Vind een timmerman in [var1] voor al uw timmerwerk!

Wij zijn een netwerk van timmermannen. Kom in contact met meerdere timmerbedrijven en vergelijk offertes voor alle timmerwerken.

Houtens Timmerman [var1]

Timmerbedrijf [var1]

Er bestaan veel klussen in en om huis waarbij u de hulp van een timmerman nodig kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan timmerwerk dat nodig is bij de renovatie van uw trap, het plaatsen van ramen, deuren of overkappingen, of de aanbouw van een serre. Werkzaamheden buitenshuis waarbij de hulp van een erkend timmerbedrijf gewenst is, is het herstellen van de kozijnen, de bouw van een carport of renovatie van de gevelbekleding. Zoekt u naar een erkend timmerman uit [var1] die u kan helpen bij één van de vele timmerwerken? Dan bent u bij ons netwerk op de juiste plek. Wij zijn een samenwerkingsverband van meerdere timmerbedrijven door heel Nederland. Door op ons contactformulier de wensen en het budget voor het timmerwerk in te vullen, kunnen wij u spoedig in contact brengen met diverse ervaren timmermannen uit ons netwerk. Vervolgens krijgt u meerdere offertes toegestuurd, deze zijn geheel vrijblijvend. Vergelijk de prijsoffertes zelf en kies voor het timmerbedrijf of de timmerman die u geschikt acht voor het timmerwerk.

Vergelijk diverse offertes

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Telefoonnummer bij geen gehoor (optioneel)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)
kwaliteitskeurmerk

Waarom kiezen voor ons netwerk?

Er zijn natuurlijk vele timmerwerken experts actief in [var1], waarom moet u nu kiezen voor ons netwerk? Wij verzekeren u dat u via ons een timmerbedrijf vind die vakmanschap en kwaliteit belangrijk hoog in het vaandel heeft staan. Al onze timmermannen hebben een ruime ervaring met allerlei timmerwerken, en hebben uitstekende diploma’s. Doordat u meerdere offertes kan aanvragen via ons contactformulier kan u zelf het bedrijf kiezen dat een geschikte prijs biedt voor het timmerwerk. Hebt u een vraag over onze werkwijze of een tip ter verbetering? Neem dan contact met ons op. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. U kunt bij ons netwerk ook terecht voor het vergelijken van klusjesmannen!

Voor al uw timmerwerk

Wie zich in verbinding stelt met een timmerbedrijf dat zich bij ons heeft aangesloten, profiteert van een ruime kennis en ervaring. Dit betekent dat onze timmermannen u niet alleen willen ondersteunen bij standaard timmerwerk als het onderhoud van vloeren of het herstel van kozijnen, maar ook vele andere werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren als:

  • De renovatie van ramen, wanden en vloeren;
  • De aanbouw van overkappingen, blokhutten en serres;
  • Het vervangen van dakconstructies en dakramen;
  • Het ontwerpen van kasten, meubels en trappen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen worden voor timmerwerk naar uw wensen? Of hebt u een vraag voor de mogelijkheden voor een renovatie van ramen, meubels of overige timmerwerken? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Geef hierop uw wensen voor het timmerwerk aan, en wij sturen u spoedig tot maximaal 5 vrijblijvende offertes toe van timmerbedrijven uit de regio. Vervolgens heeft u zelf de keuze om één van deze timmermannen te contacteren en in te schakelen voor de timmerwerken.

Werkgebied [var1]

Timmerman offerte
timmerwerk [var1]

Ook voor grote projecten

Veel van onze klanten uit [var1] schakelen alleen een timmerman in voor het kleinere timmerwerk. De meeste timmermannen zijn echter ook gespecialiseerd in het afhandelen van grotere projecten zoals de renovatie van een keuken of de aanbouw van dakconstructies of overkappingen. Bij dergelijke grotere klussen hebt u natuurlijk niet alleen een timmerwerken professional nodig, maar u zult versteld staan hoeveel van het werk door een timmerbedrijf kan worden afgehandeld. Wil u meer weten over de prijzen voor een renovatie of nieuwbouw? Of hebt u een vraag aan een timmerman? Wij helpen u graag. Uw meubels, overkappingen, vloeren en andere timmerwerken zijn bij aan ons netwerk gelieerde timmerbedrijven in goede handen.

Zolder verbouwen

Bent u van plan om op de zolder een aantal slaapkamers te maken, of om een deel van de zolderruimte af te scheiden als studeerkamer? Dit is vrij eenvoudig te realiseren met behulp van een aantal afscheidingswanden. Deze kun u eventueel zelf maken met behulp van een paar balken en de juiste gereedschappen. Besteed hierbij dan wel aandacht aan het waterpas plaatsen van de planken, en afdichtband om de wand goed te isoleren. Wilt u de isolatiewaarde van het pand helemaal verbeteren? Overweeg dan om achter de wanden een extra laag isolatiemateriaal te plaatsen. Dit scheelt jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten.

Dakconstructies

Dakconstructies worden over het algemeen van hout gemaakt. Wanneer de dakbedekking verschuift of als de huidige dakbescherming het dak niet meer voldoende afdicht, dan is er kans op houtrot of vochtplekken in de dakconstructie. Dit heeft tot gevolg dat de draagkracht van de constructie vermindert en geeft zelfs risico op het verzakken van het dak. Laat uw dakconstructies dan ook periodiek controleren door een vakman op het gebied van timmerwerk. Hierdoor blijft de constructie in goede staat. Naast dakconstructies is ook de nieuwbouw van een dakkapel een mogelijke klus voor één van onze timmermannen uit [var1]. Creëer zo eenvoudig meer licht en ruimte.

Renovatie en nieuwbouw

zolder verbouwing [var1]
Zoals gezegd vallen renovatie en nieuwbouw onder de grote bouwprojecten waarvoor u een timmerman in kunt schakelen. Bij renovatie en nieuwbouw denken wij dan niet aan de reparatie van een leunstoel, maar om de vervanging van een deel van de badkamer, of het bouwen van een dakkapel. Renovatie en nieuwbouw zal aardig wat tijd en geld kosten, onze timmerwerken experts gaan daarom graag met u in overleg over het beste moment voor een dergelijke klus, zodat u weinig last hebt van de werkzaamheden. Of u het beste kunt kiezen voor een renovatie of voor nieuwbouw is afhankelijk van de staat waarin de constructie zich bevindt.

Keukens

dakkapel [var1]
Wordt het tijd om de keuken eens goed aan te pakken? Hebt u altijd al de wens gehad voor een kookeiland? Of heeft u het plan om de gesloten keukenruimte open te breken? Dan is de hulp van een timmerbedrijf uit [var1] een goede keus. Een specialist uit ons netwerk kan het timmerwerk snel en vakkundig voor u afhandelen, en eventueel in samenwerking met een elektricien of loodgieter de volledige renovatie voor u afhandelen. Daarnaast is het mogelijk om kleine aanpassingen te doen. Vervang bijvoorbeeld het huidige werkblad door een variant van steigerhout of laat de keukenfrontjes door een timmerman aanpakken.

Binnen projecten

Er is heel wat timmerwerk dat wij binnenshuis uitvoeren. De reparatie van diverse meubels of het aanpassen van de trap vormen voorbeelden van deze timmerwerken. Ook het plaatsen van valse plafonds, houten wanden of het aftimmeren van een slaapkamer valt onder de binnenprojecten. Het grote voordeel van projecten binnenshuis is dat deze op elk moment kunnen worden uitgevoerd. Daarom raden wij aan in de wintermaanden hiervoor de hulp van een timmerman in te roepen. Natuurlijk zullen onze timmermannen eerst met u overleggen over de beste tijd voor het afhandelen van de timmerwerken. Zo zullen zij de overlast voor u zoveel mogelijk beperken.

keukenrenovatie

Plafonds

Bent u wel eens in een monumentaal pand geweest? Vaak ziet u hier plafonds waarvan de met authentieke houten balken. In particuliere woningen worden deze balken vaak afgedekt met gipsplaten, maar het is tevens mogelijk om wel het houtwerk te laten zien. Dit levert een uniek en sfeervol resultaat. Onze timmermannen helpen u tevens met alle plezier bij het realiseren van een vals plafond. Deze valse plafonds hebben zowel een decoratieve als praktische functie. De meeste van onze klanten uit [var1] installeren een vals plafond om dat zij zo niet alleen de warmte-isolatie, maar ook de geluidsisolatie van de bovenverdieping optimaliseren.

Vloeren

Een parketvloer is een vloersoort die zeer populair is dankzij de mooie uitstraling en de warme sfeer die het in huis brengt. Houten vloeren vereisen echter wel het nodige onderhoud en kunt u het beste door een timmerwerken professional uit [var1] laten leggen. Het onderhoud van de parketvloer bestaat uit het periodiek lakken van de planken, en het voorkomen van vochtplekken. In een aantal gevallen is het een optie om de vloeren te combineren met een vloerverwarming. Hiervoor moet u wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Het voordeel van een vloerverwarming is dat u de kans op vochtproblemen en ongedierte aanzienlijk verlaagt.

Wanden

wandbekleding [var1]
Een houten wand wordt door veel mensen gezien als een ouderwetse vorm van wandbekleding, en men zal deze daarom niet snel laten installeren. Er bestaan echter ook vele moderne opties voor houten wanden, waarbij het juist een toevoeging biedt aan het interieur. Onze timmermannen plaatsen onder meer eiken, grenen en mixed woods wanden. Bent u op zoek naar een houten lambrisering? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wist u trouwens dat u met een houten wand tevens de isolatiewaarde van een muur doet stijgen? Planken zullen de warmte van uw woonkamer veel beter vasthouden dan behang of een verflaag.

Kasten

keukenkast op maat [var1]
In vrijwel elke woning in [var1] zit wel een apart hoekje, of een ruimte waar gemakkelijk een opslagplek van te maken is. Zoekt u naar een speciaal soort trapkast of kunt u niet de exacte keukenkastjes vinden die u wenst? Overweeg dan om een kast op maat te laten maken door een timmerwerken professional uit ons netwerk. Geef u wensen bij ons aan, en een timmerman zal voor u een kast op maat ontwerpen, of bij u langskomen om te kijken naar de mogelijkheden. Naast wandkasten bestaan er vele andere kastsoorten die wij kunnen ontwerpen zoals badkamer- en keukenkasten of een trapkast.

Deuren

houten achterdeur [var1]
In de meeste woningen in [var1] zijn de deuren van hardhout gemaakt. Dit komt doordat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en u het eenvoudig in een andere kleur kunt verven. Het nadeel is dat de meeste hardhouten deuren een vrij robuust uiterlijk hebben. Om een eleganter model te creëren adviseren wij het middenpaneel te vervangen door glas. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u meer licht en ruimte creëert. Wilt u de deuren naar buiten vervangen? Een bij ons aangesloten timmerbedrijf biedt u diverse hardhout varianten aan waarvan zij de deuren kunnen maken. Vraag desgewenst een timmerman naar advies op maat.

Trappen

traprenovatie [var1]
Trappen produceren wij van vele verschillende materialen. Zo bestaan er trappen van beton, glas, aluminium en staal. Eikenhouten trappen vormen echter de meest gebruikelijke keuze. Dit komt doordat het eikenhout gemakkelijk te bewerken is, en de trap daardoor relatief goedkoop te installeren is. Na verloop van tijd kan een houten trap echter wel verslijten. Het is daarom belangrijk om in dat geval de traptreden te herstellen met behulp van opzettreden of de gehele trap te vernieuwen. De opzettreden vormen hierbij de meest goedkope oplossing. Is de slijtage aanzienlijk, dan adviseren we een volledige traprenovatie. Een timmerman uit [var1] helpt u hierbij graag.

Meubels maken

steigerhouten meubels laten maken
Eén van de manieren om uw woonkamer een geheel eigen sfeer mee te geven is het ontwerpen van uniek meubilair. Het ontwerpen van meubels is het beste te doen in samenwerking met een ervaren meubelmaker, opdat u zeker bent van de draagkracht en functionaliteit van de meubelstukken. Een alternatief voor de inzet van een erkend meubelmaker is om zelf de meubelstukken te maken. Bij verscheidene bouwmarkten in [var1] vindt u handleidingen voor deze klus, en kunt u natuurlijk ook de benodigde materialen aanschaffen. Het geld dat u bespaart door geen timmerman of timmerbedrijf in te zetten vervangt u door tijd en moeite.

Erker aanbouwen

erker bouwen
De aanbouw van een erker is een klus die u het beste kunt overlaten aan de timmermannen van een erkend timmerbedrijf uit [var1]. Het grote voordeel van een erker aanbouw is dat u met de ramen meer licht en ruimte in huis creëert. Om te voorkomen dat u heel veel stookkosten moet betalen adviseren wij om te kiezen voor hoogrendement isolatieglas. Hiermee zult u op de lange termijn zelfs geld terugverdienen, en in combinatie met een andere energiezuinige maatregel krijgt u hier zelfs enige subsidie voor van de Nederlandse overheid. Uiteindelijk zullen de prijzen voor een erker tussen de €5.500,- en €8.500,- vallen.

Bent u op zoek naar een timmerman? Schakel ons netwerk in!

Jaarlijks brengen wij vele mensen in contact met een timmerman voor timmerwerk in en om het huis. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Timmerbedrijf [var1] offerte
timmerman [var1]

Projecten buiten

Naast vele projecten binnenshuis, is er ook heel wat timmerwerk buitenshuis uit te voeren. De medewerkers van een timmerbedrijf in [var1] kunnen u onder meer ondersteunen bij de bouw van schuttingen, blokhutten of de renovatie van kozijnen. Zoekt u hulp bij de nieuwbouw van een dakkapel? Ook daar hebben onze timmermannen ervaring mee. Samen met u zullen zij kijken naar de opties voor een aanbouw bij u thuis. Wij raden bovendien aan om voor de timmerwerken buitenshuis te kijken naar de noodzaak voor een vergunning. Het aanvragen hiervan duurt soms enkele weken. Een timmerman geeft u hierover desgewenst meer informatie.

Standbouw

Bent u als ZZP’er of als bedrijf van plan om op een beurs te gaan, dan zult u moeten kijken naar mogelijkheden om op te vallen tussen alle andere professionals. Het is een optie om uw stand zo op te bouwen dat deze zeker de aandacht zal trekken. Een timmerman uit ons timmerbedrijf uit [var1] is u hierbij met alle plezier van dienst. Samen met u zal hij kijken naar de mogelijkheden die binnen uw budget vallen. Onze timmermannen kunnen bijvoorbeeld een stand ontwerpen met diverse interactieve hoeken, een groot centraal centrum, of een speciale vormgeving die aansluit bij het product dat u wil verkopen.

Blokhutten

Op veel campings en vakantieoorden wordt vandaag de dag gebruik gemaakt van blokhutten. Een blokhut kan biedt in dat geval net iets meer luxe, maar levert nog steeds het buitengevoel op. Hoewel onze timmermannen regelmatig blokhutten bouwen voor campings, is het tevens mogelijk om als particulier een blokhut te bestellen. Denkt u dat een blokhut te weinig openheid naar de tuin biedt? Het is een optie om één wand open te laten, zodat u heerlijk van het weer kan blijven genieten. Voor de bouw van blokhutten kunnen wij gebruik maken van een aantal hardhoutsoorten, daarnaast is tevens een naaldhoutvariant genaamd Douglas hout een zeer goede keus.

Schuttingen

houten schutting [var1]
Een schutting is een praktische oplossing voor het afscheiden van uw tuin van de buren of het weren van nieuwsgierige blikken. Veel van onze klanten uit [var1] vrezen echter dat hierdoor het idee van de tuin verloren zal gaan. Dit hoeft echter helemaal niet, het tuingevoel is afhankelijk van uw keuze voor houtsoort en de aanpassingen die u doet. Zo bestaan er schuttingen met versieringen in het houtwerk, of die deels onderbroken worden door een haag. Voor een groen resultaat adviseren wij klimplanten. U moet er wel rekening mee houden dat alleen volledige schuttingen de veiligheid van uw pand zullen verhogen.

Carport

standbouw
Een carport is een uitstekende oplossing wanneer u geen ruimte heeft voor een garage of deze al voor andere zaken wordt gebruikt. Een carport bestaat uit een eenvoudige balkenconstructie met daarover golfplaten of een ander afdekmateriaal dat zal zorgen voor een goede bescherming tegen weer en wind. Het leuke van een carport is bovendien dat u hiermee in de zomermaanden tevens een schaduwrijke plek realiseert. Het is aan om te bepalen hoe u de carport afdekt. Het is een optie om te kiezen voor een eenvoudig golfplaten afdekking, maar stevigere oplossingen zoals een pannendak vormen tevens een optie. Onze timmerman ondersteunt u met plezier.

Overkappingen

veranda [var1]
Een overkapping is een andere bouwconstructie die wij u bij u in de tuin of op het terras plaatsen. Een terrasoverkapping is een eenvoudige methode om te zorgen voor schaduw, welke relatief weinig kosten met zich meebrengt. Bent u de eigenaar van een horecagelegenheid en wilt u het terras overdekken? Overweeg dan overkappingen te laten plaatsen. Door aan de overkapping een laag hekje toe te voegen, krijgt u een wat landelijkere uitstraling, zoals bij een veranda. Is een terrasoverkapping te groot of niet stevig genoeg? Overweeg dan de plaatsing van een veranda of erker aanbouw. Deze hebben geheel eigen voor- en nadelen.

Kozijnen

houten kozijn [var1]
Lange tijd werden houten kozijnen gezien als de standaard. Tegenwoordig zijn kunststof ramen populairder. Dit komt doordat kunststof een langere levensduur heeft, en een betere isolatiewaarde biedt. Hardhout heeft echter ook een aantal voordelen ten opzichte van kunststof. Zo is het houtwerk gemakkelijker te repareren en te verven. Wilt u weten wat de beste optie is voor rond de ramen bij u thuis in [var1]? Vraag dan de timmerwerken professionals uit ons netwerk om advies. Zij ondersteunen u met alle plezier en zorgen ervoor dat uw kozijnen snel weer in de oude staat verkeren. Uw kozijnen zijn bij hen in goede handen.

Veranda

veranda plaatsen [var1]
Een veranda is een goed alternatief voor wanneer u een erker aanbouw een te grote klus vindt, of hiervoor geen ruimte hebt bij uw woonhuis. Een veranda is een ietwat verhoogd en overdekt terras dat aan uw huis vastzit. Veranda’s waren tot voor kort alleen in de Verenigde Staten populair, maar steeds vaker zien we deze ook in Nederland. De kosten voor het bouwen van een veranda hangen af van de afmetingen en het materiaal waar u voor kiest. Een doe-het-zelf pakket voor veranda’s begint bij ongeveer €1.500,-. U moet het timmerwerk dan voor het grootste deel zonder hulp van een timmerman afhandelen.

Houten gevelbekleding

red cedar gevelbekleding
Bent u van plan om de prijswaarde van uw woonpand te laten stijgen door de renovatie van uw gevelbekleding? Overweeg dan om een houten gevelbekleding te laten plaatsen. Het grote voordeel van hout als basis van de bekleding is de prachtige uitstraling die dit geeft. Wij werken met verschillende houtsoorten voor de gevelbekleding zoals Red cedar, grenenhout en Merantie hout. De detaillering en afwerking verschillen per houtsoort. Om te voorkomen dat er lekkages en andere vochtproblemen zoals houtrot en schimmel ontstaan, zullen wij het hout voorzien van een speciale coating die vuil- en waterafstotend is. De houten gevelbekleding gaat dan gegarandeerd jarenlang mee.

Wat kost een timmerman?

timmerbedrijf prijzen
Het uitvoeren van timmerwerk kost veel tijd en moeite, het is daarom vaak een goede keus om een timmerman voor het werk in te schakelen. De kosten voor de inzet van een timmerman variëren echter sterk. Zo zal de ene specialist €25,- per uur vragen, terwijl een ander start bij prijzen rond de €50,- voor het uurloon. Dit grote verschil is ontstaan door de vele ZZP’ers die momenteel aan de slag zijn, en enkele zwartwerkers die zeer weinig geld vragen voor hun diensten. Wij raden aan om niet alleen naar het prijsaanbod te kijken, maar ook naar de referenties van de vakman.

Timmerhout

Wie een ervaren klusser is, weet dat hij voordat hij begint aan een timmerklus altijd het juist hout moet kiezen. Bij elke bouwmarkt uit [var1] hebt u een ruime keuze aan houtsoorten in vele afmetingen. De meeste van deze houtsoorten vallen onder de categorie hardhout. Hardhouten planken worden gemaakt van een loofboom. Voorbeelden van hardhout zijn eiken- en vurenhout. Naast hardhout is ook materiaal van naaldhout mogelijk. Eén populaire naaldhout variant is douglas hout. Een derde houtsoort die onze timmermannen steeds vaker gebruiken is steigerhout. Steigerhout werd lange tijd gezien als een ruwe houtsoort die alleen geschikt was voor buitenshuis. Tegenwoordig passen wij dit echter ook binnenshuis toe. Weet u welke houtsoort u wil? Dan moet u kijken hoeveel u van het materiaal nodig hebt. Bereken zowel de nodige planken als balken. De balken zijn geschikt als dragend product, planken dienen voor de afwerking. Maak bovendien een keus uit de afwerking: bouwmarkten leveren zowel geschaafd als ruw hout. De prijzen voor het aanschaffen van balken en latten worden bepaald door de hoeveelheid product en de soort hout. Vaak geldt er een bulkregeling: schaft u in één keer veel materiaal aan, dan krijgt u hierop een bepaalde korting.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u geholpen worden door een erkend timmerwerken expert uit [var1]? Heeft u behoefte aan een overzicht van het timmerwerk dat wij voor u uit willen voeren? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor renovatie of verbouw? Dan zit u bij ons op de goede plek. Vul op het contactformulier uw wensen voor het timmerwerk in, en wij sturen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes toe van ons timmerbedrijven uit de regio. Het is aan u om de verkregen prijsopgave met anderen te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij garanderen dat u door onze timmermannen altijd snel en vakkundig geholpen wordt. Nadat u uw keus heeft gemaakt kunt u zelf contact opnemen met het timmerbedrijf uit [var1].

contact met Houtens [var1]