder de knie en helpt u graag waar nodig. Ook als u in de buurt van Ridderkerk woont is er een timmerbedrijf uit ons netwerk die u kan inschakelen. Via het contactformulier geeft u gemakkelijk en snel al uw wensen op het gebied van timmerwerk aan. U ontvangt vervolgens verschillende vrijblijvende offertes van menig timmerbedrijf die bij ons aangesloten is en bij u uit de regio komt. Vergelijk de binnengekomen prijsoffertes met elkaar op basis van prijs en aanbod. Zo vind u altijd een timmerbedrijf die past bij uw klus!

Gratis offertes aanvragen

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Telefoonnummer bij geen gehoor (optioneel)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)
kwaliteitskeurmerk

Lees meer over:

Waarom een timmerman via ons netwerk?

De timmerbedrijven die bij ons netwerk aangesloten zijn voldoen aan bepaalde eisen. Zo gaan wij ervan uit dat een timmerbedrijf de timmermannen goed opgeleid, waarbij iedere timmerman bovendien jaarlijks bijscholing geniet om op de hoogte van de nieuwste technieken te blijven. Zij voeren al sinds jaar en dag in en om Ridderkerk de meest uiteenlopende timmerwerken uit, van renovatie tot nieuwbouw. Ook kozijnen, deuren, wanden, dakconstructies en vloeren zijn bij de timmermannen in bekwame handen. Voor elk type timmerwerk is er in ons netwerk een timmerbedrijf. Wij vinden het mooi als een timmerman uit Ridderkerk met hart voor zijn ambacht bezig is en dit moedigen we dan ook aan. Ook kunt u bij ons terecht voor het vergelijken van klusjesmannen uit Ridderkerk!

Voor al uw timmerwerk

U kan het zo gek niet bedenken of een timmerbedrijf kan het maken. Een timmerman kan zo bij u langs komen, bijvoorbeeld om onder andere de volgende dingen voor u uit te voeren:

  • Volledige nieuwe bouw en renovatie;
  • Ramen en kozijnen – installatie of reparatie;
  • Meubels en wanden – constructie of herstel;
  • Dakconstructies, dakramen onderhouden of aanleggen;
  • Ook voor in de tuin: blokhutten, overkappingen en schuttingen.

Werkgebied Ridderkerk

Vrijblijvend offertes aanvragen

Nu u weet wat de timmermannen uit ons netwerk voor u kunnen betekenen is het zaak om uit ons netwerk in contact te komen met het timmerbedrijf voor uw klus. Via ons contactformulier kunt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van timmerbedrijven uit uw regio. Het voordeel voor u is dat u dus verschillende prijzen voor de timmerwerken met elkaar kan vergelijken en zo de vakman kan vinden die u wilt inschakelen.
Timmerman offerte


Renovatie timmerman

Bent u op zoek naar een renovatie timmerman? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een renovatie timmerman is verantwoordelijk voor alle klussen op het gebied van renovaties. Hierbij kunt u dus denken aan het vervangen van kozijnen, het afhangen van deuren en het produceren van vensterbanken.

Interieur timmerman

Wanneer u op zoek bent naar houten meubilair op maat, dan zoekt u een interieur timmerman. Deze vakmannen zijn gespecialiseerd in de productie van meubels, waaronder tafels, kasten en stoelen. Door uw meubilair op maat te laten maken weet u zeker dat u krijgt wat u voor ogen heeft.

Betontimmerman

Bij de bouw van woningen in Ridderkerk is veelal een betontimmerman betrokken. Een betontimmerman is verantwoordelijk voor de bekisting die gebruikt wordt bij het storten van de fundering. Ook worden de bekistingen gebruikt bij de productie van betonnen muren en andere onderdelen. De bekisting dient als een mal.


timmerbedrijf Ridderkerk

Ook voor grote projecten

De specialisten van een timmerbedrijf in Ridderkerk worden regelmatig ingezet voor kleinere klussen zoals de renovatie van kozijnen en het bijwerken van houten wand. Het is echter ook mogelijk om een timmerman in te schakelen voor een groter project. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het leggen van vloeren, plaatsing van een veranda of het renoveren van een volledige keuken. Hebt u behoefte aan een overzicht van de diensten die een timmerbedrijf uit ons netwerk voor u kan doen of benieuwd naar de prijzen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in, en wij sturen u vrijblijvend meerdere offertes toe.

Zolder verbouwen

Wilt u graag meerdere slaapkamers op zolder hebben? Of wordt een deel afgeschermd als studeerkamer? Schakel dan één of meerdere timmermannen uit ons netwerk in om uw zolder te verbouwen. Ze leveren snel en adequaat timmerwerk, zodat uw zolder in Ridderkerk spoedig klaar is om te verbouwen. In no-time geniet u van een geheel nieuwe zolder. Heeft u de zolder enkel als opslagplaats in gebruik? Dan is het een optie om de zoldervloer te isoleren. Bent u aan de slag met een renovatie van de zolder? Overweeg dan om het dak van isolatie te voorzien. Dit scheelt jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten.

Dakconstructies

De aanleg van dakconstructies is een precisieklus, die u beter maar laat uitvoeren door de timmerman. Met goede timmerwerken zien wij er in Ridderkerk op toe dat er snel nieuwe dakbedekking kan worden gelegd en dat lekkages voorkomen zullen worden. Voor het realiseren van meer licht en ruimte op de bovenverdieping is het tevens een optie om een dakkapel te laten installeren. Houten dakkapellen blijven naast de kunststof variant nog steeds zeer populair. Het grote voordeel is dat de uitstraling hiermee aanzienlijk verbetert, het zal bovendien de prijswaarde van uw woonpand erg doen stijgen. U moet wel zorgen voor jaarlijks onderhoud.

Renovatie en nieuwbouw

renovatie Ridderkerk
Onze timmermannen kunnen u helpen op het gebied van renovatie of nieuwbouw. De timmerwerken kunnen uiteenlopen, maar de medewerkers hebben een uitstekende opleiding. Wilt u de badkamer renoveren of is het tijd voor de renovatie van uw tuinmeubilair? De timmermannen uit ons netwerk draaien hier hun hand niet voor om. Het grootste voordeel van nieuwbouw is dat u hiermee volledig zelf mag bepalen hoe de constructie eruit moet zien. Bij een renovatie hebt u hier minder invloed op, maar is het uiteindelijke kostenplaatje natuurlijk wel lager. Maak daarom altijd een goed geïnformeerde keuze tussen nieuwbouw en renovatie voor het beste resultaat.

Keukens

keuken renoveren Ridderkerk
Vindt u het ook zo belangrijk om een mooi stralende keuken te hebben? Maak gebruik van het timmerwerk van een timmerman en laat uw keuken ontwerpen. De bij ons aangesloten timmermannen produceren hoge kwaliteit keukens in Ridderkerk. Tegenwoordig is het zeer populair om ook in de keuken te werken met de rustieke uitstraling van steigerhout. Hebt u liever een modernere keuken? Kies dan voor een combinatie van twee houtsoorten of schilder een gedeelte wit. Dit levert een moderne en frisse aanblik. Het is afhankelijk van het soort hout wat u kiest, welke uitstraling u met aan uw keuken meegeeft. De mogelijkheden en variaties zijn eindeloos.

Binnen projecten

De term timmerwerken staat voor vele projecten die binnen- en buitenshuis kunnen worden uitgevoerd. Binnenshuis bestaan er vaak meer klussen op het gebied van timmerwerk dan waar mensen in eerste instantie aan denken. Het vervangen van de trap, de restauratie van een deur, of het plaatsen van een vals plafond vormen voorbeelden van binnenhuis projecten. Ook het onderhoud en de reparatie van bestaande woononderdelen valt in deze categorie. De kosten voor binnen projecten hangen af van de houtsoort die de timmermannen gebruiken en de tijd die zij aan de klus besteden. Door verschillende prijsopgaven op maat te vergelijken kan u besparen op de kosten.

timmerwerkzaamheden

Plafonds

Een vast onderdeel van de timmerwerken is de installatie van plafonds. Heeft uw woning een nieuw plafond nodig of wil u een verlaagd plafond? Is het oude niet meer sterk genoeg? Na het maken van een goede analyse, renoveren timmermannen alle plafonds. Het is tevens een optie om een verlaagd plafond te creëren. Verlaagde plafonds dienen over het algemeen een decoratief doel. Het installeren van een verlaagd plafond hoeft niet alleen een decoratieve functie te hebben, het kan tevens dienen als methode voor geluidsisolatie. Wanneer het op de bovenverdieping niet mogelijk is om vloerisolatie te installeren is een plafondisolatie een uitstekend alternatief.

Vloeren

Vloeren leggen is een kwelling, zo vinden velen. Niet voor een timmerman: hij geniet ervan de vloer zo mooi mogelijk te leggen. Naast het leggen van vloeren, zijn er ook professionals uit Ridderkerk gespecialiseerd in vloeronderhoud. Om de kwaliteit en levensduur van een parketvloer te garanderen moet deze regelmatig worden geschuurd en gelakt. Het lakken van vloeren is niet heel ingewikkeld, maar het kost wel tijd en moeite. Het is daarom een optie om het over te laten aan een erkende timmerman. Deze zal het onderhoudswerk snel en vakkundig voor u afhandelen, en ervoor zorgen dat u nog lang van een prachtige vloer kunt genieten.

Wanden

houten wand maken Ridderkerk
Wilt u de zolderruimte verdelen in meerdere slaapkamers of bent u op zoek naar een manier om van de bovenverdieping een stuk af te scheiden als studeerkamer? Dan adviseren wij om een houten tussenwand te installeren. Een wand plaatsen is voor menig doe-het-zelver niet weggelegd. Gelukkig is er de timmerman, die snel bij u voor de deur staat in Ridderkerk om dit moeilijke timmerwerk voor u te verrichten. Eventueel is het een optie om een gedeelte van het timmerwerk eigenhandig uit te voeren tegen lagere kosten. Samen met u zal worden gekeken naar de praktische uitvoering van uw wensen, en het beschikbare budget.

Kasten

kast op maat Ridderkerk
Timmermannen uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met het maken van kasten. U bepaalt hoe de kast eruit komt te zien, en de timmerman levert deze bij u thuis af in Ridderkerk! Zij leveren niet alleen (boeken)kasten op maat voor in de woonkamer. Ook keukenkasten, badkamerkasten en trapkasten bestelt u via het timmerbedrijf. Binnen de timmerwerken vormen op maat gemaakte kasten de meest aftrek, vaak zijn dit wel de duurdere opdrachten. Dankzij unieke meubels of een geheel eigen kast creëert u een zeker sfeer in huis, die men dan nergens anders vindt.

houten deuren Ridderkerk

Deuren

Traditioneel werden in Ridderkerk vele deuren ook van hout gemaakt. Ook bij deuren is een groot aantal houtsoorten mogelijk. Voor buitendeuren is bijvoorbeeld een stevigere houtsoort nodig dan voor een binnendeur. Wilt u zorgen voor een goede beveiliging van uw woning of bedrijfspand? Laat u dan altijd goed informeren over de mogelijkheden voor hang- en sluitwerk op de deur. Om te zorgen voor veilig hout adviseren wij om te kijken naar de diverse keurmerken die er bestaan, zoals het FSC keurmerk. Dit keurmerk staat voor alle houten producten als deuren en kozijnen die gemaakt worden van duurzaam gerooide bossen.

traprenovatie Ridderkerk

Trappen

Het is belangrijk om uw trappen regelmatig onder de loep te laten nemen door ervaren timmermannen. Door periodiek onderhoud voorkomt u loszittende planken en verfschade. Daarnaast is het mogelijk om eventuele versleten traptreden te herstellen, om te voorkomen dat er valpartijen ontstaan. De meest goedkope oplossing is de plaatsing van een aantal opzettreden. Deze opzettreden zetten de timmerwerken experts uit ons netwerk over het oude trapoppervlak heen, waardoor beschadigingen verdwijnen. Op een gegeven moment is wel een volledige renovatie nodig. Wilt u graag een geheel nieuwe trap? Timmermannen leveren ook trappen op maat! Zowel rechte, als gebogen en zwevende trappen vormen een optie.

Meubels maken

meubelmaker Ridderkerk
Heeft u genoeg van alle standaard meubilair die ondertussen in vrijwel elke woning te vinden is? Overweeg dan om zelf uw meubels te maken! Hiervoor hoeft u niet heel creatief te zijn, of uw eigen ontwerpen te tekenen: de meeste bouwmarkten bieden diverse handleidingen aan, waarmee het bouwen van eigen meubels een eitje wordt. Kies hiervoor eerst het soort meubelstuk dat u wil maken, en daarna de producten die u nodig hebt. Volg stap voor stap het stappenplan en u zult binnen korte tijd genieten van prachtig nieuw meubilair. Wil het niet lukken? Schakel dan alsnog een vakman voor de timmerwerken in.

Erker aanbouwen

erker aanbouwen Ridderkerk
De aanbouw van een erker is steeds populairder onder onze klanten uit Ridderkerk. Een erker aanbouw zorgt bijvoorbeeld voor meer lichte en ruimte in huis, en is tevens een manier om de prijswaarde van uw pand te doen stijgen. De kosten voor het aanbouwen van een erker vallen tussen de €5.500,- en €8.500,-. De exacte prijs is afhankelijk van de tijd die de timmerman kwijt is aan het timmerwerk en de eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld hoogrendement isolatieglas. Daarnaast is het in sommige gevallen noodzakelijk om een vergunning aan te vragen voor de erker aanbouw. Deze vergunning moet u bij het gemeenteloket aanvragen.

Plafond verlagen

plafond aftimmeren
Steeds meer klanten in Ridderkerk kiezen ervoor om hun plafond te verlagen. Dit biedt voordelen op zowel de isolatiewaarde als op esthetisch vlak. Het verlagen van plafonds zorgt er namelijk voor dat de ruimte beter geïsoleerd is op thermisch en akoestisch gebied. Daarnaast biedt het vele opties wat betreft de uitstraling van het plafond. Zo ontstaat er door het verlagen van de plafonds een ruimte om lelijke kabels en leidingen weg te werken, heeft u de mogelijkheid om inbouwverlichting te laten installeren en bedekt u eenvoudig verouderde plafonds. Bij het verlagen van de plafonds creëert de timmerman in eerste instantie een regelwerk, afgewerkt met gipsplaten.

Zolder aftimmeren

houten zoldervloer Ridderkerk
Onder het aftimmeren van de zolder verstaan wij diverse werkzaamheden. Allereerst bestaat er bij het aftimmeren de mogelijkheid om de ruimte in meerdere kamers te verdelen. Door middel van een houten wand creëert u bijvoorbeeld een werk- en slaapkamer in één. Menig timmerbedrijf uit Ridderkerk wordt tevens ingeschakeld voor het aftimmeren van de schuine wanden. Het timmerbedrijf realiseert hier een kast op maat en benut zo alle mogelijke ruimte. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het aftimmeren van uw zolder? Neem dan contact met ons op en ontvang diverse, vrijblijvende offertes op maat.


Bent u op zoek naar een timmerman? Schakel ons netwerk in!

Jaarlijks brengen wij vele mensen in contact met een timmerman voor timmerwerk in en om het huis. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Timmerman offerte

veranda Ridderkerk

Projecten buiten

Bij timmerwerk buitenshuis kunt u denken aan de constructie van diverse bouwwerken zoals een veranda, carport of het monteren van tuinmeubilair of overkappingen. Daarnaast valt ook het onderhoud en de installatie van kozijnen in de categorie buiten projecten. Wanneer u ervoor kiest om houtwerk buitenshuis te plaatsen, dan moet u rekening houden met extra onderhoudskosten en de noodzaak tot het aanbrengen van een goede verf- of laklaag over het houtwerk. Zo voorkomt u dat weer en wind veel invloed krijgen op het product, en wordt de kwaliteit en levensduur verbeterd. Schakel via ons netwerk een timmerman voor het buiten timmerwerk.

Standbouw

Met uw bedrijf wilt u een stand hebben voor op een evenement of markt, maar wie helpt u met het ontwerp en de oplevering? Juist, een timmerbedrijf gelieerd aan Houtens! Met verzorgd timmerwerk en oog voor detail weten zij snel visueel aantrekkelijke standbouw op te leveren. Hoewel zij natuurlijk voor een standaard stand kunnen zorgen, kijken zij graag samen met u naar de mogelijkheden voor vormgeving en design. Kies bijvoorbeeld voor een ronde stand, of voor een speciaal interactief gedeelte. Met een unieke stand zult u de aandacht trekken van vele potentiële klanten uit Ridderkerk en uw product makkelijker verkopen.

Blokhutten

Blokhutten? Een prachtig bezit! U kunt ze gebruiken als vakantiehuis of tuinhuis. Een blokhut creëert een Scandinavische sfeer: rustiek en terug naar de natuur. Een timmerbedrijf uit ons netwerk installeert prachtige blokhutten, die vormgegeven worden naar uw wens. Kies bijvoorbeeld voor extra ramen, of een bovenverdieping op de blokhut. U hebt bovendien een ruime keuze uit de houtsoorten die wij aanbieden. Kies bijvoorbeeld voor Douglas hout om de Noord-Europese sferen verder door te voeren. Naast Douglas hout bestaan er nog vele andere soorten die zij toepassen als basis voor de bouwconstructie. Dankzij de ervaren medewerkers slagen zij erin telkens weer mooie timmerwerken constructies op te leveren.

Schuttingen

schutting plaatsen
Indien u schuttingen wilt laten installeren, helpen wij u graag met het vinden van een vakman voor deze timmerwerken. Zij luisteren naar uw vraag en installeren vervolgens schuttingen in uw tuin. Het gehele proces neemt slechts enkele dagen in beslag. Veel van onze klanten uit Ridderkerk vrezen dat er door het gebruik van enkel timmerwerk weinig sfeer ontstaat in de tuin. Door tegen de schutting klimplanten te plaatsen of bloembakken wordt dit probleem voorkomen. Daarnaast is het een optie om de schuttingpanelen af te wisselen met grindbakken of coniferen. De veiligheid van uw pand is daardoor wel lager. Voor welke schutting ook kiest, deze is bij een aan ons gelieerd timmerbedrijf in goede handen.

Carport

carport maken Ridderkerk
Een carport is een goed alternatief voor wanneer u uw auto wilt beschermen tegen de invloed van weer en wind, maar geen ruimte of budget heeft voor een garage. Een carport kan daarnaast in de zomermaanden dienen als plek voor schaduw. De nieuwbouw van een carport neemt over het algemeen weinig tijd in beslag, en kent daarbij relatief lage kosten. Kies voor een afdekking van (deels) doorzichtige golfplaten als u wel licht wilt houden onder de carport of overweeg om een gedeelte winddicht af te sluiten. Hebt u al een carport en is een renovatie hoognodig? Daarvoor schakelt u tevens een timmerwerken professionals in.

Overkappingen

overkappingen maken
Een tuin- of terrasoverkapping is een bouwconstructie die op eenvoudige wijze meer schaduw bij uw woning creëert. Overkappingen bestaan meestal uit een houten constructie waarop een schermdoek wordt geplaatst. Het voordeel van overkappingen is dat deze vorm van zonwering gemakkelijk te plaatsen is tegen lage prijzen. Bovendien is het in veel gevallen mogelijk om de overkappingen in de wintermaanden weer af te breken, terwijl de kwaliteit van het geheel gewaarborgd blijft. Biedt de terrasoverkapping te weinig mogelijkheden? Een veranda of een erker aanbouw vormt een goed alternatief. Een timmerman uit ons netwerk in Ridderkerk geeft u graag meer advies.

Kozijnen

houten kozijnen Ridderkerk
Wie kiest voor kozijnen van hout, heeft de keuze uit verschillende houtsoorten. De kosten voor het kozijnhout hangen af van de duurzaamheid van de houtsoort. Hoe hoger de klasse, hoe beter het kozijnhout bijvoorbeeld bestand is tegen vocht en schimmels. Vuren- en grenenhout vormen voorbeelden van kozijnhout in de laagste klasse, terwijl afzelia een houtsoort is die zeer goed bestand is tegen de weersinvloeden. Om de kwaliteit van uw bestaande kozijnen te behouden is goed onderhoud zoals periodiek schuren en verven noodzakelijk. Daarnaast adviseren wij om ook de rest van de ramen goed te controleren, om lekkage en warmteverlies te voorkomen.

Veranda

veranda bouwen
Wist u dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een veranda te laten plaatsen bij uw huis of bedrijfspand? Een veranda is een soort aanbouw aan één of meerdere zijden van het gebouw, waardoor u een soort overdekte buitenzit ruimte creëert, een veranda is anders dan een terrasoverkapping doordat de veranda meestal verhoogd is. U moet een trapje op om deze te bereiken. Het is afhankelijk van uw budget en exacte wensen voor de uitstraling in hoeverre de veranda overdekt en van de weersinvloeden afgeschermd is. Bij ons aangesloten timmermannen uit Ridderkerk helpen u desgewenst graag bij de opbouw en afwerking van uw veranda.

Houten gevelbekleding

houten gevelbekleding Ridderkerk
Er bestaan vele oplossingen voor het renoveren van de gevelbekleding. Eén van de oplossingen is een houten gevelbekleding. De houten planken kunt u zowel horizontaal als verticaal plaatsen, en ook diagonale varianten vormen een optie. De houtsoorten die over het algemeen als basis voor de gevelbekleding dienen zijn vurenhout, grenenhout en de Californian redwood. Elke houtsoort brengt haar eigen voordelen en design- en afwerkingsmogelijkheden mee. Het belangrijkste bij de plaatsing van houten gevelbekleding is het behoud van de isolatiewaarde van de gevel. Daarnaast is ook de bescherming van de planken tegen regenwater van belang. Dit gebeurt met een speciale coating.

Dakraam plaatsen

dakraam plaatsen Ridderkerk
Wilt u uw zolder laten aftimmeren en hier op deze manier twee ruimtes van maken? Vaak is er maar één dakraam aanwezig. Als u wilt profiteren van een optimaal wooncomfort is het belangrijk dat u een nieuw dakraam laat plaatsen. Ook dit is één van de werkzaamheden waarvoor u een timmerman kan inschakelen. Er is volop de keuze uit diverse types en afmetingen, zodat er voor elk wat wils aanwezig is. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een ervaren timmerman, en worden veelal in één werkdag afgerond. Nadat het kozijn van het dakraam in de uitsparing is geplaatst zal de vakman beginnen met het aftimmeren en de afwerking van het dakraam.

Dakkapel maken

dakkapel plaatsen
Wilt u niet alleen extra licht in huis realiseren maar ook meer leefruimte creëren? Dan is een dakkapel wellicht de beste keuze. Wanneer u deze op maat laat maken door één van de specialisten bent u verzekerd van topkwaliteit. In tegenstelling tot een prefab dakkapel, heeft u volop de keuze uit diverse afwerkingen. Zo kunt u met hout eindeloos variëren wat betreft de boeidelen. Zo sluit de dakkapel qua uitstraling perfect aan op de rest van uw woning. De werkzaamheden kosten iets meer tijd dan bij de montage van een prefab model, maar het timmerbedrijf zorgt ervoor dat de dakkapel zo snel mogelijk waterdicht is.


Wat kost een timmerman?

uurtarief timmerman
Ervaren vakmannen zijn op vele verschillende manieren in te zetten. Bij het plaatsen van een dakraam bijvoorbeeld, maar u zou ook tuinmeubilair op maat kunnen laten maken. Bent u op zoek naar een timmerman bij u uit de buurt die u kan helpen bij uw werkzaamheden? Dan zult u waarschijnlijk heel veel verschillende prijzen tegenkomen die men hier voor rekent. De totale kosten bestaan over het algemeen namelijk uit twee categorieën: de materiaal- en de arbeidskosten. Er zit per timmerbedrijf echter veel verschil in qua uurtarief. De timmermannen mogen namelijk zelf bepalen welk uurtarief zij rekenen. Wilt u er zeker van zijn dat u niets teveel betaalt voor uw werkzaamheden? Maak dan goed gebruik van ons landelijk dekkende netwerk en vergelijk de prijsopgaven van verschillende aanbieders uit uw regio. Gemiddeld genomen ligt het uurtarief van een timmerman tussen de €30,- en €40,-. Treft u een bedrijf uit een lagere prijsklasse, dan liggen de kosten ongeveer tussen de €25,- en €30,- per uur. Het kan echter ook goed voorkomen dat het bedrijf dat u inschakelt een hoger uurtarief hanteert, tussen de €40,- en €50,-.

Timmerhout

douglas hout
Wanneer u ervoor kiest om zelf het timmerwerk uit te voeren, dan adviseren wij om eerst te kijken naar de verschillende houtsoorten die u bij een bouwmarkt in Ridderkerk kunt aanschaffen. Daarnaast moet u tevens een keuze maken uit de diverse bewerkingen hiervan en de mogelijke afmetingen. Enkele timmerwerken professionals hebben daarom en aantal tips voor u op een rijtje gezet. Laten we beginnen met de houtsoorten die de meeste bouwmarkten aanbieden. Over het algemeen kiest men voor één van de hardhouten variant voor het timmerwerk. Eiken- en vurenhout vormen voorbeelden van hardhout. Naast hardhout zijn ook diverse naaldhout varianten geschikt voor de bouw. Eén van de mogelijkheden is douglas hout. Douglas hout komt uit het noorden van Europa en is zelfs onbewerkt al een zeer duurzame keuze. Weet u welke houtsoort u wil gebruiken? Kijk dan naar de manier waarop u dit wilt aanschaffen: meestal kunt u kiezen uit geschaafd en ruw hout, maar ook gelakte plinten en koplatten wordt bij menig specialist uit Ridderkerk verkocht. De prijs voor houten planken of balken hangen af van de houtsoort, maar ook van de afmetingen. Hoe groter de partij, hoe lager over het algemeen de gemiddelde prijs zal worden.

U zoekt een allround timmerman?

Over de afgelopen jaren hebben wij een landelijk dekkend netwerk kunnen opbouwen. Onze unieke werkwijze biedt u de mogelijkheid om diverse timmermannen met elkaar te vergelijken, op zowel prijs als aanbod. Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat u een timmerman inschakelt die ruim ervaren is en over de juiste diploma’s beschikt. Wij streven naar een 100% klanttevredenheid en daarom vinden wij het belangrijk dat elke timmerman die zich bij ons aansluit vooraf zorgvuldig gescreend wordt. Wij letten hierbij uiteraard op het uurtarief, maar ook op de kwaliteit en ervaring. Zo weten wij zeker dat we u de beste service kunnen garanderen voor de scherpste prijs.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Woont u in Ridderkerk en bent u op zoek naar een erkend timmerman die u kan helpen met één van de veel timmerwerken buiten- of binnenshuis? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De timmermannen die zich bij ons hebben aangesloten hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Via het contactformulier kan u een offerteaanvraag op maat doen. U heeft dan de mogelijkheid om meerdere vrijblijvende offertes met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de timmerwerk expert die het beste bij u past. Of het nu gaat om de bouw van dakconstructies en blokhutten of het plaatsen van ramen, wanden of gevelbekleding, via ons netwerk vind u een timmerman uit Ridderkerk voor de klus!

contact timmerman Ridderkerk