Vind een timmerman in Den Bosch voor al uw timmerwerk!

Wij zijn een netwerk van timmermannen. Kom in contact met meerdere timmerbedrijven en vergelijk offertes voor alle timmerwerken.


Houtens Timmerman Den Bosch

Timmerbedrijf Den Bosch

Wie een woning laat verbouwen, bezig is met een renovatie van de keuken of badkamer, of nieuwe meubels wil laten plaatsen, kan de hulp van een timmerman goed gebruiken. Bij ons netwerk bent u aan het juiste adres voor het inschakelen van ervaren timmermannen bij al het timmerwerk, zowel binnen- als buitenshuis. Onze timmermannen kunnen u bijvoorbeeld helpen bij de aanbouw van blokhutten en dakconstructies, bij de renovatie van de kozijnen en ramen of bij timmerwerken binnenshuis als het onderhouden van vloeren, het bouwen van een trap of het monteren van een vals plafond. Hebt u vragen over de werkwijze van ons timmerbedrijf in Den Bosch, wilt u weten welke timmerwerken wij allemaal uitvoeren of bent u benieuwd naar de kosten? Vul het contactformulier in en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van timmerbedrijven uit de regio. Na uw offerteaanvraag ontvangt u tot maximaal 5 offertes welke u op prijzen kan vergelijken. Vind zo de vakman met de scherpste prijs voor het timmerwerk.

Gratis offertes aanvragen

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Telefoonnummer bij geen gehoor (optioneel)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)
kwaliteitskeurmerk

Lees meer over:

Waarom een timmerman via ons netwerk?

Wanneer u kiest voor de hulp van een timmerman uit ons netwerk , dan kiest u gegarandeerd voor vakmanschap en kwaliteit. Alle timmermannen die zich bij ons timmerbedrijf aansluiten hebben uitstekende diploma’s en een ruime ervaring binnen het vakgebied. Bij ons staat bovendien de tevredenheid van uw als klant hoog in het vaandel. Bent u niet tevreden over een klus? Dan zullen wij er alles aan doen om een oplossing te bieden. Onze timmerman of klusjesman ondersteunt u met alle plezier bij het werk.

Voor al uw timmerwerk

De specialisten van een timmerbedrijf in Den Bosch voeren vele timmerwerken uit, tegen aantrekkelijke prijzen. Zo bent u bij ons aan het juiste adres voor standaard timmerwerk als de renovatie van de kozijnen en het vertimmeren van een zolder. U kunt bij ons echter ook terecht voor vele andere klussen als:

  • De aanbouw en nieuwbouw van diverse constructies (dakconstructies, overkappingen, serres);
  • Het ontwerpen en repareren van meubels;
  • Het onderhoud van het buiten timmerwerk (ramen en deuren);
  • Dakwerk, dakramen en dakconstructies;
  • De renovatie van keukens, badkamers en trappen.

Werkgebied Den Bosch

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat de prijzen worden voor één van de nodige timmerwerken bij u thuis? Hebt u een vraag aan een timmerman uit Den Bosch, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de plaatsing van ramen, of het herstel van de gevelbekleding? Neem dan vandaag nog contact op via het contactformulier. Wij zorgen u meerdere offertes op basis van uw wensen ontvangt. De offertes zijn geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast. Leg na het ontvangen de offertes van de timmermannen naast elkaar neer en vergelijk deze op prijzen of voorwaarden. Zo kan u aardig besparen op de kosten van het timmerwerk.
Timmerman offerte


Renovatie timmerman

Renovatie timmermannen houden zich vooral bezig met renovaties. Een renovatie timmerman is gespecialiseerd in het vernieuwen van onderdelen. Hij weet dan ook precies hoe dit het beste gedaan kan worden. Hebt u bijvoorbeeld een oude keuken die u in een nieuw jasje wilt laten steken? Renovatietimmermannen helpen u graag.

Interieur timmerman

De interieur timmerman houdt zich bezig met alle timmerwerken op het gebied van interieur. Hebt u bijvoorbeeld meubels die op maat gemaakt moeten worden? U bent bij interieur timmermannen uit Den Bosch aan het juiste adres. Ook voor het maken van houten vloeren, een dakraam of een inbouwkast kunt u bij hem terecht.

Betontimmerman

Hebt u wel eens gehoord van een betontimmerman? Deze houdt zich bezig met ruwbouwtimmerwerk. De betontimmerman maakt bekistingen van hout of metaal, hierin wordt vervolgens beton gestort. Deze timmermannen werken veelal mee aan grotere projecten, bijvoorbeeld op het gebied van weg en waterbouw.


timmerwerken Den Bosch

Ook voor grote projecten

Een timmerman kan vele kleine timmerwerken voor u uitvoeren als de reparatie van beschadigde kozijnen, of het ontwerpen van een keukenkastje op maat. Er bestaan echter ook grote timmerwerken waarvoor u de hulp van een timmerbedrijf kunt inschakelen. Voorbeelden van dergelijk groot timmerwerk zijn de bouw van overkappingen, het leggen van vloeren of de installatie van ramen en deuren. Het voordeel van het laten uitvoeren van grote timmerwerk projecten is dat u in één keer een heel andere aanblik krijgt van uw woning in Den Bosch. Zij kijken samen met u naar het beschikbare budget en zetten voor u een realistisch plan op.

Zolder verbouwen

Het verbouwen of aftimmeren van de zolder is een klus die enige tijd en moeite kost. Wil u graag op zolder meerdere kamers creëren of bent u van plan om hier een speciale muziekruimte van te maken? Dan zult u enige wanden moeten neerzetten of tussen een voorzetwand en de bestaande wand isolatiemateriaal moeten installeren. Het isolatiemateriaal zal ervoor zorgen dat er weinig warmte via het dak verloren gaat, waarmee u aanzienlijk op de stookkosten zult besparen. Bent u van plan om te verbouwen en hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om een deel van het voorbereidende werk eigenhandig uit te voeren.

Dakconstructies

Veel van onze klanten uit Den Bosch weten niet dat onder de dakbedekking een houten dakconstructie ligt, die periodiek gecontroleerd moet worden op beschadigingen. Wanneer de balken van dakconstructies worden blootgesteld aan vocht dan treedt er soms houtrot of lekkage op. Dit zal de balken verzwakken en op de lange termijn risico’s opleveren voor de dragende kracht van het dak. Een timmerman uit ons timmerbedrijf kan indien gewenst de dakconstructies voor u controleren en de beschadigingen repareren. Daarnaast is het een optie voor onze timmermannen om een nieuwe dakkapel of dakopbouw bij uw woonhuis te plaatsen. Hiervoor is in sommige gevallen een bouwvergunning noodzakelijk.

Renovatie en nieuwbouw

dakconstructies Den Bosch
Onder de grote timmerwerk projecten valt feitelijk al het renovatie en nieuwbouw werk in en om huis. Het is zeker verstandig om een timmerman in te schakelen voor een deel van de nieuwbouw of renovatie. Zo weet u zeker dat de renovatie of nieuwbouw voorspoedig verloopt en het gewenste resultaat biedt. In sommige gevallen krijgen wij van onze klanten de vraag of zij voor een renovatie of nieuwbouw moeten kiezen. Het antwoord hierop hangt met name af van de staat waarin de te herstellen constructie is. Hoe slechter de staat, hoe eerder wij een nieuwbouw zullen adviseren. Een renovatie kost echter minder geld.

Keukens

timmerwerk Den Bosch
Eén van de grootste klussen waarvoor u een timmerbedrijf uit Den Bosch inschakelt is de aanbouw of verbouw van een keuken. Creëert u het liefst meer ruimte in de keuken? Hebt u behoefte aan een open in plaats van gesloten keukenruimte, of is een kookeiland uw grote wens? Vraag dan een timmerwerk specialist om advies. Deze zal samen met u kijken naar de opties, en u adviseren over mogelijke veranderingen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om uw werkblad te vervangen door een blad van steigerhout, of uw keukenkastjes van een speciale houtsoort te laten maken. Kies zelf de stijl en sfeer die u wenst.

Binnen projecten

Hoewel veel van de timmerwerken zich buitenshuis bevinden, is er ook een groot aantal zaken binnenshuis waarbij een timmerman u wil ondersteunen. De renovatie van uw trap, het maken van kasten, ramen of deuren, en het monteren van valse plafonds vormen voorbeelden van binnen projecten. Omdat bij timmerwerk vaak enige overlast komt kijken, zeker wanneer er binnen geklust wordt, zullen de specialisten van een timmerbedrijf altijd met u afspreken wat een goede tijd is om de verbouwing uit te voeren. Zo is het mogelijk om onze schema’s enigszins aan te passen aan uw agenda. U moet echter wel rekening houden met enige overlast tijdens de bouwperiode.

verlaagd plafond Den Bosch

Plafonds

Door bij het plafond de houten balken te benadrukken, creëert u een klassieke uitstraling. Zeker wanneer u het plafond wit houdt en de balken beitst. Een specialist van een timmerbedrijf kan voor u een dergelijke constructie realiseren. Timmermannen hebben tevens ervaring met het creëren van verlaagde of valse plafonds. Dergelijke plafonds vormen een goede oplossing wanneer u geen vloerisolatie op de bovenverdieping kan leggen, of vormen een unieke vorm van decoratie. Een voordeel van de vloerisolatie is dat dit niet alleen de warmte-isolatie verbetert, maar ook de geluidsisolatie optimaliseert. In het verlaagde plafond kunt u spotjes plaatsen, die een uniek sfeerlicht geven.

Vloeren

Wie een duurzame en sfeervolle vloer wil, doet er goed aan om een parketvloer te laten leggen. Een parketvloer bestaat uit verschillende smalle planken met erover een speciale was- of laklaag. Om de kwaliteit van de vloeren te behouden, is het van belang dat u deze regelmatig van onderhoud voorziet. Het onderhoud van vloeren bestaat uit het lakken van de parketvloer of het in de was zetten van de planken. Een timmerman uit ons netwerk informeert u bovendien met alle plezier over de opties voor het monteren van een vloerverwarming, en de combinatie van de verwarming met een parketvloer.

Wanden

houten wand Den Bosch
Houten wanden waren een aantal jaar terug zeer populair. Dit komt doordat houten wanden een warme en authentieke uitstraling hebben, en de wand weinig onderhoud. Eikenhouten wanden kunnen met vrijwel geen onderhoud tot wel 50 jaar meegaan. Veel van onze klanten vrezen echter dat met een houten wand de ruimtelijkheid verdwijnt. Wanneer u een hele muur bekleedt met planken dan is dit inderdaad het gevolg. Door elke plank wit te verven kunt u echter een zeer moderne en stijlvolle muur creëren. Groot voordeel van de houten wanden is dat deze tevens de isolatiewaarde van de gevel zullen verbeteren.

Kasten

trapkast Den Bosch
Wilt u graag onder de trap meer opslagruimte, of zoekt u een manier om een aparte hoek op te vullen? Laat dan een kast op maat maken. Een timmerman komt dan bij u thuis langskomen om de maten van een bepaalde hoek of ruimte op te nemen, zodat u zeker weet dat de kast precies past. Hebt u speciale eisen aan een wandkast? Moet er een tv achter een deurtje passen? Alles is mogelijk. De timmerwerken expert van een aan ons gelieerd timmerbedrijf uit Den Bosch maken niet alleen wandkasten, trapkasten, keukenkasten of kastjes voor in de badkamer vormen tevens een mogelijke optie.

Deuren

voordeuren Den Bosch
Wist u dat de meeste deuren en ramen in uw woning waarschijnlijk hardhout als basis hebben? Houten deuren zijn zeker binnenshuis zeer gebruikelijk, omdat deze onderhoudsvrij zijn, en gemakkelijk in een andere kleur kunnen worden geverfd. Door het middenpaneel (deels) te vervangen door glazen panelen, zorgt u ervoor dat u van een eenvoudige deur een interieur accessoire maakt. Wanneer u graag uw voordeur wilt vervangen, moet u kiezen voor een stevige houtsoort, met de juiste beveiliging om de veiligheid van u en uw huisgenoten te garanderen. Onder meer eiken- en vurenhout, maar ook diverse harde naaldhoutsoorten vormen hiervoor de geschikte keuze.

Trappen

houten vloer Den Bosch
In de meeste woningen in Den Bosch staat een standaard eikenhouten trap. Na verloop van tijd zal dit eikenhout echter verslijten, en risico’s opleveren voor uzelf en uw huisgenoten. In dat geval is een volledige renovatie van de trap noodzakelijk, of dient u enkel de traptreden te herstellen met speciale opzettreden. Deze opzettreden zijn te produceren van diverse materialen, afhankelijk van uw wensen. De opzettreden zetten wij direct over de bestaande trap, zodat beschadigingen en slijtage weggewerkt worden. Wil u een wenteltrap of een zwevende trap? Ook dit valt binnen de timmerwerken. De nieuwbouw van een trap is zowel op locatie als in de fabriek (prefab) mogelijk.

Meubels maken

steigerhouten meubels laten maken
Wist u dat het mogelijk is om een timmerman uit een netwerk in te zetten voor het maken van uniek meubilair? De meubelmaker gaat met plezier met u in overleg over uw wensen en de eisen die u stelt aan de meubelstukken. Daarna zal het timmerbedrijf aan de slag gaan om het meubilair binnen korte tijd bij u te komen brengen. Hebt u maar een beperkt budget, en wilt u toch geheel eigen meubilair? Probeer dan om zelf de meubels te maken. Bij de meeste bouwmarkten uit Den Bosch biedt men online diverse handleidingen aan, waarmee het maken van meubels een klus voor iedereen wordt.

Erker aanbouwen

serre aanbouwen
De aanbouw van een erker is een manier om het licht in uw woning te verbeteren, en meer ruimte te creëren. Een erker bestaat over het algemeen voor het grootste deel uit dubbel glas in een houten of kunststof bouwconstructie. Wilt u voorkomen dat u door de erker aanbouw opeens veel stookkosten krijgt? Plaats dan HR++ isolatieglas. Dit zal u op de lange termijn zelfs geld opleveren. Voordat het mogelijk is om een erker te bouwen, dient u een vergunning aan te vragen bij het gemeenteloket. De aanvraagtijd voor een dergelijke vergunning loopt soms op tot meerdere maanden. Wees daarom op tijd.

Plafond verlagen

plafond installeren
Een timmerman uit Den Bosch kan voor u het plafond verlagen. Dit kan hij op verschillende manieren doen. De eerste optie is met behulp van plafondhangers maar het is ook mogelijk om de verlaagde zoldering aan de muren van de kamer te bevestigen. Een verlaagde zoldering brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst ontstaat er een open ruimte waarin u eenvoudig isolatie kwijt kunt, maar ook leidingen, kabels en dergelijke. Altijd al gedroomd van spotjes? Na het verlagen is het plaatsen van spotjes heel eenvoudig. Daarnaast verbergt u een oud of beschadigde zoldering eenvoudig. Wist u bovendien dat het aanbrengen van decoratieve afwerkingen zoals prints of sierlijsten mogelijk is door de zoldering te verlagen?

Zolder aftimmeren

zolder aftimmeren
Door het aftimmeren van de zolder ziet deze er weer stijlvol en netjes uit. U hebt verschillende opties als u de zolder laat aftimmeren. Het is allereerst mogelijk om de zoldering te verlagen. Uiteraard kunt u ook de muren laten aftimmeren met gipsplaten of multiplex zodat deze er strak uitzien. Vervolgens kunt u dit bewerken met behang of verf. Het is verstandig om na te denken over het isoleren van de zolder. Als u timmermannen uit Den Bosch inschakelt voor het aftimmeren dan is dit wellicht het juiste moment om isolatie aan te brengen. Het is daarnaast mogelijk om extra kamers of opbergruimte onder de schuine wanden te laten maken.


Bent u op zoek naar een timmerman? Schakel ons netwerk in!

Jaarlijks brengen wij vele mensen in contact met een timmerman voor timmerwerk in en om het huis. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Timmerman prijzen

timmerwerk Den Bosch

Projecten buiten

De meeste timmerwerken buitenshuis bestaan uit het opbouwen of herstellen van houten bouwwerken. Schuttingen, blokhutten, overkappingen of een carport vormen voorbeelden van houtconstructies buitenshuis. Zoekt u naar een manier om meer licht en ruimte op uw bovenverdieping te krijgen? Overweeg dan om een (houten) dakkapel te laten plaatsen. Een timmerman kan u helpen bij het verkrijgen van de juiste vergunningen en u advies geven over de beste oplossing voor uw woning of bedrijfspand in Den Bosch. Daarnaast zal hij u informatie geven over de periode die de verbouwing zal duren en waar u rekening mee moet houden qua overlast.

Standbouw

Met de groei in het aantal ZZP’ers is het bezoeken van beurzen steeds populairder. Bent u van plan om op een beurs uw product aan te prijzen? Dan is het belangrijk om een goede stand te hebben die opvalt tussen alle standaard kramen. Laat daarom een timmerman een special stand voor u ontwerpen, met aparte hoeken of felle kleuren waarmee u de aandacht van de bezoeker trekt. Zij bouwen stands in vele soorten en maten, onder andere met de toevoeging van interactieve hoeken, of een groot tv scherm waarop u bepaalde promotiefilmpjes kunt laten zien. Dankzij de stands wordt de klantenwerving gegarandeerd een stuk eenvoudiger.

Blokhutten

Blokhutten zij niet erg gebruikelijk in Den Bosch, omdat veel van onze klanten bij een blokhut denken aan een afgesloten gebouw dat veel ruimte inneemt. Waar de aan ons gelieerde timmermannen voor campings en andere vakantieplaatsen inderdaad dergelijke blokhutten bouwen, bestaan er vele mogelijke varianten. Kies er bijvoorbeeld voor om één wand van de blokhut open te laten, of laat een kleinere blokhut bouwen voor uw kinderen. Een timmerman helpt u desgewenst bij het ontwerp van een hut op maat. Voor de bouw van blokhutten zijn er verschillende houtsoorten geschikt. Een tip die wij u meegeven is het Scandinavische Douglas hout. Deze naaldboomhoutsoort geeft een prachtig duurzaam resultaat.

Schuttingen

schutting Den Bosch
Het bouwen van een schutting valt ook binnen de timmerwerken. Een schutting kan in het geheel van hout worden gemaakt, of afwisselend van een houtpaneel en grind of een haag. Vreest u dat u met een schutting weinig uitstraling krijgt in de tuin of op het terras? Laat dan klimplanten tegen de schutting opklimmen, of hang bloembakken op. Daarnaast is het een optie om het schuttinghout aan de bovenzijde in punten of rondjes te zagen, zodat het er aantrekkelijker uitziet. Denk er wel aan dat u enkel met een stevige volledige schutting de veiligheid van uw woonhuis in Den Bosch verhoogt.

Carport

terrasoverkapping Den Bosch
Timmerwerk kan zeer ingewikkeld, maar ook zeer eenvoudig zijn. Een voorbeeld van eenvoudig timmerwerk is de bouw van een carport. Een carport bestaat uit een balkenconstructie waarop een aantal golfplaten worden gelegd (in de meest standaard vorm). Het voordeel van een carport is dat dit niet alleen de auto beschermt tegen de invloed van weer en wind, maar dat u eveneens in de zomermaanden kunt profiteren van de schaduw die de overkapping biedt. Kies zelf uit de verscheidene vormen van overkapping: zowel een golfplaten dak als een pannendak vormen mogelijke opties voor een carport. Bij een timmerbedrijf vraagt u gemakkelijk de prijzen hiervoor aan.

Overkappingen

veranda Den Bosch
Net als carports zijn ook overkappingen vrij eenvoudige bouwconstructies die alle timmermannen die zich bij ons hebben aangesloten voor u kunnen bouwen. Een terrasoverkapping is zeer geschikt als alternatief voor zonwering, niet alleen voor particulieren maar ook voor horeca eigenaren. Het is mogelijk overkappingen in diverse varianten te bouwen, met open en gesloten zijkanten, afhankelijk van uw wensen. Hebt u liever een veranda dan een overkapping? Ook daarbij helpt een ervaren timmerman u graag. Een derde optie is om een erker aanbouw te laten plaatsen door de timmerwerken experts van een timmerbedrijf. Dit biedt meer woonruimte, maar ook meer beschutting tegen weersinvloeden.

Kozijnen

houtrot  Den Bosch
Een houten kozijn werd traditioneel het meest geplaatst bij woningen in Den Bosch. Tegenwoordig is kunststof een populairder materiaal rond de ramen. Dit komt doordat kunststof een langere levensduur heeft dan hout, de onderhoudstijd korter is, en de isolatiewaarde beter. Daar tegenover staat dat hout gemakkelijker te repareren is bij een beschadiging en dat u deze ook snel van een nieuwe kleur voorziet. Wanneer u niet zorgt voor voldoende onderhoud van de kozijnen, dan is het mogelijk dat er houtrot optreedt. Een timmerbedrijf uit ons netwerk kan deze houtrot voor u verwijderen en het beschadigde hout herstellen. Zo verlengt u de levensduur van de kozijnen aanzienlijk.

Veranda

veranda bouwen Den Bosch
Een veranda vormt een goed alternatief voor een erker aanbouw, zeker wanneer u de kosten voor een erker te hoog vindt. Een veranda is een soort verhoogd en overdekt terras dat direct aan uw huis verbonden is. De meeste veranda’s hebben geen grote diepte, waardoor het eenvoudiger is deze bij een pand te plaatsen. Dit betekent ook dat het in de meeste gevallen niet nodig is een bouwvergunning aan te vragen voor de aanbouw van een veranda. Houdt u van buiten zitten en wilt u dit zo lang mogelijk blijven doen? Kijk dan naar de opties voor het plaatsen van zijwanden aan de veranda.

Houten gevelbekleding

redwood gevelbekleding
Hecht u een grote waarde aan de uitstraling van uw woonpand en wilt u deze verbeteren door een houten gevelbekleding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke houten gevelbekleding die de timmerman plaatst is van een hoge kwaliteit en vereist enkel een vijfjaarlijks onderhoud. De planken voor de bekleding kunnen van vele houtsoorten worden gemaakt, waaronder Californian redwood, lariks, vurenhout en Iroko. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en design welke houtsoort het beste is. Om te voorkomen dat de weersinvloeden een negatief effect hebben op het hout, zullen zij de planken voorzien van een speciale coating.

Dakraam plaatsen

dakraam installeren
Als u een dakraam op zolder laat plaatsen, dan geniet u van natuurlijk daglicht en frisse lucht. Een dakraam is dan ook een onmisbare toevoeging als u de rommelzolder wilt veranderen in een mooie slaapkamer. Als u wilt dat de klus vakkundig en snel wordt geplaatst, dan is het verstandig om dit door een timmerman uit Den Bosch te laten doen. Het is namelijk geen eenvoudige klus. Als er kleine kieren ontstaan dan is de kans op lekkages en warmteverlies groot, wat uiteindelijk resulteert in hogere kosten. Het is eventueel mogelijk om ook het gehele dakraam op maat te laten maken door de timmerman, indien u speciale wensen hebt.

Dakkapel maken

dakkapel bouwen
Als u naast meer daglicht ook meer ruimte wilt creëren, dan is het plaatsen van een dakkapel beter dan een dakraam. Als u de dakkapel door een timmerman uit Den Bosch laat maken, dan wordt deze helemaal zoals u zelf wenst. De standaard dakkapel heeft bijvoorbeeld een plat dak. Daarnaast hebben prefab dakkapellen altijd bepaalde, standaard afmetingen. Hebt u liever een puntdak of een rond dak? Geen probleem. U bent daarnaast helemaal vrij in het gebruik van materiaal, zoals verschillende houtsoorten en wellicht riet. U bepaalt ook zelf de afmetingen, de hoeveelheid ramen en wat voor ramen u wenst.


Wat kost een timmerman?

timmerman prijzen
Het inschakelen van een ervaren timmerman voor het timmerwerk kost gemiddeld tussen de €25,- en €90,- per uur. Vele verschillende factoren beïnvloeden het uurtarief van de timmerman. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het geleverde werk. Staat een timmerman uit Den Bosch bekend vanwege zijn vakwerk? Dan kan hij hogere prijzen vragen dan iemand zonder ervaring. Ook verschillende aanvullende kosten beïnvloeden het uurtarief. Zijn de voorrijkosten al meegerekend? En hoe zit het met andere materialen zoals trappen en steigers? De ene timmerman rekent dit wel mee in de prijs en de andere niet. Het is daarom verstandig om altijd goed te controleren wat bij het uurtarief inzit. Uiteraard beïnvloedt de moeilijkheidsgraad van de klus ook de uiteindelijke prijs. Het aftimmeren van een zolder is bijvoorbeeld voordeliger dan het op maat maken van een dakkapel. Wilt u niet voor onverwacht hoge kosten komen te staan? In sommige gevallen is het mogelijk om een vaste prijs voor het werk te bepalen. Deze wordt veelal vastgesteld door het uurtarief te vermenigvuldigen met het geschatte aantal werkuren. Om zeker te zijn dat u geniet van een scherp uurtarief, is het verstandig om verschillende timmermannen met elkaar te vergelijken.

Timmerhout

timmerhoutsoort
Wilt u een nieuwe veranda bouwen bij uw woning in Den Bosch? Of gaat u aan de slag met het ontwerpen van meubels? Elke timmerklus begint bij de aanschaf van timmerhout. Bij vrijwel elke bouwmarkt heeft u de keus uit een ruim assortiment aan houtsoorten. Over het algemeen kiest men voor de bouwklussen voor hardhouten planken en balken. De term hardhout staat voor alle houtsoorten va loofhout. Onder andere eiken- en vurenhout vallen hieronder. Een houtsoort die wint aan populariteit is het steigerhout. Steigerhout werd in eerste instantie alleen buitenshuis gebruikt, maar steeds vaker vormt het de basis voor tafels en kasten voor binnenshuis. Een derde houtsoort die wij graag bij u onder de aandacht brengen is douglas hout. Douglas hout is een naaldhoutsoort die een hoge duurzaamheid kent, zelfs als het onbewerkt is. Onder andere gevelbekleding en veranda’s worden van douglas gemaakt. Heeft u een houtsoort gekozen? Dan wordt het tijd om te bepalen welke afmetingen de planken of balken moeten krijgen en of u deze geschaafd of ruw wilt gebruiken. Planken dienen over het algemeen als de afwerking van het oppervlak, balken brengen de nodige draagkracht met zich mee. Koop altijd meer materiaal dan u nodig hebt.

U zoekt een allround timmerman?

Wilt u binnenkort timmerwerken uitvoeren aan uw woning in Den Bosch en bent u daarvoor op zoek naar timmermannen? U bent bij ons aan het juiste adres! Vele vakmannen uit heel Nederland zijn aangesloten bij ons netwerk. Er is dus ook altijd een timmerbedrijf uit de buurt van Den Bosch beschikbaar. Laat vandaag nog uw contactgegevens en een omschrijving van de gewenste timmerwerken achter via het contactformulier. U ontvangt spoedig een aantal (max. 5) offertes. U vergelijkt deze op basis van voorwaarden, prijzen en aanbod. Vervolgens kiest u zelf het timmerbedrijf dat bij u langs komt in Den Bosch. Het aanvragen van prijsopgaven is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Vrijblijvend offertes vergelijken

Zoekt u naar een timmerman uit Den Bosch die u met plezier wil ondersteunen bij de vele timmerwerken in en om huis? Hebt u een vraag over het plaatsen van een aanbouw, of de mogelijkheden voor vloeren of een gevelbekleding van hout? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De bij ons aangesloten timmermannen hebben een ruime ervaring met al het timmerwerk en zijn u snel en vakkundig van dienst! Vul op het contactformulier nauwkeurig uw wensen in en wij zorgen ervoor dat u spoedig en geheel vrijblijvend offertes krijgt toegestuurd van menig timmerbedrijf uit Den Bosch. Deze kan u vervolgens vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden om zo een timmerman te vinden voor uw klus in Den Bosch!

timmermannen Den Bosch