Vind een timmerman in Noord-Holland voor al uw timmerwerk!

Wij zijn een netwerk van timmermannen. Kom in contact met meerdere timmerbedrijven en vergelijk offertes voor alle timmerwerken.


Houtens Timmerman Noord-Holland

Timmerbedrijf Noord-Holland

De meeste Nederlandse panden hebben zowel aan de binnen- als buitenzijde veel houtwerk zitten. Denk onder andere aan kozijnen, ramen, deuren, wanden en vloeren voor binnenshuis, en overkappingen, blokhutten, dakconstructies en gevelbekleding buitenshuis. Om de kwaliteit van het timmerwerk te waarborgen is het van belang dat u deze regelmatig onderhoudt. Bent u op zoek naar een timmerman in Noord-Holland die u kan helpen bij de timmerwerken? Of wilt u graag dat een medewerker van een timmerbedrijf bij u langskomt om bepaald timmerwerk te controleren? Schakel dan één van de timmerbedrijven uit ons netwerk in via het contactformulier. Wij zijn een landelijk netwerk van timmermannen, hierdoor zijn er dus altijd wel meerdere timmerbedrijven in uw regio werkzaam. Nadat u een offerteaanvraag heeft gedaan ontvangt u meerdere vrijblijvende offertes van menig timmerbedrijf uit Noord-Holland. Vergelijk deze zelf met andere offertes op basis van prijzen. Kies vervolgens zelf de timmerwerken expert die bij u past!

Gratis offertes aanvragen

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Telefoonnummer bij geen gehoor (optioneel)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)
kwaliteitskeurmerk

Lees meer over:

Waarom een timmerman via ons netwerk?

Wanneer u een timmerman uit ons netwerk inschakelt voor het uitvoeren van een aanbouw of één van de overige timmerwerken, dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundige hulp. Al onze timmermannen zijn uitstekend gediplomeerd en helpen u met plezier bij de diverse timmerwerken. Daarnaast zal elk timmerbedrijf graag uw tips ter verbetering van de klantvriendelijkheid ontvangen. Zo kunnen wij onze timmerwerk service in Noord-Holland alleen maar verbeteren. Uw tevredenheid staat bij ons voorop. U kunt bij ons netwerk ook terecht voor het vergelijken van menig klusjesman in Noord-Holland.

Voor al uw timmerwerk

Hoewel een timmerman meestal wordt ingeschakeld voor het afhandelen van standaardklussen zoals het schuren van kozijnen of het timmeren van meubels, is er veel ander timmerwerk waarbij timmermannen u kunnen helpen. Denk hierbij aan timmerwerken zoals:

  • De renovatie van deuren en ramen;
  • Nieuwbouwwerkzaamheden (dakconstructies, overkappingen, blokhutten);
  • Meubels – constructie of herstel;
  • Het onderhouden van wanden, dakramen en plafonds;
  • Het leggen van vloeren.

Werkgebied Noord-Holland

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat een timmerman uit Noord-Holland voor u kan betekenen op het gebied van de timmerwerken? Hebt u een vraag aan de medewerkers van een aan ons gelieerd timmerbedrijf over het onderhoud van de gevelbekleding of ramen? Of bent u benieuwd naar de kosten voor de nieuwbouw van een serre? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat een timmerman uw vraag spoedig beantwoordt, en wij voorzien u van meerdere vrijblijvende offertes. Zo kunt u prijzen van timmermannen uit ons netwerk eenvoudig vergelijken en een bedrijf inschakelen voor het timmerwerk.
Timmerman offerte


Renovatie timmerman

Bent u op zoek naar een renovatie timmerman? Een dergelijke timmerman is gespecialiseerd in renovatiewerk. Wilt u bijvoorbeeld uw monumentale pand in ere herstellen en wilt u andere kozijnen en deuren plaatsen of het ruwbouwtimmerwerk aanpassen? Een renovatie timmerman is hierin ervaren en zorgt ervoor dat de renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Interieur timmerman

Hebt u speciale wensen met betrekking tot u interieur? Het is mogelijk om een interieur timmerman in te schakelen. Deze is gespecialiseerd in maatwerk, luistert naar uw wensen en maakt wat u maar wilt. Van keukens en barmeubels tot aan kastenwanden of een tv-meubel. Ook het aanbrengen van bijvoorbeeld een lambrisering is mogelijk.

Betontimmerman

Een betontimmerman maakt bekistingen van hout of metaal in de bouw. U vindt een betontimmerman dan ook veelal bij bouwbedrijven van woningen, waterwerken of de infrastructuur. Tot zijn taken behoren onder andere het storten van beton in de daarvoor bedoelde bekisting, het plaatsen van een wapening of het verwijderen van luchtbellen.


timmerwerken Noord-Holland

Ook voor grote projecten

Bij een timmerbedrijf bent u aan het juiste adres voor zowel groot als klein timmerwerk. Vaak blijkt echter dat men vaak denkt dat een timmerman alleen kleine timmerwerken uitvoert zoals de reparatie van meubels of het vervangen van ramen. Niets is minder waar. De timmermannen uit ons netwerk hebben een ruime ervaring het zowel renovatie als verbouwing en nieuwbouw, en draaien hun hand niet om voor het vervangen van dakconstructies of gevelbekleding. Moet er veel timmerwerk uitgevoerd worden bij uw woning in Noord-Holland, aarzel dan niet om via ons netwerk een timmerbedrijf in te schakelen voor het timmerwerk.

Zolder verbouwen

Wilt u graag meer kamers op de zolder, zodat u een studeerkamer kunt realiseren of een extra logeerkamer? Laat dan bij een timmerbedrijf de constructies maken, die de zolder in diverse ruimtes afscheidt. Samen met u maken zij graag een ontwerp. Wanneer u net een nieuwbouw woning hebt laten bouwen, dan moet er vaak nog een deel van de zolder afgetimmerd worden. Dit is een relatief eenvoudige klus. De aan ons gelieerde timmermannen voorzien u met alle plezier van tips of praktische ondersteuning. Eventueel is het tevens een optie om de zolder te isoleren. Hierdoor verliest u veel minder warmte, en bespaart u op de stookkosten.

Dakconstructies

Een dak rust over het algemeen op een dakconstructie die gemaakt is van houten balken. Wilt u zeker weten dat het dak houdt en er geen lekkage optreedt? Laat dan periodiek een timmerman uit Noord-Holland de dakbalken controleren op beschadigingen of slijtage. Wanneer de balken door verschoven dakpannen aan de invloed van weer en wind bloot worden gesteld, is het bijvoorbeeld mogelijk dat er houtrot optreedt in dakconstructies. In dat geval moeten de aangetaste balken zo spoedig mogelijk vervangen worden. Naast dakconstructies, monteren timmermannen ook regelmatig een dakkapel of dakopbouw. Een dakkapel levert extra licht en woonruimte aan een bovenverdieping.

Renovatie en nieuwbouw

zolder verbouwen Noord-Holland
Is uw pand in Noord-Holland aan een renovatie toe? Of gaat u een volledig nieuwe woning bouwen? Dan kunt u de hulp van een timmerbedrijf zeker gebruiken. Laat al het timmerwerk aan timmermannen uit ons netwerk over, en u geniet snel van een verhoogd wooncomfort. Zo kunnen onze specialisten u onder meer helpen bij de renovatie van een keuken of de nieuwbouw van een schuur, blokhut of carport. Of u voor de nieuwbouw of renovatie van een bouwconstructie moet kiezen hangt af van de huidige staat van de constructie. Heeft u de kans de levensduur te verlengen door renovatie? Dan is dit meestal aan te raden.

Keukens

badkamer renoveren Noord-Holland
Wilt u een landelijke stijl creëren in uw keuken? Kies dan voor een houten werkblad, in combinatie met kleine tegels in aardetinten. De landelijke stijl geeft een authentiek gevoel, brengt warmte en sfeer. Een andere optie is om houten keukenonderdelen wit te schilderen, en deze te combineren met zwarthouten handgrepen en knoppen. Dit biedt een klassiek en elegant resultaat. Steeds populairder worden bovendien de keukenonderdelen van steigerhout. Steigerhout dient u eerst goed te bewerken, maar de uitstraling is zeer robuust, wat velen aanspreekt. Wilt u enkel het werkblad of een paar keukenkastjes vervangen? Ga dan eerst na of dit los mogelijk is.

Binnen projecten

Wie er eens goed over nadenkt zal zich realiseren dat er binnenshuis heel wat houtwerk is dat de aandacht verdient. Zo zijn niet alleen de meeste meubels van hout gemaakt, maar staan er in Noord-Holland ook heel wat eikenhouten trappen, en hebben vaak ook deuren, ramen en vele keukenonderdelen hardhout als basismateriaal. Om ervoor te zorgen dat het houtwerk in goede staat blijft, moet u regelmatig onderhoud uitvoeren. Voor parketvloeren geldt bijvoorbeeld dat deze eens in de 3 jaar gelakt moeten worden, en kozijnen moeten aan de binnenkant minimaal eens in de 7 jaar geschilderd worden. Timmermannen voeren deze projecten desgewenst voor u uit.

kasten en wanden

Plafonds

Een plafond bestaat meestal uit gipsplaten, die tegen een houten of betonnen laag worden aangebracht. Wilt u een meer rustieke sfeer bewerkstelligen? Laat dan indien mogelijk de houten balken naar voren komen. Beits deze voor een complete authentieke en stijlvolle afwerking. Is het niet mogelijk om op de bovenverdieping vloerisolatie te plaatsen? Overweeg dan om een vals plafond te laten bouwen door een timmerman uit Noord-Holland. De vloerisolatie biedt niet alleen een goede warmte-isolatie, ook de geluidsisolatie zal beter worden. Een verlaagd plafond heeft bovendien niet alleen een praktische functie, het biedt ook vele decoratieve mogelijkheden, zoals de plaatsing van spotjes.

Vloeren

Onder de timmerwerken vallen vele klussen. Eén daarvan is het onderhoud aan onder meer vloeren. Een timmerman uit ons netwerk kan u helpen met het leggen van een parketvloer, maar biedt eveneens hulp bij het onderhoud van bestaande vloeren. Parket moet bijvoorbeeld eens in de 3 tot 5 jaar opnieuw in de was of lak gezet worden. Hoewel het lakken van vloeren geen ingewikkelde klus is, moet u hiervoor wel de nodige tijd vrij maken voor het beste resultaat. Wilt u graag meer weten over het verschil tussen parket en laminaat, of de mogelijkheid voor een vloerverwarming? Wij informeren u met plezier.

Wanden

tussenwand Noord-Holland
Wanden vallen ook onder het timmerwerk. Hoewel er tegenwoordig nog maar relatief weinig houten wanden worden geplaatst, was dit lange tijd zeer populair. Houten wanden bieden warmte en sfeer in huis, en vereisen weinig onderhoud. Wanneer u eenmaal een wand van planken heeft laten plaatsen, dan kan deze tot wel 50 jaar zonder problemen meegaan. Veel mensen weten niet dat zij met de planken wanden tevens de isolatiewaarde van het huis verbeteren. De extra laag planken is over het algemeen dikker en steviger dan een laag behangpapier, waardoor de warmte langer binnenshuis blijft. De investering in een houten wand verdient u uiteindelijk dus terug.

Kasten

keukenkasten Noord-Holland
Timmermannen zijn zeer ervaren in het maken van kasten. U bepaalt hoe de kast eruit komt te zien, en de timmerman levert deze bij u thuis af in Noord-Holland! Een andere optie is het maken van bijvoorbeeld een inloopkast of inbouwkast bij u thuis. Wij begrijpen dat een kast precies bij uw wensen moet aansluiten, daarom kijken de timmermannen die met ons samenwerken graag samen met u naar het ontwerp, en de benodigde materialen. Zij maken niet alleen keukenkasten, maar tevens trapkasten, of kasten voor in de badkamer. Het is aan u om te bepalen hoeveel kastruimte u nodig hebt, en op welke manier u deze wilt indelen.

Deuren

binnendeuren Noord-Holland
Wat veel mensen niet weten is dat vrijwel elke deur ook van een bepaalde houtsoort is gemaakt. Zeker binnenshuis is hout een standaard keuze. Wilt u graag klassieke en elegante deuren? Kies er dan voor om het eikenhout of vurenhout te combineren met enkele glaspanelen. Hiermee zorgt u eveneens voor meer licht en ruimte in huis. Voor deuren die naar buiten leiden is het tevens een optie om hout als basis te kiezen. Hiervoor bestaat een ruim assortiment aan houtsoorten. Met name hardhout is geschikt als basismateriaal voor buitenmuren. Hiermee is de veiligheid van uw woonpand in Noord-Holland gewaarborgd.

Trappen

nieuwe trap Noord-Holland
Onze klanten uit Noord-Holland vergeten het nog wel eens, maar een trap is van grote invloed op de uitstraling in een kamer of gang. Er zijn verschillende materialen geschikt als bouwmateriaal voor een trap, waarvan eikenhout de meest traditionele optie is. Hoewel de standaard rechte trap meestal wordt geplaatst, is het eikenhout ook geschikt voor het creëren van wenteltrappen of zwevende trappen. Dergelijk timmerwerk kost echter wel meer tijd en daarmee meer geld dan de standaard variant. Naast het creëren van trappen is ook de renovatie van uw trap mogelijk voor experts in timmerwerken. Een goedkope renovatie oplossing is de plaatsing van opzettreden.

Meubels maken

meubelstuk maken
Het maken van meubels is een vak apart, en velen verwachten dan ook niet dat de medewerkers van een timmerbedrijf hun hierbij kunnen ondersteunen. Menig timmerman uit ons netwerk helpt u echter graag bij het ontwerpen en uitvoeren van een meubelstuk naar uw wensen. Wilt u besparen op de kosten voor het meubilair? Overweeg dan om zelf het meubelstuk te maken. Bij menig bouwmarkt in Noord-Holland vindt u hiervoor de nodige handleidingen en materialen. Het geld dat u bespaart vervangt u door de inzet van tijd en moeite. Omdat het maken van meubelstukken niet eenvoudig is, adviseren wij u goed voor te bereiden.

Erker aanbouwen

erker aanbouw Noord-Holland
Wie genoeg ruimte om huis heeft, maar binnenshuis het gevoel heeft ruimte te kort te komen, doet er goed aan de mogelijkheden voor een erker aanbouw te overwegen. Een erker aanbouw biedt veel licht en ruimte voor uw woonhuis. Omdat een erker het voor- of zijaanzicht van uw woning kan beïnvloeden, is het in sommige gevallen noodzakelijk om een vergunning aan te vragen voor de bouw. Het aanvragen van een vergunning doet u bij het gemeenteloket. Wees op tijd met de aanvraag: het duurt soms weken tot maanden voordat u de gewenste toestemming krijgt voor het bouwen van de erker.

Plafond verlagen

houten profiel plafond
Een timmerman uit Noord-Holland kan een plafond voor u verlagen. Tijdens het verlagen van een plafond wordt een lichte structuur onder het bestaande plafond geplaatst. Het verlagen brengt verschillende voordelen met zich mee. Er ontstaat namelijk een ruimte waarin u eenvoudig isolatie of leidingen kunt verbergen. Men kiest er dan ook vaak voor om een plafond te verlagen wanneer zij inbouwspots willen aanbrengen. Daarnaast is het een hele eenvoudige manier om een oud of beschadigd plafond te verbergen. Tot slot wordt de ruimte kleiner als u het plafond besluit te verlagen. Het voordeel hiervan is een betere thermische en akoestische isolatie.

Zolder aftimmeren

extra kamer maken op zolder Noord-Holland
Wilt u uw zolder laten aftimmeren? Ook dit kan een timmerman uit Noord-Holland voor u doen. Hij kan zowel de muren als de plafonds aftimmeren. Voor het afwerken van muren valt de keuze veelal op voorzetwanden van gyproc. Dit heeft een aantal voordelen. U verstopt lelijke muren, u kunt direct leidingen of isolatie plaatsen en dankzij de gyproc zijn de muren direct egaal afgewerkt. Stucen is na het aftimmeren niet meer nodig, u kunt direct beginnen met behangen of schilderen als u dat wilt. Ook voor het aftimmeren van plafonds is het gebruik van gyproc mogelijk. U kunt er gelijk voor kiezen om deze te verlagen.


Bent u op zoek naar een timmerman? Schakel ons netwerk in!

Jaarlijks brengen wij vele mensen in contact met een timmerman voor timmerwerk in en om het huis. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Timmerman offertes vergelijken

timmerwerk Noord-Holland

Projecten buiten

Wanneer onze timmermannen spreken over buitenprojecten, dan hebben zij het met name over het bouwen van diverse constructies. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de bouw van een veranda, carport, of de aanbouw van blokhutten, overkappingen en erkers. Daarnaast is het mogelijk om een medewerker van ons timmerbedrijf in te schakelen voor het ontwerpen en bouwen van steigerhouten tuinmeubels, of de renovatie van een schutting. Omdat hout dat buiten wordt gelaten vaak sneller veroudert, adviseren wij om deze periodiek te onderhouden met een speciale coating of door het timmerwerk opnieuw te schilderen. Onze timmerwerken experts kunnen deze projecten vakkundig voor u afhandelen.

Standbouw

Voor wie regelmatig beurzen bezoekt als verkoper of aanbieder, is het van belang om over een goede stand te beschikken met een unieke vormgeving. Wilt u graag de aandacht trekken met alleen al uw stand? Vraag dan één van onze timmerwerk specialisten om hulp. Onze timmermannen kijken met alle plezier samen met u naar de mogelijkheden, en geven tips voor het creëren van een unieke stand, waar geen enkele bezoeker om heen kan. Het laten ontwerpen en bouwen van een speciale stand brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee, maar deze zullen zich volledig terugbetalen in de klantenwerving en verkoop van producten.

Blokhutten

Hebt u een ruime tuin, en zoekt u naar een manier om meer logeerruimte of een overdekt buitenzitje te realiseren? Overweeg dan eens om een blokhut te laten bouwen. Bij menig timmerbedrijf uit Noord-Holland is het mogelijk om een prefab blokhut te bestellen. Blokhutten bieden een prettige uitstraling, die doet denken aan een Scandinavische setting. Het voordeel van een hut is dat u niet alleen een schaduwrijke ruimte creëert, maar ook een eventuele opslagplaats voor tijdens de wintermaanden. Voor het bouwen van blokhutten hebt u een ruime keuze uit verschillende houtsoorten. Onder andere Scandinavisch naaldhout is hiervoor een mogelijke optie.

Schuttingen

houten schutting Noord-Holland
Het plaatsen van schuttingen is tevens één van de timmerwerken. Schuttingen zijn zeer geschikt als afscheiding tussen tuinen, maar bieden tevens de mogelijkheid voor additionele bloembakken, of een groene muur. Een timmerbedrijf uit ons netwerk kan u inhuren voor het maken van de schutting. Hebt u een bestaande schutting die nodig aan renovatie en herstel toe is? Ook daarbij kan ons timmerbedrijf uit Noord-Holland u van dienst zijn. Bent u bang dat de schutting de sfeer van de tuin teniet doet? Overweeg dan om bloembakken te plaatsen, of de schutting af te wisselen met coniferen of grindbakken. Dit zal de uitstraling verbeteren, maar de veiligheid verminderen.

Carport

overkapping maken
Een carport is een goede keuze wanneer er bij uw woning in Noord-Holland geen garage kan worden geplaatst, of als uw garage al in gebruik is. Een carport bestaat over het algemeen uit een eenvoudige balken constructie, met daarover een afdekking van golfplaten of een dichte overkapping van planken. Naast bescherming van de auto tegen weer en wind, zorgt een carport tevens voor een schaduwrijke plek in de zomermaanden. Het plaatsen van een carport vormt een eenvoudige taak voor onze timmermannen. Eventueel kunnen zij tevens een bestaande carports renoveren of beschadigingen hieraan herstellen. Zo gaat elke carport nog lange tijd mee.

Overkappingen

veranda maken
Een overkapping is een bouwconstructie waarbij een overdekt gedeelte in de tuin of op het terras wordt gecreëerd. Overkappingen zijn niet enkel geschikt voor particulieren, ook voor klanten met een horecabedrijf is dit een interessant alternatief voor zonwering. Het voordeel van een terrasoverkapping is dat u deze vaak gemakkelijk laat plaatsen tegen relatief lage kosten. Het is aan u of u de zijkanten van de terrasoverkapping open of gesloten wilt houden. Vindt u een terrasoverkapping nog te weinig bieden wat betreft buitenzit plaats of schaduw? Of vindt u overkappingen te groot? Er bestaan vele alternatieven zoals een veranda of erker aanbouw.

Kozijnen

raamkozijn Noord-Holland
Bij veel oudere woningen zijn de kozijnen van hardhout gemaakt. Het is afhankelijk van de gekozen houtsoort hoe lang het kozijn goed blijft, en hoe goed deze bestand is tegen de invloed van weer en wind. Vaak krijgen wij van onze klanten uit Noord-Holland de vraag of zij niet beter kunnen kiezen voor kunststof in plaats van houtwerk als basis voor de kozijnen. Het antwoord hierop is afhankelijk van uw wensen. Een timmerman uit Noord-Holland geeft u graag meer informatie. Eventueel kan een timmerman voor u bovendien de houtrot of beschadigingen aan het kozijn repareren, om zo de kwaliteit te optimaliseren.

Veranda

veranda Noord-Holland
Wie een erker te groot vindt, maar wel graag elk jaargetijde buiten wil kunnen zitten, adviseren wij de opties voor een veranda te bekijken. Een veranda is een soort verhoogd terras dat aan uw huis wordt gebouwd. Een veranda is altijd overkapt, maar is geen extra kamer zoals een erker dat wel is. Wilt u zeker weten dat u ook tijdens stormen op de veranda kunt zitten? Overweeg dan om de zijkanten winddicht af te sluiten. Doordat de opties voor een veranda zeer uitgebreid zijn, is het voor ons niet mogelijk om hier een algemeen prijsoverzicht voor te maken.

Houten gevelbekleding

houten gevelbekleding plaatsen
De gevel is met diverse materialen te bedekken voor een mooie uitstraling en een verbetering van de isolatiewaarde. Hoewel kunststof de beste isolatie biedt, kiezen veel van de klanten van een timmerbedrijf in Noord-Holland nog voor het alternatief: de houten gevelbekleding. Het voordeel van hout is dat dit een warme en authentieke uitstraling biedt, welke zeer populair is. Daarnaast is het mogelijk de planken zowel horizontaal als verticaal en diagonaal te monteren. Op deze manier creëert u altijd de gevelbekleding die bij u past. Om te voorkomen dat de planken beïnvloed worden door weer en wind, adviseren wij deze te voorzien van een coatingslaag.

Dakraam plaatsen

klein dakraam plaatsen
Wilt u op de zolder een slaapkamer inrichten vanwege gezinsuitbreiding, maar is het hier erg donker? Dankzij een dakraam geniet u direct van natuurlijk daglicht. Hierdoor lijkt de ruimte optisch direct een stuk groter. U hebt bovendien de mogelijkheid om de ruimte beter te ventileren. En wat dacht u van het uitzicht? Een dakraam zorgt voor veel extra woonplezier, het verhoogt bovendien de waarde van uw woning. Het is voor de ervaren klusser eventueel mogelijk om zelf een dakraam te plaatsen. In verband met uw eigen veiligheid en een juiste montage is het echter verstandig om een timmerman uit Noord-Holland in te schakelen.

Dakkapel maken

dakkapel aftimmeren Noord-Holland
Een dakkapel brengt vele voordelen met zich mee. U tovert uw donkere, kleine zolder eenvoudig om in een fijne leefruimte. Naast veel natuurlijk daglicht brengt een dakkapel namelijk ook veel ruimte met zich mee. Hebt u speciale wensen met betrekking tot een dakkapel en is prefab daarom geen optie voor u? Een timmerman uit Noord-Holland kan deze op maat voor u maken. Wilt u bijvoorbeeld extra grote ramen? Gaat uw voorkeur uit naar een dakkapel van meranti of juist vurenhout? Een dakkapel met een schuin, halfrond of juist plat dak? Als u een timmerman inschakelt dan is vrijwel alles mogelijk.


Wat kost een timmerman?

timmerman prijzen Noord-Holland
Wie de hulp van een timmerman wil inzetten bij een bepaalde timmerklus moet zelf besluiten wie de timmerwerken gaat uitvoeren. U zult verschillende aandachtspunten met elkaar vergelijken, maar ook zeker het uurloon wat de vakman vraag is van belang. Verschillende factoren beïnvloeden het uurtarief van timmermannen. Het uurtarief timmerman wordt onder andere bepaald door hoe druk de vakman het heeft. Daarnaast beïnvloeden zijn ervaring en de kwaliteit die hij levert de prijzen. Het uurloon van een timmerman varieert tussen de €25,- en de €90,-. Dit verschil ontstaat door de verschillen tussen zwartwerkers en specialisten van een erkend timmerbedrijf. Er zit bovendien een verschil in prijs tussen een kleine klus, zoals het repareren van houtrot, en een ingewikkelde klus, zoals het maken van een inbouwkast. Daarnaast rekenen sommige timmermannen extra kosten voor reisuren, materiaal en voorbereidingen, terwijl anderen dit bij de prijs insluiten. Controleer daarom altijd wat bij het uurtarief zit inbegrepen. Wilt u zeker weten dat het bedrag niet te hoog wordt? Vraag dan om een vaste prijs voor de klus. Gaat u een timmerman uit Noord-Holland inschakelen en bent u benieuwd naar een prijsindicatie? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend offertes aan.

Timmerhout

steigerhout
De term timmerhout staat voor alle houtsoorten die een geschikte keuze vormen voor de basis van een bouwonderdeel. Over het algemeen worden hardhouten varianten het meest gekozen als bouwmateriaal. De term hardhout staat voor het materiaal van de diverse loofbomen zoals eiken- en vurenhout. Naast hardhouten oplossingen, bestaan er ook een aantal houtsoorten van naaldhout die kunnen dienen als timmerhout. Onder andere douglas is een geschikte keuze. Douglas hout vindt u in de bossen van Noord-Europa. Het is een zeer duurzame houtsoort, waardoor het steeds vaker wordt gekozen voor buitentimmerwerk. Een derde houtsoort die onze klanten uit Noord-Holland regelmatig kiezen voor hun meubilair is steigerhout. Steigerhout werd lange tijd alleen buitenshuis toegepast, maar is tegenwoordig ook vaak binnenshuis te vinden. Wilt u zelf uw materiaal aanschaffen bij een bouwmarkt? Kijk dan goed of u balken of planken nodig hebt, en welke afmetingen deze moeten hebben. Maak daarom altijd een bouwtekening met behulp van een ervaren timmerman, om zeker te zijn van de draagkracht van de bouwconstructie. De prijzen voor bouwmateriaal variëren van €5,50 voor een enkele plank tot €42,- voor een schaaflat. Wij adviseren daarom om op voorhand een budget op te stellen, en een berekening te maken van de maximum prijzen.

U zoekt een allround timmerman?

Van ruwbouwtimmerwerk, tot het creëren van meubels, voor alle timmerwerken bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere vakmensen op het gebied van timmerwerken door heel Nederland. Er zit dus ook altijd een timmerman in Noord-Holland en in de buurt van Noord-Holland. Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u gratis en vrijblijvend een aantal (max. 5) offertes toegestuurd krijgt. Deze kunt u vanuit uw luie stoel vergelijken op basis van uurtarief, voorwaarden en aanbod. U kiest vervolgens zelf wie de timmerwerken gaat uitvoeren.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u weten wat de kosten worden voor een bepaalde timmerklus bij uw woning of bedrijfspand in Noord-Holland? Hebt u een vraag over het verschil tussen een terrasoverkapping en een veranda? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor renovatie en verbouwing van keuken of badkamer? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Vul uw vragen of wensen voor een aanbouw of andere timmerwerken projecten in op het contactformulier, en u ontvangt meerdere offertes van de bij ons aangesloten timmermannen. Het is aan u om deze vrijblijvend met andere offertes te vergelijken op prijs, voorwaarden of aanbod. Zo vind u snel een timmerbedrijf uit Noord-Holland voor uw timmerwerkzaamheden.

timmerman Noord-Holland